Královský jídelníček podle Kate a Meghan! Díky čemu hubnou?

  • Královský jídelníček podle Kate a Meghan! Díky čemu hubnou?
    5. listopadu  2021 
     06:00

    Vévodkyně z Cambridge Kate si na zdravou stravu potrpěla vždy. A její švagrová Meghan je na tom velmi podobně. Aktivní životní styl se u Kate moc nezměnil ani poté, co se vdala do královské rodiny a porodila děti. I Meghan na mateřské dodržuje jídelníček, který si oblíbila před těhotenstvím. Jaké jsou jejich triky pro dokonalou postavu? 

    Ať už se podíváte na vévodkyni z Cambridge Kate nebo na její švagrovou, vévodkyni ze Sussexu Meghan, obě vypadají skvěle! Jejich štíhlá těla nejde přehlédnout. Za něco asi můžou geny, ovšem větší roli jistě hrají jejich jídelníček a životní styl. Co obě snídají, obědvají a večeří? Která z nich podle vás jí zdravěji?

    Čtěte pozorně až do konce! Na závěr článku budete mít informace na to, abyste se mohli zapojit do soutěže prostřednictvím aplikace Kvízuj

  • Kate Middleton ráda sama vaří

    Autor: Profimedia

    Jídelníček vévodkyně je plný zeleniny, ovoce a zdrojů zdravých bílkovin. Sice žije v paláci, kde by jí mohli kuchaři vyvařovat, co hrdlo ráčí, ona si ale radši jídlo připravuje sama. Podle britské šéfkuchařky Carolyn Robb, která pracovala v Kensingtonském paláci přes dvacet let, to dělá Kate velmi ráda. Nejen kvůli tomu, že pochází z „normálního“ prostředí, ale i kvůli tomu, že prostě ráda tráví čas v kuchyni se svou rodinou. Navíc většina výživových specialistů doporučuje, abychom se v případě hubnutí snažili konzumovat to, co si sami připravíme. „William se musí smířit s mým vařením,“ řekla Kate v jednom z rozhovorů. A William se přidal se smíchem: „To je možná důvod, proč jsem tak štíhlý!“ Kate totiž preferuje zdravý jídelníček. Jak vypadá?

     

  • Snídaně podle Kate: Zeleninové smoothie s čajem matcha

    Autor: iStock.com

    Ke snídani si Kate obvykle dopřává zeleninové smoothie, které ji prý pořádně nabije energií a hlavně je plné vitaminů. V oblibě má smoothie ze špenátu, čaje matcha, koriandru, spiruliny a zelí. Jindy si udělá borůvkové smoothie. Matcha je koncentrovaný prášek ze zeleného čaje. Na Dálném východě se pije tisíce let a je považovaný za jednu z nejsilnějších superpotravin na světě! Obsahuje totiž látku teofylin, která působí podobně jako kofein, ale vstřebávání probíhá mnohem pomaleji, takže máte delší dobu spoustu energie. Spirulina je sladkovodní modrozelená řasa a patří také k superpotravinám. Je plná vitaminů, minerálů a aktivních enzymů.

  • Oběd podle Kate: Saláty a ovoce

    Autor: iStock

    Vévodkyně Kate drží takzvanou organickou dietu, což v podstatě znamená, že konzumuje primárně potraviny, které pocházejí z ekologického zemědělství, a jsou tedy označovány jako bio. Oběd Kate je bohatý na antioxidanty, takže každý den obědvá saláty a spoustu sezonního ovoce. Mezi její oblíbené pokrmy patří melounové saláty, gazpacho, bobule goji, tabbouleh (klasický arabský salát obsahující bulgur nebo kuskus) a ceviche (marinované syrové rybí maso v citronové nebo limetkové šťávě). „Kate má dokonalou postavu, ale její motivací je mít i dokonalou pokožku,“ uvedl nejmenovaný zdroj z paláce k její oblibě syrových potravin. Jednou týdně si dopřeje lososa nebo tresku, které si údajně sama vybírá na rybím trhu.

     

  • Večeře podle Kate: Pečené kuře nebo kari

    Autor: iStock

    Pokud jde o rodinné večeře, Kate ráda večeří pečené kuře. A i to si sama připravuje. Zlé jazyky tvrdí, že vaření je její větší koníček než manželská romantika, ale kdo ví. Vedle kuřete, které samozřejmě nemůže konzumovat každý den, má Kate i dalšího favorita na večeři. Tím je pikantní kari, které si zamilovala, když čekala malého George. Tento zeleninový indický pokrm ji nadchl a ráda ho doma vaří. Na rozdíl od manžela je navíc fanynka kořeněných pálivých jídel, protože moc dobře ví, že chilli papričky zrychlují metabolismus a pomáhají při hubnutí (jako by to potřebovala).

  • Meghan Markle miluje jídlo

    Autor: Profimedia

    Sama o sobě říká, že je typická „foodie“, tedy osoba, která je nadšená pro jídlo a ve volném čase se těší z lahodných chutí různých pokrmů. No a samozřejmě nezapomene tohle jídlo vyfotit a pověsit na sociální sítě. Než se dostala do královské rodiny, tak přesně tohle ráda dělala. Uvařila si něco, vyfotila to a sdílela s ostatními. V jejím denním jídelníčku je spousta zdravých a přitom výborných receptů. Mezi její favority patří quinoa, kapusta, mořské plody a tuny čerstvých potravin, což je fakt, který připisuje své výchově v jižní Kalifornii. „Miluji jednoduché chutě a ingredience,“ uvedla v jednom rozhovoru. „Acai, zelené šťávy, nakrájené saláty, sushi, grilované ryby. To všechno mi připomíná domov,“ říká. Ovšem měla taky své „zlozvyky“ – víno Tignanello a krabí burger se sýrem. A jak vypadá její jídelníček dnes, když má po boku Harryho?

     

  • Snídaně podle Meghan: Šťáva, vejce a voda s citronem

    Autor: Shutterstock

    Ještě když byla herečkou a musela brzo ráno vstávat na natáčení, zvykla si vypít hned po probuzení sklenku horké vody s citronem. Pak následovala snídaně z ovesných vloček s banány a agávovým sirupem. Je taky velká fanynka vajec, takže ke snídani si dává často omelety s bylinkami a sýrem nebo toast s avokádem.

     

  • Oběd podle Meghan: Bílkoviny a zelenina

    Autor: Shutterstock.com

    Meghanin oběd vždy zahrnuje nějaké zdroje kvalitních bílkovin, například salát z quinoy a se zeleninou. Preferuje vegetariánská jídla, takže k ochucování používá hlavně česnek, cibuli a nejrůznější druhy koření, to odkoukala od své matky. „Používám hlavně nasekané čerstvé bylinky a miluji červenou papriku,“ říká. Když má málo času, na keramickém grilu si připraví bílou rybu. Když chce hřešit, dá si hranolky. V oblibě má taky čerstvý sířený sýr, který musí po skousnutí pískat.

     

  • Svačina podle Meghan: Občerstvení mezi hlavními jídly je důležité

    Autor: iStock.com

    O tom, zda svačí Kate, se média nezmiňují, ovšem Meghan moc dobře ví, že svačinky jsou nezbytné, pokud nechce, aby ji přepadal vlčí hlad. Kolem 16. hodiny odpoledne si tedy dopřeje zdravé lehké občerstvení – například jablko s mandlovým máslem, rýžový chlebíček posypaný skořicí nebo zelenou šťávu z mixéru, kterou si klidně připraví dopředu. „Když si ráno udělám smoothie z jablka, špenátu, citronu a zázvoru, je to odpoledne lepší svačina než šálek espressa,“ řekla. Vyrábí si taky vlastní kapustové chipsy pokapané olivovým olejem. „Když je ochutnáte, zjistíte, že je to skvělá alternativa k bramborovým chipsům,“ tvrdí. Občas si dá ke svačině domácí hummus s mrkví.

     

  • Večeře podle Meghan: Ryby, kuře i těstoviny

    Autor: iStock

    Meghan miluje i filipínské kuřecí adobo (tradiční filipínské jídlo), v němž je vedle sójové omáčky taky hodně česneku a chilli. Večeří také cioppino (mořské plody z jednoho hrnce – něco jako guláš, v němž jsou krevety, mušle a další mořské plody, které se dusí s rajčaty a bílým vínem). Nicméně dopustit nedá na pečené kuře, podobně jako Kate. „Neexistuje nic tak dobrého jako dokonale upečené kuře,“ řekla před časem v jednom rozhovoru. Ostatně, to prý taky večeřeli v roce 2017 v Kensingtonském paláci, když ji Harry požádal o ruku!

    No a zdá se, že Meghan na rozdíl od Kate ráda porušuje pravidla. Takže když dostane chuť, dopřeje si své oblíbené těstoviny. Její nej recept? Dušená cuketa a hromada těstovin s parmazánem. „Omáčka je tak nádherně smetanová, že by člověk přísahal, že v ní jsou tuny másla a oleje, ale je to jen cuketa, voda a trocha vývaru,“ řekla Meghan. Její naprosto nejoblíbenější součástí večeře je pak sklenka červeného vína. „Na konci dlouhého dne není nic, co by mi chutnalo víc.“

    Dočetli jste na konec článku, ale zábava rozhodně nekončí! Odpovězte na různé otázky prostřednictvím nové české aplikace Kvízuj, a soutěžte tak o peněžité ceny. Aplikaci si můžete stáhnout ZDE.  

     

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji