Meghan dělilo od dvou metráků pouhých 10 kilo! Zajídala jsem emoce, říká poté, co zhubla

Třicetiletá Meghan si na jídle vytvořila závislost.
Foto: profimedia.cz
20. listopadu  2019 
 06:00

Třicetiletá Meghan See dokázala během roku a půl zhubnout o více než sto kilo! Američanka, která pochází z obézní rodiny a vždy měla pro jídlo slabost, už na sebe nedokázala sehnat oblečení ani ve specializovaných XXL obchodech. Jakmile se ke všemu přidaly zdravotní problémy, hubnutí bylo nevyhnutelné. Na doporučení své sestry si tak objednala přípravky pro podporu hubnutí, upravila jídelníček, zařadila pravidelné procházky a postupně se propracovala i k tréninkům v posilovně.

Pro Meghan bylo jídlo náplní dne. Její láska k fast foodům, jako jsou McDonald's a Burger King, a sladkostem ji ale začala ohrožovat na zdraví. V nejhorším období ji dělilo od dvou set kilogramů pouhých deset kilo. 

Třicetiletá Američanka z Virginie se začala stydět za to, že ji kvůli jejím rozměrům nepustí na atrakce v zábavních parcích, v restauracích jsou pro ni místa na sezení vždy příliš malá... I obyčejná denní činnost, jako je nazutí bot, se pro ni stala hotovou výzvou. Jelikož kila na váze stále přibývala, Meghan musela měnit i šatník. Její objemný pas už ale nespadal ani do konfekčních velikostí v obchodech s oblečením XXL. 

Problém s oblékáním byl však ve srovnání s ochromující artritidou zanedbatelný. Bolest Meghan doprovázela i při obyčejné chůzi a v práci si musela na klouby přikládat hřejivé polštářky. Když jí začalo docházet, že s takovou se nemusí dožít dospělosti své dcery, začala nad změnou životního stylu vážně přemýšlet. "Třicet let jsem dělala špatná rozhodnutí. Bylo na čase začít dělat ta správná," tvrdí Meghan.

"Měla jsem za to, že za mé přejídání můžou stres z práce, špatné vztahy a to, že jsem máma samoživitelka. Obviňovala jsem všechno a všechny z toho, že své emoce musím zajídat," popisuje mladá žena, která si na jídle vytvořila závislost. Meghan byla opravdu nešťastná, a tak požádala o pomoc sestru, která v minulosti výrazně zhubla.

Na základě sestřiných rad a doporučení si Meghan upravila jídelníček a začala přidávat i pohyb. S klesající váhou si mohla dovolit i náročnější aktivity, jako je vysokointervalový trénink, a během sedmnácti měsíců se jí podařilo zhubnout téměř o sto deset kilogramů. "Překvapilo mě, kolik lidí mě povzbuzovalo, a spojila jsem se s dalšími mladými matkami s nadváhou. Pomohlo mi vědět, že v tom nejsem sama," říká Meghan.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji