Po zhubnutí jí zůstalo 5 kilo přebytečné kůže! Jak s ní naložila?

Její dětství nebylo snadné. Šikana, závislost na alkoholu a drogách, to všechno ji dovedlo k přejídání.
Foto: Profimedia.cz
17. srpna  2019 
 06:00

Michelle Bakal byla v dětství kvůli své nadváze šikanována. Když jí bylo pouhých šestnáct let, začala experimentovat i s alkoholem a heroinem. Obtížné životní období navíc řešila přejídáním, a její váha tak vystoupala až na sto sedmdesát kilogramů! O pět let později se střízlivá Michelle rozhodla svůj život radikálně změnit. Po shození devadesáti kil jí ale zůstalo pět kilogramů přebytečné kůže.

Byl to asi rok předtím, než jsem se vyléčila ze závislosti na alkoholu, kdy jsem si uvědomila, že jsem jídlem řešila všechny své emoce," tvrdí pětadvacetiletá Američanka. „Byla jsem schopna se přejídat až do stavu, kdy mi bylo fyzicky špatně," popisuje Michelle své trápení, které je dnes už naštěstí minulostí. 

Hned po tom, co si Michelle uvědomila, že je záchvatovité přejídání porucha příjmu potravy, se vydala na kliniku hledat odbornou pomoc. „Chtěla jsem zhubnout pro sebe, nikoli pro někoho jiného. A to je velice důležité," tvrdí Michelle, která pochází z New Yorku.

"Mám teď mnohem větší představu o tom, jak se správně stravovat a kolik gramů bílkovin, tuků a sacharidů bych měla s ohledem na svůj energetický výdej přijímat," vysvětluje Michelle, která si mimo jiné zamilovala i pravidelný pohyb. "Chodím pětkrát týdně do posilovny, kde se věnuji silovému cvičení. Se svým manželem také chodím po horách a kempuju," doplňuje.

To jsou aktivity, které dřív Michelle kvůli obezitě nemohla dělat. Její pohyblivost byla při sto sedmdesáti kilogramech velice omezená. Po zhubnutí o polovinu své původní tělesné hmotnosti se ale objevil nový problém v podobě pěti kilogramů přebytečné kůže. Ta jí bránila v dosažení naprosté spokojenosti. 

„Jediné obtížné rozhodnutí ohledně operace bylo načasování. Chtěla jsem ji mít za sebou dříve, než se s manželem začneme snažit o děti. Musela jsem si uvědomit, že po těhotenství a porodu mi nezůstane stejné množství přebytečné kůže, jako po zhubnutí téměř devadesáti kilogramů," tvrdí Michelle, která dnes o svém těle přemýšlí úplně jinak. Naučila se milovat sama sebe a přestala své emoce utápět v drogách a alkoholu. 

Michelle před pár týdny podstoupila pásové odstranění kůže a plastickou operaci prsou, břicha a podpaží. Konečně se tak zbavila přebytečné kůže, která jí po tak velké redukci váhy zůstala. Přestože se ještě stále zotavuje z operace, už se velice těší na výsledek.

Michelle díky své proměně objevila lásku k fitness a rozhodla se v hubnutí motivovat i ostatní. Celou svou proměnu proto nasdílela na svůj Instagram (@michelle-bakal) a stala se osobní trenérkou. „Úplně chápu tu tíži, když jste v situaci, kdy nevíte, kde začít. Z tohoto zmatku ale vždy existuje cesta ven. Pokud jsem to dokázala já, zvládne to kdokoli," tvrdí Michelle Bakal.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji