Zhubla o 50 kilo kvůli fotkám na Tinder! Je to největší motivace, říká

Mladé Angličance stoupla po rozvodu váha až ke sto dvaceti kilogramům.
Foto: Profimedia.cz
10. srpna  2019 
 06:00

Tou nejúčinnější motivací pro ženu může být i nový vztah. Dvaatřicetiletá Louise Adshead se po rozvodu rozhodla najít novou lásku na seznamce. Ve svém těle se ale necítila dobře, a tak se pustila do hubnutí. Podařilo se jí zhubnout o padesát kilogramů, a získat tak vysněnou postavu, která jí dodala sebevědomí k randění.

Sportovní manažerka Louise, které byly už v pouhých šestnácti letech diagnostikovány deprese, se za svůj život dopracovala k váze sto dvacet kilogramů. Po rozvodu s manželem se pro ni jídlo stalo útěchou a přinášelo jí radost. "Nejedla jsem většinu zeleniny, jen trochu ovoce. Moje stravování bylo založeno hlavně na sacharidech v podobě rýže, těstovin, toustů, chipsů a čokolády," popisuje Louise.

Mladá Angličanka prošla během dospělosti spoustou diet, které měly jen krátkodobý účinek. To se ale změnilo ve chvíli, kdy se její motivací stala seznamka. Po ukončeném sedmiletém vztahu se najednou Louise ocitla sama, a to ji děsilo. "Svět se za tu dobu změnil. Tinder a další seznamky dříve neexistovaly. Najednou se vše točilo jen kolem vzhledu," tvrdí Louise. 

Louise se dokonce stala osobním trenérem a začala trénovat minimálně čtyřikrát týdně. Nový dietní režim v podobě zdravého výběru potravin a pravidelného cvičení se stal její novou zálibou, která jí pomohla změnit tělo i mysl. "Vždy jsem na okolí působila sebevědomě, ale až teď se tak opravdu cítím. Konečně mohu jít do kteréhokoli obchodu a koupit si, co se mi líbí," říká Louise. "Užívám si i randění, protože už nejsem ta velká holka," dodává. 

"Cítím se opravdu nejšťastnější, co jsem kdy byla. Ale také si uvědomuji, že ten pocit nevychází z čísla na váze, ale z nastavení mysli. Vypnula jsem v hlavě hlasy, které mě přesvědčovaly, že něco nedokážu," tvrdí odhodlaně Louise, která změnila celkový způsob života a zaměřila se více na své psychické zdraví.

Za to nejtěžší v hubnutí považuje stagnaci, která se čas od času dostavila. "Vždy jsem se snažila tělo nějak šokovat. Po jedenácti měsících se mi ale pokles váhy zastavil. Zkusila jsem proto veganské stravování, a to zabralo," popisuje Louise. Mladá Angličanka z Manchesteru se vydala cestou rostlinné stravy a už si nedokáže představit, že by jedla jinak. 

I přes ty nejzdravější stravovací návyky si ale čas od času dopřeje tzv. cheat den. "Pokud mám na něco chuť, dám si to. Nijak se ale nepřejídám a dbám na pravidelný pohyb, který mi rovněž pomáhá se zdravým přístupem k jídlu," vysvětluje Louise. Příjem kalorií si většinu týdne počítá. Jsou ale i dny, kdy je vůbec neřeší.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji