Jako tlustá jsem se už narodila, tvrdí herečka, která zhubla o půlku své váhy

Od úspěchu v herectví ji dělilo 50 kilogramů.
Foto: Profimedia.cz
6. října  2019 
 06:00

Dvaadvacetiletá Gianna Sciortino zvládla během pouhých deseti měsíců zhubnout o  polovinu své původní váhy a cítí se konečně skvěle! Mladá herečka z Brooklynu, která na počátku své proměny vážila sto sedm kilogramů, nastartovala konečně svou kariéru a stala se sledovanou influencerkou. Se svými sto sedmdesáti tisíci fanoušky sdílí nejen svou proměnu, ale i nevídaný pěvecký talent.

Gianna toužila po roli jako herečka, ale její váha jí stála v cestě za úspěchem. Na castinzích byla posuzována na základě své váhy, ne výkonu, což jí značně snižovalo sebevědomí. "Bylo to, jako by říkali, že odvádím skvělou práci na tak velkou holku," vzpomíná Gianna.

Nakonec se jí ale poštěstilo získat stěžejní roli tanečnice s nadváhou, se kterou se ztotožňovala. Jako Tracy Turnblad – tedy v hlavní roli v Hairspray – měla bourat stereotypy a bez ohledu na okolnosti dosahovat svých úspěchů. Právě ztvárnění této role v Gianně vyvolalo neskonalou touhu zhubnout.

Za pouhých deset měsíců byla opravdu o padesát kilo lehčí! "Bylo to nejlepší rozhodnutí, jaké jsem kdy udělala," vzpomíná mladá herečka a zpěvačka. Gianna se ale ve skutečnosti snažila zhubnout celý svůj život. S nadváhou bojovala už odmalička. "Narodila jsem se tlustá," říká Gianna.

Bohužel ani přes zdravou stravu a neustálé cvičení se jí nedařilo váhu zredukovat. Ta naopak nekontrolovatelně stoupala. "Až po pár návštěvách u lékaře jsem zjistila, že moje hladiny hormonů nejsou v rovnováze," tvrdí Gianna, které byl v jejích osmnácti letech diagnostikován syndrom polycystických vaječníků.

K hubnutí se Gianna rozhodla učinit poněkud drastické kroky, aby dosáhla svého vysněného vzhledu. V červnu 2017 podstoupila tubulizaci žaludku, která má za cíl odstranit velkou část žaludku se zónou produkce tzv. hladových hormonů. Do zbylé části žaludku se vejde potrava o maximálním objemu sto padesát mililitrů.

Mladá herečka musela půl roku před operací projít mnoha testy, včetně psychologických. "Spolupracovala jsem také s poradci pro výživu a těsně před operací jsem držela dietu o tekuté stravě. Ale všechno to stálo za ten výsledek," říká Gianna, která následně upravila své stravování a začala zase pravidelně cvičit.

Její jídelníček se skládá převážně z ryb, zeleniny a velkého množství vody a cvičení zařazuje pětkrát do týdne. "Dříve jsem jedla zdravě, ale příliš velké porce," hodnotí své předchozí stravování Gianna. A jak na proměnu reaguje její okolí? "Zatímco dříve mě lidé šikanovali, dnes jsou v šoku, když mě potkají. Vůbec mě nepoznávají," říká úspěšná influencerka s talentem pro zpěv.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji