Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

10 věcí, které muži chtějí od žen: Štíhlý pas a velká ňadra to nejsou!

  • ...
    13. ledna 2024 | 06:00

    Máme jasno v tom, co chceme od svých partnerů. Víte ale, po čem touží muži? Zjistily jsme, co je pro ně opravdu důležité. Máme dobrou zprávu! Štíhlý pas a velká ňadra to nejsou.

    "Uvařím ti oběd, když mi prozradíš, co chceš od své partnerky,“ nabídla jsem výměnný obchod svému muži. „Chci, aby mi uvařila oběd,“ odpověděl můj muž a byl šťastný, že má debatu za sebou. Kromě jídla totiž chce klid, nic moc nerozebírat a pokud možno chválit. I za to, že vstal ráno z postele. Jak to mají ostatní pánové?

  • Pocit chlapáka

    Stejně jako my toužíme cítit se vedle partnera žensky, chtějí si pánové připadat jako pořádní chlapi. „Přál bych si ženu, která ve mně bude vyvolávat pocity, jako jsou síla, důvěra, mužnost a úcta,“ vyjmenovává pětatřicetiletý Jiří. Problém je, že zvlášť v dlouhodobých vztazích máme občas tendenci vidět spíš slabiny než přednosti, takže neustálým kritizováním, nebo dokonce posmíváním se mužnost v partnerovi ubíjíme. Hledat ji pak může v náruči jiné.

    VIDEO: Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes:

    Video se připravuje ...
    Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes • VIDEO: Videohub

  • Aby uměla vařit

    „Možná mě některé ženy za tohle ukamenují, ale faktem je, že zbožňuji ženy, které umí vařit. Bohužel v dnešní době, kdy jsou ženy stejně vytížené jako my muži, je těžké nějakou takovou najít. Společnou večeři považuji za symbol rodinné soudržnosti,“ říká devětadvacetiletý Honza. Nejde o to, abyste byla otrokyní kuchyně, ale taková domácí polévka nebo vůně bábovky působí na muže jako afrodiziakum.

  • Nudu ne!

    „Chodil jsem asi se třemi dívkami, které sice byly krásné, ale zároveň poněkud… nudné. Mluvily jen o tom, co viděly v televizi nebo co je módní a co není. Chci ženu, která mě nebude nudit a která bude nejen hezká, ale taky přemýšlivá,“ tvrdí sedmadvacetiletý Dalibor. Upřímně, módu a seriály můžete probírat s kamarádkami, na tahle témata si pánové moc nepotrpí.

  • Hřejivé zázemí

    Zatímco my hledáme vlastní hranice, svobodu a seberealizaci, spousta mužů sní o klasickém rodinném modelu, kdy žena vytváří teplo domova. „Já bych si osobně přál ženu, s níž se budu moct usadit a u které se budu cítit v bezpečí. Ženu, která pocit bezpečí bude vytvářet, podobně jako to dělala moje matka. Mít se kam vracet a vědět, že ona je tím pojítkem rodiny,“ svěřuje se dvaatřicetiletý Martin.

  • Laskavost a jemnost

    „Rovnoprávnost je asi fajn, ale nechápu, proč ženy začaly mluvit vulgárně a chovat se hrubě. Kam se ztratila laskavost a ženská něha?“ Takhle si povzdychl padesátiletý Láďa. Pánové se smířili s tím, že umíme vyměnit pneumatiku a řídit firmu, ale touží po tom, abychom působily křehce alespoň doma. Stoupá jim tak pocit mužnosti.

  • Žádné bouře

    Až když se mi pětatřicetiletý David svěřil s tím, že nechce ženu, která se pořád hroutí a brečí a které se každých pět minut mění emoce, došlo mi to. Pro muže je těžké vyrovnat se s tím, jak snadno se nám změní nálada nejen podle toho, co se děje, ale třeba i podle hladiny hormonů v těle. A i když emoce k ženskému světu jednoznačně patří, je dobré učit se s nimi zacházet.

  • Aby měla ambice

    „Jasně, rád pečuji a organizuji, ale taky miluji ženy, se kterými plánovat lze. Nechci dělat všechna rozhodnutí sám. Potřebuji vizionáře, který vidí, co bude za týden. Takže chci ženu, která je ochotná posunout naši rodinu dopředu, která je nejen dobrá máma, ale taky je úspěšná ve své profesi. Jakmile žena postrádá ambice, není to dobré,“ doplňuje požadavky některých mužů pětatřicetiletý Max. Na tom se s ním shodneme. Žádná z nás nechce být úplně ve vleku partnera.

  • Povzbuzování a chvála

    „Deset let jsem žil v manželství, ve kterém jsem si připadal jako páté kolo u vozu. Všechno jsem dělal špatně. Málo vydělával, moc mlčel, byl jsem pomalý… Po rozvodu jsem si našel ženu, která mě bere takového, jaký jsem, a často mě chválí. A víte co? Najednou vydělávám víc, rád si povídám a možná jsem i malinko zrychlil tempo,“ popisuje celkem jednoduchý mechanismus čtyřicetiletý Michal. Na nás to platí podobně. Všimněte si, s jakou láskou upečete koláč partnerovi, který vám ho vychválí do nebe. Pro spoustu lidí je totiž pochvala největším hnacím motorem.

  • Tulení a doteky

    Myslíte si, že jen ženy touží po objímání, držení se za ruce nebo puse na dobré ráno? Devětadvacetiletý Zbyněk tvrdí, že tohle potřebuje i spousta mužů. „Je lákavé mít ženu, která bude hřejivá a bude se mě dotýkat a hladit mě. Náhodně mě políbí na tvář, obejme mě a zeptá se, jaký jsem měl den. Přál bych si partnerku, která ve mně vyvolá pocit, že jsem opravdu milovaný.“

  • Sex, sex, sex

    „I po třiceti letech manželství je pro mě sex extrémně důležitý. Vedle ženy, která mi ho odpírá a neužívá si milování, bych byl nešťastný. Moje partnerka taková naštěstí není. I to je důvod, proč jsme spolu tak dlouho,“ svěřuje se jednapadesátiletý Ivan. Ostatně to, že pro dlouhodobý vztah jsou důležité vášeň, sex a intimita, tvrdí i psychologové.

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.