Závislost na fast foodu ji dovedla k obezitě! Díky dietnímu programu má o 30 kilo méně

Irene (45) se podařilo vymanit se ze závislosti na fast foodu a zhubnout o 31 kilogramů!
Foto: Profimedia.cz
13. července  2019 
 06:00

Cola ani McDonald's už jí nic neříkají! Pětačtyřicetiletá Australanka Irene Roman shodila díky speciálnímu dietnímu programu přes třicet kilogramů. I když zbavit se závislosti na fast foodu pro ni nebylo snadné, výsledek za to rozhodně stojí! "Cítím se dnes o deset let mladší. Lidé mě kolikrát ani nepoznávají. A konečně mohu nosit šaty a sukně," chválí si Irene. 

Irene byla dlouhá léta závislá na jídle z KFC a McDonald's. Naštěstí se jí ale podařilo své stravování změnit, a to se odrazilo na jejím těle i zdraví. Svou proměnu zahájila před osmnácti měsíci, kdy její váha ještě ukazovala šestaosmdesát kilogramů a šatní skříň byla plná oblečení velikosti osmnáct.

Ačkoli byla Irene vždy baculaté dítě, její stravovací návyky se v dospělosti ještě zhoršily. "Když jsem začala pracovat v oblasti dětské péče, vždy jsem vynechávala snídaně a nejedla jsem prakticky až do oběda. Po zbytek dne už jsem se pak přejídala převážně jídlem z fast foodu," vzpomíná Irene. 

Tahle nezdravá závislost ji dovedla k obezitě. Její denní jídelníček se totiž neskládal z ničeho jiného než smažených jídel, čokolád, dortíků, chipsů a dva a půl litru Coly Zero. "Po večeři jsem kolikrát nastoupila do auta a jela až do McDonald's, jen abych si objednala velký burger s pálivými hranolky," tvrdí zahanbeně Irene, která druhou večeři zakončila ještě hromadou sladkostí.

Denně tak spořádala obrovské množství kalorií a pohybu měla velice málo. "Jídlo mi dělalo dobře a zároveň jsem zajídala nudu," říká Irene. V listopadu 2017 se ale vše změnilo a po několikaměsíční dietě se postavila na váhu, a ta ukázala pětapadesát kilogramů! Její šatník zaplnily sukně a šaty velikosti osm a ztracené sebevědomí bylo po letech zpět.

"Nakupování jsem dříve nesnášela, protože mi nic nesedělo. V ničem jsem si nepřipadala dost atraktivní. To se ale změnilo. Dnes si užívám všech možností, které obchody nabízejí," tvrdí Irene, kterou dnes lidé, které zná už dlouhá léta, nepoznávají. Nejenže je štíhlejší, ale vypadá o deset let mladší.

Ke ztrátě hmotnosti Irene pomohl speciální hubnoucí program, který ji navedl ke správné skladbě jídelníčku. Ten vypadá nejčastěji následovně:

Snídaně: šálek kávy a ovoce

Oběd: kuřecí nebo tuňákový salát

Večeře: libové maso se zeleninou, např. cuketové nudle s boloňskou omáčkou

Svačiny: ovoce, tuňák a voda s citronem

Za její proměnou stojí pouze změna jídelníčku! "Nikdy jsem nešla do posilovny a nezkusila ani cvičení doma. Za celým výsledkem stojí jen dodržování zdravého redukčního jídelníčku a pozitivní přístup," říká Irene z Austrálie.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji