Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chcete, aby vám vztah vydržel? Známe tipy párů, kterým to vyšlo!

  • ...
    18. prosince 2020 | 06:00

    Rozpadá se vám manželství? Máte pocit, že soužití s vaší drahou polovičkou už není to, co bývalo dříve? Je ještě šance vše napravit.

    Prošla jsme si tím každá. Na začátku vztahu jsou oba nesmírně zamilovaní a snášejí si modré z nebe. Vzájemně se těší na každé rande a shledání zahajují dlouhým polibkem a objetím. Když se spolu loučí, nemohou se už dočkat dalšího setkání. Pokud patříte k těm, které milují jízdu na horské dráze, pak jsou právě tyto chvilky pro vás tím pravým ořechovým. Jenže každá zamilovanost jednou pomine, vy prokouknete a nedokonalosti toho druhého, které jste do té doby neviděla, jsou najednou tak zřetelné a nesnesitelné.

    S partnerem se dokonale znáte, na svět už nehledíte přes růžové brýle nehynoucí lásky. Vášeň postupně vyprchává a vy si tak nějak přestáváte rozumět. Ba co více, začínáte si občas lézt na nervy. Vztah se začne časem drolit a bortit. Jenže co s tím? Jak vztah takříkajíc zase nakopnout tím správným směrem?

  • Začněte den dotekem

    ...
    Autor: istock.com

    O tom, že potřebujeme fyzický kontakt, víme všechny. Dokonce je to jedna z našich základních potřeb. A je celkem jedno, zda jde o polibek, přátelské poplácání po zádech, objetí nebo pohlazení po vlasech. Mějte na paměti, že tento dotek by měl trvat alespoň třicet vteřin. Odborníci tvrdí, že jakýkoli polibek trvající více než pět vteřin má na vztah doslova životodárný vliv.

  • Buďte zvědavá

    ...
    Autor: istock.com

    Zapomeňte na každodenní nudný a stereotypní dotaz: Jak jsi se dnes měl a jak to šlo? Zkuste se zeptat chytře a konkrétně – otázkou, která nevyvolává automatickou a neurčitou odpověď, ale nutí k zamyšlení a plnohodnotnému rozhovoru. Tím, že budete mít skutečný zájem o to, co váš drahý dělá a prožívá, dokážete, že vám na něm opravdu záleží.

  • Vzájemně se podporujte

    ...
    Autor: istock.com

    Nebojte se a klidně s partnerem rozeberte vaši současnou situaci – například nepříjemnosti v práci nebo to, že jste se nepohodla se svou kamarádkou. Nejde o to, stěžovat si nebo stesky poslouchat, ale o to, posílit vzájemnou důvěru a jeden druhého podpořit. Zvýšíte tak šanci, že se vám partner bude svěřovat se svými problémy i v budoucnosti.

  • Projevujte vděčnost

    ...
    Autor: istock.com

    V dlouhodobém vztahu není nic jednoduššího než sestavit dlouhý seznam toho, čím vám váš partner leze na nervy. Je ale velice pravděpodobné, že během posledních dnů vám alespoň jednou nebo dvěma věcmi či maličkostmi život zpříjemnil. Zaměřte se tedy na tuto konkrétní věc a to ostatní, pokud nejde o život, nechte plavat. Pochvalte ho a dejte mu vědět, jak moc to oceňujete.

  • Oživte staré vzpomínky

    ...
    Autor: istock.com

    Cítíte se odcizeni? Potom je dobré vzpomenout si na to, co vás kdysi svedlo dohromady. Tu a tam společně zavzpomínejte na dobu, kdy jste spolu chodili, nebo na období, kdy vám bylo hodně dobře.

  • Nové zážitky

    ...
    Autor: istock.com

    Nuda a rutina zabijí každý vztah. Předejít tomu můžete tím, že budete zkoušet nová dobrodružství a vytvářet další rituály. Ne všechno se musí podařit, ale za pokus to stojí.

     

  • Respektujte se

    Věnujte ráno svým drahým polovičkám.
    Autor: istock.com

    Je pravděpodobné, že svého partnera znáte jako své boty, ale nemusíte to zdůrazňovat za každou cenu. Slova typu „já velmi dobře vím, co chceš říct“ z něho udělají „blbce“. Místo toho si pozorně vyslechněte jeho názor, a pokud ho chcete opravdu potěšit, ptejte se ho na detaily a pokuste se téma rozšířit. Je to přece člověk, s nímž chcete strávit zbytek života, nebo ne?

  • Smějte se spolu

    ...
    Autor: istock.com

    Podle studie známého amerického psychologa Johna Gottmana je společné sdílení humoru jednou z nejúčinnějších cest, jak posílit vztah. Obzvláště to pak platí ve vypjatých chvílích. Díky humoru můžete snížit nervozitu a vyvolat dobrou náladu v krizových situacích. A proto se nikdy nezapomeňte zasmát jeho vtipům, i když už jste je slyšela milionkrát.

     

  • Buďte něžná

    ...
    Autor: istock.com

    Lidé, kteří mají dlouhodobé, harmonické a úspěšné vztahy, zacházejí s ostatními s něhou. Zahrnují je pozitivními myšlenkami, láskyplnými slovy a milými činy. Proto, když mu například píšete SMS, myslete na jeho úsměv… Vaše zpráva bude asi jiného ladění, než když si ho vybavíte, jak se vzteká.

    Potřebujete upustit páru? Několik tipů, jak na to, najdete v aktuálním čísle Blesku pro ženy, které seženete na stáncích. Nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    Blesk pro ženy
    Autor: abl

Autor: jin
Diskuse ke článku
.