Společně jsme s mámou zhubly o 76 kilo! Přejídání u televize je minulost, říká Zoe

Diane si moc dobře uvědomovala, že si přejídáním zahrává se zdravím, a nemusela by vidět svá vnoučata vyrůstat.
Foto: Profimedia.cz
21. srpna  2019 
 06:00

Osmadvacetileté Zoe Boddy a její šestapadesátileté matce Dianě Dick se společně podařilo zhubnout o neuvěřitelných šestasedmdesát kilogramů, a to během pouhých osmi měsíců! Vděčí za to dietě, která je zbavila závislosti na sacharidech. "Cizí lidé si často myslí, že jsme sestry," tvrdí Diane, která má dnes stejnou konfekční velikost jako její dcera. 

"Nikdy jsme v rodině necvičili a ani by nás nenapadlo jít třeba na delší procházku. Sedávali jsme u televize a jen se s dětmi ládovali hromadou jídla," vzpomíná Diane z Velké Británie. "Celá situace se vymkla kontrole. Chtěla jsem vidět svá vnoučata vyrůstat. Ta myšlenka mě natolik zasáhla, že jsem se jednou úplně rozplakala," vzpomíná. 

U Zoe v dospělosti už několikrát proběhly pokusy zhubnout. "Nikdy jsem to s dietou dlouho nevydržela. Pořád jsem něco uzobávala, a když jsem se s mámou sešla, tak to bylo úplně nejhorší. Hrozně jsme se přejídaly," popisuje Zoe, pro kterou bylo těžké vídat se s kamarádkou, která vedle ní byla poloviční. Pomalu jí začalo docházet, že se opravdu v jejím životě musí něco změnit.

I přes všechno odhodlání ale Zoe stále nebyla schopna zhubnout. Ten pravý zlom nastal až ve chvíli, kdy viděla svou mámu plakat nad její váhou. Uvědomila si, že do proměny musí jít spolu! "Pamatuju si, že bylo těsně před Vánoci a máma byla odhodlaná zhubnout víc než kdy dřív," říká Zoe, kterou nakonec motivovala její matka.

"Mé dvě děti, šestiletá Luella a čtyřletá Thea, potřebovaly mámu, která si s nimi bude aktivně hrát a udrží s nimi krok," doplňuje Zoe. Její největší problém se neskrýval ani tak ve skladbě jídla jako ve velikosti porcí. "Jedla jsem za dva," tvrdí. Dnes se stravuje – stejně jako její matka – pouze třikrát denně a snaží se omezovat příjem sacharidů.

Stravování před dietou:

Snídaně: několik bílých toustů a jogurt

Oběd: jídlo skládající se z více položek, a to nejčastěji sendviče, zákusku a brambůrků

Večeře: fish and chips s pudingem a po večeři další jídlo jako zmrzlina, čokoláda, cider, dortíky, brambůrky.

Stravování při dietě:

Snídaně: ovesná kaše nebo cereální tyčinka

Oběd: low carb jídlo, např. hovězí chilli

Večeře: skladbou podobná obědu, ale bez jakékoli přílohy.

Cambridgeská dieta povoluje maximálně jednu svačinu denně. Tu ale zařazují málokdy.

Dnes váží Zoe i Diane sedmdesát kilogramů a s obdivem se setkaly i u svých lékařů. Společná váha dvě stě dvacet osm kilogramů už je naštěstí pro obě pouhá vzpomínka. Matka a dcera si svou proměnu nechaly zvěčnit od profesionálního fotografa a jsou na výsledek diety náležitě pyšné!

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji