Zhubla o pár kilo, ale její tělo je k nepoznání! Matka dvou dětí má recept na dokonalou postavu

Joanne nikdy nebyla "obrovská", ale necítila se ve svém těle dobře.
Foto: Profimedia.cz
25. listopadu  2019 
 06:00

Dvaačtyřicetiletá Joanne Peters z australského Melbourne měla po narození svých dvou dětí nadváhu a utápěla se v depresích. Poté, co ji inspirovala kamarádka, se ale rozhodla na sobě zapracovat. I když jí váha neklesla o více než pět kilo, její postava se změnila k nepoznání a vypadá dnes lépe než ve dvaceti.

Dvojnásobná máma zhubla rychlostí blesku poté, co začala aplikovat přerušovaný půst, odstranila z jídelníčku mléčné produkty a začala pětkrát týdně cvičit. "Redukce tuku je relativně rychlý proces, ale nabírání svalů a tvarování postavy vyžaduje čas, zejména u žen," tvrdí Joanne. 

"I když jsem nikdy netrpěla velkou nadváhou, měla jsem nízký podíl svalové hmoty a spoustu tuku, takže o definici svalů jsem si mohla nechat jenom zdát," říká dvaačtyřicetiletá žena. Po nedávném biometrickém vyšetření Joanne zjistila, že její metabolický věk je pouhých osmadvacet, což potvrzuje, že je možné získat lepší tělo, než jste kdy měli.

Svou cestu hubnutí sdílí Joanne na svém Instagramu a největší pozornost si získávají příspěvky o přerušovaném půstu. Na ten často odkazuje všechny, kterým váha už delší dobu stojí. "Vždy jsem nadšená, když mi někdo napíše, že mu přerušovaný půst pomohl dosáhnout lepších výsledků. Já si za ním opravdu stojím. Ale taky jsem názoru, že na každého sedí něco jiného. Rozhodně však stojí za vyzkoušení," tvrdí Joanne, která hladoví po dobu šestnácti hodin.

I když netvrdí, že by byla kdy "obrovská", necítila se ve své vlastní kůži dobře. "Před čtyřmi lety jsem neměla žádné sebevědomí a trápily mě deprese. Oblečení mi nesedělo a byla jsem nešťastná," vzpomíná Joanne, která v té době vážila dvaašedesát kilogramů. Svou první zkušenost se cvičením měla v třicetidenním programu od věhlasné Jillian Michaels. Okamžitě viděla zlepšení na své kondici, ale i síle. "Chvíli mi ale trvalo, než jsem si uvědomila, že tím největším faktorem při hubnutí je jídlo," říká Joanne.

Ze stravy postupně odstranila nezdravé potraviny a rafinovaný cukr a nakonec se vzdala i mléčných výrobků. "Nyní jsem na rostlinné stravě s výjimkou vajec a nikdy jsem se necítila lépe," tvrdí Joanne, pro kterou stále přichází v úvahu pouze cvičení doma. Jako plně vytížená máma si tak raději pořídila fitness vybavení domů. "Koupila jsem si trenažér, kotníkové závaží, činky, a to mi stačí," tvrdí Joanne. Do běžné posilovny tak zavítá spíše výjimečně.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji