Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

6 nejotravnějších otázek, které my ženy prostě nechceme slyšet! Znáte je všechny?

  • ...
    23. října 2020 | 06:00

    Na komunikaci s rodinnými příslušníky a některými kamarády abyste pomalu měla příruční manuál. Když už se dostanete přes povinné fráze o počasí a plkání o tom, jak se máte, tak musíte během konverzace kolikrát zvládnout i tyto nepříjemné dotazy.

    Tak si to shrňme. Nejdřív přichází úvodní „small talk“, který vypadá zhruba takhle: „Ahoj, teda tebe jsem dlouho neviděla! Jak se máš?“ „Ale jo, jde to. Co ty? Něco nového?“ „Taky to ujde. U mě všechno při starém…“ Ten většinou přejde ke kratší konverzaci o počasí. Obě strany si postěžují, jak je moc horko, nebo moc zima, a pak následuje trapné ticho, než se přejde k zásadním otázkám o životě. A ty v některých případech opravdu stojí za to! Které otázky by se ale měly opravdu zařadit na zakázanou listinu?

  • Kdy bude svatba?

    ...
    Autor: istock.com

    Tím, že si konečně někoho najdete, to ale zdaleka nekončí. Když se z randění posunete do vztahu, musíte podstoupit povinnou seznamovací návštěvu u rodičů. Jestliže u nich projdete, tak nehledě na to, jak dlouho spolu jste nebo jaké máte plány, pokaždé rozhovor skončí u plánování svatby. No přece nebudete žít jen tak na hromádce, to se ví. Vy se jen stydlivě uculíte a váš protějšek? Ten možná nad žádostí o ruku i přemýšlel. Pod nátlakem rodičů, kteří to přece vždycky myslí jenom dobře, si to ale nejspíš rozmyslel. Odvážného činu se tak třeba dočkáte, až to okolí vzdá a nechá to třeba taky na vás.

  • Kdy si konečně najdeš chlapa?

    láska
    Autor: iStock

    Určitě jste se už ve spoustě článků dočetla, jak je single život úžasný a strašně výhodný. To možná platí ve dvaceti, nebo když jste sama pár týdnů. Jakmile se ale tahle lhůta přetáhne na několik měsíců, nedejbože pár let, tak na vás začne okolí koukat jako na nějakou zoufalou chudinku, která si nedokáže najít chlapa. Asi těžko jim vysvětlíte, že zkrátka nechcete narazit na dalšího debila, který by vám akorát otravoval život. Prostě dál čekáte na svého prince na bílém koni, který ne a ne přiklusat. A to poslední, co chcete slyšet je: Tak co, už máš chlapa? Ne, nemám, protože prostě. A když už vám to hodně leze krkem, tak si radši vymyslíte pohádku o tom, jak se scházíte se svým tajemným panem Božským, kterého ukážete, až to bude vážnější.

  • Jsi v pořádku?

    ...
    Autor: istock.com

    Jak asi na takovou starostlivou otázku odpovědět, zvlášť když ji položí osoba, která se vás chystá rozpitvat na malé kousky? V tu chvíli je nejlepší zvolit zběsilý úprk. Za žádných okolností se s ní nepouštějte do zdvořilé konverzace, protože i když se zrovna netváříte utrápeně, tahle osoba vás bude lámat, dokud z vás něco zajímavého nevypadne. Bude na vás zkoušet všechny možné taktické tahy, jen aby z vás dostala nějaký nový drb nebo přísně střežené tajemství z vašeho soukromí.

  • Čeho chceš v kariéře dosáhnout?

    .
    Autor: Business Institut EDU a.s.

    Tohle potěší zejména u pracovního pohovoru, na kterém si musíte za každou cenu zachovat tvář výkonné pracovnice, která je ochotná dřít do úmoru. Ne každá z nás ale touží šplhat po kariérním žebříčku a dosahovat vrcholových pozic. Jako by práce měla být jediným smyslem vašeho života. A nedejbože, abyste třeba někde utrousila, že do práce chodíte hlavně pro peníze, protože složenky se samy nezaplatí. To by pro někoho mohlo být i varovným znamením.

  • A máte společné finance?

    ...
    Autor: istock.com

    Sotva spolu prožijete svatební noc, už přichází na řadu otázka společných financí. Stejně jako do světa nevykřikujete, jaký máte plat, i tohle je něco, co by mělo zůstat jen mezi vámi. Navíc, koho obohatí informace o tom, kolik účtů v rodině máte? Obrnit se velkou dávkou trpělivosti se pak musíte zejména u rodičů, pro které je to téma, na kterém stojí váš celý život. Jako by zapomněli, že už jste dávno dospělí a o svých penězích třeba chcete rozhodovat taky sami.

  • Už pracujete na miminku?

    ...
    Autor: istock.com

    Další ožehavá otázka, kterou milují všechny páry, jež to spolu táhnou už nějakou dobu. Došli jste do bodu, kdy je vám spolu dobře a dokonce jste spolu začali žít, možná máte už i po svatbě. V případě, že jste se dostali až sem, tak vám všichni sice poblahopřejí, ale očekávají další vývoj. Připravte se na to, že budete pod přísným drobnohledem, a jakmile přiberete jen deko, všichni to okamžitě postřehnou. Nejspíš se najde i velmi milá kolegyně, která vyčká na vhodnou příležitost, aby zjistila, jak se věci mají. Když si třeba náhodou po obědě budete dopřávat dortík, tak se vás s potutelným úsměvem a rádoby taktně zeptá:„Něco mi uniklo?"

    Víte, kterých 10 věcí chtějí muži od žen? To zjistíte v aktuálním čísle Blesk pro ženy. Seženete ho na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE  >>>

    titulka Blesk pro ženy
    Autor: red

Autor: Štěpánka Bínová
Diskuse ke článku
.