Neuvěřitelná proměna! 34 kilo je pryč, pomohla jí třífázová dieta z Facebooku

Kim začala přibírat od devatenácti let poté, co otěhotněla.
Foto: Profimedia.cz
7. srpna  2019 
 06:00

Cesta ke štíhlé postavě není vždy snadná, ale s trochou pevné vůle a odhodlání dosáhnete skvělých výsledků. Hubnutí vám ale může i dramaticky změnit celý život – jak se ukázalo u dvaatřicetileté maminky Kimberley Watson. Ztráta kil pro ni byla nejen vysvobozením z nadměrné konfekční velikosti, ale také vedla k uzdravení jejího těla.

Ještě před dvěma lety Kimberley vážila sto deset kilogramů. "Večer jsem při sledování televize se svým partnerem cítila, jak se mi brada dotýká hrudi. Byl to nesnesitelný pocit, jako bych měla kolem krku pneumatiku. Musela jsem si podpírat bradu, abych tomu zabránila," vzpomíná Kim.

Matka dvou dětí si uvědomila, že je čas na změnu. "Věděla jsem, že si bradu nemůžu podpírat navždy," dodává. I když Kimberley v mládí nikdy nebyla při těle, pamatuje si, že během těhotenství v devatenácti letech se její váha začala pomalu, ale jistě navyšovat. Její zlozvyk v podobě přejídání však pokračoval i po narození dcery. 

Ve věku třiadvaceti let měla Kim druhé dítě a touha po nezdravém jídle jen rostla. "Stala jsem se svobodnou matkou a spoléhala na levné jídlo, které uspokojovalo mé potřeby. Do toho jsem třikrát týdně chodila do školy, kde jsem byla pod stresem. To vše vedlo jen k nabírání," tvrdí Kim. 

V květnu 2014 potkala Kim svou osudovou lásku: Matta. První dva roky jejich zamilovanost procházela žaludkem, a tak Kim neustále přikupovala větší a větší oblečení, až se dostala k velikosti padesát. Tehdy začala hledat dietní plán, který by vyhovoval jejímu životnímu stylu. Na Facebooku narazila na jídelníček, který byl rozdělen na tři etapy. 

První fáze, která má za cíl rozběhnout hubnutí, se zaměřuje na nižší příjem sacharidů a vyšší podíl bílkovin, zdravých tuků a konzumaci zeleniny. Ve druhé fázi už je povoleno konzumovat ovoce a příjem složených sacharidů se zvyšuje. Ve třetí etapě jsou ale přílohy opět redukovány. Dietní plán zahrnoval i vzorové jídelníčky a seznam povolených potravin.

Během dvou let se Kim podařilo zhubnout z velikosti padesát na lichotivých čtyřicet a váha jí klesla o čtyřiatřicet kilogramů. Přestože se dietním plánem řídila jen z části! "Držela jsem se jen některých zásad. Když ale o čtyři roky později vyšla nová verze dietního plánu, zcela jsem se s ním ztotožnila," říká Kim, která si dietní plán přetvořila v životní styl a drží se ho dosud. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji