Sex je teď skvělý, říkají manželé, kteří spolu zhubli o víc než metrák! Jak to dokázali?

Marie se pustila do boje s kily první. Corey v ní našel velký vzor.
Foto: Profimedia.cz
17. července  2019 
 06:00

Manželský pár ze Severní Karolíny v USA – Marie a Corey – obrátil svůj život naruby. Díky tomu, že oba výrazně zhubli, si užívají mnohem větší souznění a přestali se jeden před druhým stydět... Tou pravou motivací ke změně však byly zejména enormní útrata za jídlo a velikost oblečení XXL, ve které se ani jeden z nich necítil dobře.

V roce 2014 doktor Marii oznámil nepříjemnou skutečnost, a to tu, že se nedožije třiceti let, pokud okamžitě svůj životní styl nezmění. To ji vyděsilo natolik, že se pustila do hubnutí. Místo drastické diety ale do svého jídelníčku zakomponovala šest jídel. Dnes Marie váží jednašedesát kilogramů a obléká se i do velikosti XS.

Její zdravé návyky a změna vzhledu podpořily i jejího manžela Coreyho. Ten s její pomocí zcela změnil své stravování a začal i pravidelně cvičit. Poměrně rychle se mu podařilo zhubnout na sedmasedmdesát kilo a velikost trička S až M. Manželé, kteří jsou rodiči dvouleté Avalee, se začali vzájemně v dodržování zdravých zásad podporovat a vypadají neskutečně!

"Corey v minulosti hodně bojoval se sebevědomím, a to především v pracovním prostředí. Ani jeden z nás se necítil ve své kůži," tvrdí jeho žena Marie. Jídlo jim poskytovalo jistou útěchu a komfort. Zároveň ale napáchalo spoustu škody. "Já nesnášela nakupování a Corey se styděl sundat si na pláži tričko. Ani jeden z nás neměl na nic energii a cítili jsme se bezmocně," vzpomíná Marie.

Vztah mezi Coreym a Marií za poslední roky hodně posílil. Aktivně využívají čas se svou dcerou, a přestože si na svůj sexuální život nikdy nemohli stěžovat, zaznamenali poměrně velký pokrok i v tomto směru. V sexu se nebojí experimentovat a nemají mezi sebou žádné zábrany. "Poznali jsme se více do hloubky a odhodili jsme v posteli úplně stud," přiznává Marie.

Podporu k hubnutí našla Marie ve skupině lidí, kteří měli stejný cíl jako ona. "Naučila jsem se spoustu zdravých návyků, které jsem vyměnila za ty staré. Nepojala jsem to jako rychlou nápravu toho, co jsem pokazila, ale jako roční proces, jak ze sebe udělat tu nejlepší verzi," říká Marie, která po roce předala své zkušenosti a rady Coreymu.

A jak vypadal jejich předchozí jídelníček? Za den se jejich kalorický příjem pohyboval od tří do čtyř tisíc kalorií a výběr jídel byl z pohledu nutriční výživy opravdu žalostný. Nejčastěji jedli pizzu, burgery, jídlo z dovozu, sladkosti a brambůrky. Naštěstí dnes už se stravují zdravě.

Snídají nejčastěji ovesnou kaši nebo cereálie, o hodinu a půl později následují ovocné smoothie a řecký jogurt, v poledne si dají menší salát s vejci a kuřecím masem a o půl třetí odpoledne si dávají zeleninu se zálivkou. Páté jídlo se většinou skládá ze zdrojů bílkovin a zelené zeleniny a v půl osmé večer zakončí den menší svačinou v podobě čokoládové sušenky nebo brownies.

"Dělejte ve svém životě malé změny. Každý týden přidejte maximálně dva malé zdravé návyky. Příliš velké zásahy do vašeho stávajícího režimu by byly příliš vyčerpávající. Nenechte se odradit a pracujte na svém cíli s vytrvalostí," radí Marie, která je vděčná, že má v Coreym velkou oporu a mohou se vzájemně motivovat.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji