Chtěla otěhotnět a kvůli hormonům přibrala 50 kilo! Jak se jich zase zbavila?

Touha po druhém dítěti jí stála štíhlou postavu. Teresa se ale nevzdala.
Foto: Profimedia.cz
3. srpna  2019 
 06:00

Tahle inspirativní máma dvou dětí se podělila o své tajemství ohledně hubnutí a sklidila tím opravdu velký obdiv. Po letech hormonálního kolotoče s cílem znovu otěhotnět Teresa Venetoulis přibrala padesát kilogramů. Trvalo jí sedm let, než objevila zázračnou dietu, která ji za pouhých deset měsíců zbavila téměř padesáti kilogramů! Jak to dvaatřicetiletá Australanka dokázala?

Ještě před necelým rokem nosila Teresa oblečení velikosti padesát a váha jí po druhém porodu ukazovala sto tři kilogramů. Stoupající váha byla důsledkem uměle nasazených hormonů, díky kterým se Teresa snažila znovu otěhotnět.

"Nikdy jsem nebyla obézní. Po prvním porodu se mi ale hormony úplně zbláznily a moje váha neustále stoupala. S diagnózou syndromu polycystických ovarií (PSOC) bylo navíc hubnutí o to těžší," říká Teresa, která po dlouhé hormonální léčbě přibrala za pouhý rok padesát kilogramů. I s pětiprocentní šancí znovu otěhotnět se ale Terese a jejímu manželovi Johnovi narodila holčička Faith.

A tehdy, se dvěma zdravými dětmi, Teresa opravdu zatoužila po své původní váze. Už po porodu svého prvního syna Liama vyzkoušela mladá Australanka spoustu diet. Žádná z nich jí ale nepomohla dlouhodobě zhubnout. Po sedmi letech neustálého trápení však dala na doporučení svého lékaře a vrhla se do keto diety. 

"Nikdy jsem o ketogenní dietě neslyšela, a tak jsem si nejdřív udělala měsíční průzkum, než jsem se do samotné diety pustila," tvrdí Teresa, která byla už po pouhých dvou měsících diety o patnáct kilogramů lehčí! V předchozích dietách Teresa často vynechávala tuky. Až s keto dietou si uvědomila, že je tělo potřebuje. 

Ketogenní dieta znamenala pro Teresu vyřadit všechny zdroje sacharidů a soustředit se na vyšší příjem bílkovin a tuků. Její jídelníček se tak skládal zejména z ryb, libového masa, vajec, avokáda a ořechů. "Vedle keto diety jsem také držela přerušovaný půst a jedla pouze dvě jídla denně," tvrdí Teresa.

Přestože zpočátku byl pro ni půst nepředstavitelný, výsledky ji hnaly kupředu. "Začínala jsem den snídaní v jedenáct dopoledne a druhé jídlo si dala ve dvě hodiny. Následně jsem jedla až druhý den. Zpočátku to bylo těžké, ale rychle jsem si zvykla," popisuje svůj stravovací režim Teresa. I ve dvou jídlech denně splnila svůj kalorický příjem, který jí dodával dostatek energie na celý den.

Přestože spousta lidí se při hubnutí pouští i do pravidelného cvičení, Teresin pohyb zahrnoval po celou dobu hubnutí jen domácí práce, doprovázení dětí do školy a chůzi při nakupování. "Nikdy jsem nebyla fanatička do cvičení. Vůbec mě to nebaví," tvrdí dvojnásobná máma. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji