Za měsíc o 5 kilo méně! Rychle a bez diety díky těmto překvapivým trikům!

  • Za měsíc o 5 kilo méně! Rychle a bez diety díky těmto překvapivým trikům!
    27. června  2020 
     06:00

    Přemýšlíte, jestli je možné zhubnout, aniž byste si přidali do svého každodenního plánu další hodinu posilovny nebo si ubrali další porci kalorií? Věřte tomu, je to možné! Tyhle chytré a neobvyklé způsoby podle odborníků pomohou shodit těch několik dalších kilogramů, které se vás nechtějí pustit.

     

    Dodržování dietního plánu může být velmi obtížné a spousta lidí ho prostě dlouhodobě nezvládá. Ovšem výživoví specialisté tvrdí, že existuje několik chytrých, neobvyklých a snadno udržitelných stravovacích návyků, které můžete zakomponovat do svého hubnoucího plánu. Díky jim můžete shodit za měsíc tři kila i více – bez cvičení a další diety! Které to jsou?

     

  • Čichejte k jídlu

    Autor: iStock

     

    Tím, že budete k jídlu přičichávat, přimějete mozek, aby si myslel, že skutečně jíte. Neutrální sladké pachy mohou snížit vaše chutě a pocity hladu. Některé pachy potravin zase mohou fungovat tak, že budou potlačovat chuť k jídlu. Během jedné studie zkoušelo asi tři tisíce dobrovolníků tuhle „fintu“ a výzkumníci skutečně zaznamenali pozitivní efekt. Čím častěji budete k jídlu vonět, tím budete mít menší hlad a zhubnete. Nejlépe prý fungují banán, jablko či máta.

     

  • Oblečte se do modré barvy

    Autor: iStock

    A nejen oblékněte, prostě se obklopte modrou barvou. Vědci tvrdí, že modrá barva funguje jako "látka" potlačující chuť k jídlu. Při jednom testu zjistili, že lidé snědli o 33 procent méně jídla, pokud jedli v místnosti vymalované na modro. A psychologové to potvrzují – modrá barva potlačuje apetit. Pokud tedy nemůžete vymalovat modře, aspoň si pořiďte modré talíře a oblečte se do modré. Pozor na červenou, žlutou a oranžovou, ty apetit podporují!

  • Jezte z malých talířů

    Autor: iStock

    Velikost vašeho talíře souvisí s tím, kolik toho zkonzumujete. Čím větší, tím více sníte. Budete mít totiž tendenci naložit si větší porci, prostě jen z toho důvodu, že se tam vejde. Jedním z nejlepších způsobů, jak ovládnout své porce, je vyměnit velký talíř za malý.

  • Dívejte se při jídle do zrcadla

    Autor: iStock

    Možná to vypadá poněkud drsně, ale funguje to. Podle jedné studie sníte méně, když budete jíst před zrcadlem, zvláště když budete konzumovat něco hodně nezdravého. Díky zrcadlu snížíte spotřebu konkrétního jídla a podpoříte zdravé stravovací návyky. Pohled do zrcadla však podle vědců nezmění vaše vnímání zdravého jídla. Proč to tedy funguje? Pohled na sebe sama vám zřejmě připomene vaše vnitřní přesvědčení, že toužíte zhubnout.

  • Jezte kořeněné jídlo

    Autor: istock.com

    Pokud tedy nemáte problémy se žaludkem. Kořeněné potraviny ale pomáhají při spalování tuků tím, že zrychlují metabolismus. Důvodem je, že potraviny jako feferonky obsahují látku kapsaicin, která pomáhá zvyšovat teplotu těla. To má za následek spálení několika dalších kalorií a snížení chuti k jídlu.

  • Jezte vejce k snídani

    Autor: istock.com

    Výměna snídaně složené převážně z obilovin za vejce nebo jiný zdroj kvalitních proteinů je super nápad. Díky tomu se budete cítit plnější a za 36 dalších hodin od konzumace vajec sníte mnohem méně kalorií.

  • Zapalte si vonnou svíčku s vanilkou

    Autor: iStock

    Pokud patříte k milovnicím aromaterapie, pak pro vás bude tento trik doslova hračka. Vůně vanilky snižuje chuť na sladké. Takže pokud si dáte k obědu nebo večeři něco sladkého, hned si pak zapalte svíčku s vanilkou. Jakmile bude svíčka zapálená, omezí to vaši touhu dát si další kousek dezertu. Podle jedné studie skupina asi dvou set dobrovolníků zhubla v průměru o 2 kilogramy jen díky tomu, že nosili na těle náplasti s vůní vanilky!

  • Jezte při světle a ztlumte hudbu

    Autor: iStock

    Tlumená světla jsou známá tím, že snižují zábrany ohledně jídla. Ano, když jdete do restaurace, kde je přítmí a téměř všechna světla tlumená, je to hlavně kvůli tomu, abyste si více objednali. Jemná hudba pak navádí podle psychologů k tomu, abyste déle přežvykovali, nikoli hltali. Budete-li jíst tedy doma, rozhodně mějte v kuchyni rozsvíceno, a pokud máte zapnutou hudbu, ztlumte ji.

  • Zkuste trik Francouzek

    Autor: iStock

    Francouzské ženy mají šarm a navíc vědí, jak si udržet štíhlou linii. Mimo jiné mají takový malý trik. Mnohé z nich nosí pod sukní či kalhotami kolem pasu ovázanou stuhu, když se chystají jíst – především v restauraci. Proč to dělají? Díky stuze vnímají své břicho, takže jakmile ji cítí výrazněji, je jasné, že už musí přestat jíst.

    Jak zhubnout: Je lepší chůze, běh, plavání, nebo sex?

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji