Tahle kočka zhubla o 67 kilo! Díky rozchodu s přítelem

Jako obézní prožila Cambrie většinu svého mládí.
Foto: Instagram.com
10. července  2019 
 06:00

Pro tehdy pětadvacetiletou Cambrie bylo těžké si připustit, že jí nadváha ve velké míře ovlivňuje život. "Práce ve fast foodu a restauraci k mému přibírání dost přispěla, ale problém nastal ve chvíli, kdy jsem začala problémy zajídat," tvrdí Cambrie. Rozchod s přítelem jí ale naštěstí otevřel oči a donutil ji si uvědomit, že by se měla začít věnovat svému zdraví. Přestože zvolila poněkud razantní řešení, dnes toho nelituje!

Cambrie začala bojovat s váhou okolo třinácti let a po studiu na vysoké škole pracovala vždy s jídlem, což k její nadváze výrazně přispělo. Přejídat se ale začala i doma. Během pěti let přibrala okolo pětatřiceti kilogramů.

V roce 2015 si Cambrie prošla těžkým obdobím, které jí ale pomohlo si spoustu věcí uvědomit. "Rozešla jsem se s tehdejším přítelem. Byl to opravdu těžké. Obzvlášť když mi došlo, že za našimi problémy stála z velké části má nadváha. Nežila jsem zdravě, nevěřila si a neměla jsem se ráda. Jak jsem tedy mohla milovat někoho jiného?" vzpomíná Cambrie v jednom ze svých videí na YouTube.

Cambrie věděla, že musí nejdříve zapracovat na svém sebevědomí a sebeúctě, než vstoupí do dalšího vztahu. A jelikož příčinou jejích problémů se ukázala být váha, po konzultaci s odborníky se rozhodla pro operaci žaludku.

Chirurgická léčba obezity je jedním ze způsobů, jak se rychle zbavit nadbytečných kil. Většinou se ale řadí až mezi poslední možná řešení. Cambrie byla obézní většinu svého života a tubulizace žaludku jí konečně dala naději na lepší život. Zapsala se proto do programu a trpělivě čekala na termín operace.

Cambrie čekala na operaci celých deset měsíců, a to až do června 2016. Ačkoli následná rekonvalescence byla náročná, své rozhodnutí považuje za jedno z nejlepších ve svém životě. "První dva dny po operaci jsem byla vystrašená k smrti. Co jsem to jen udělala? Zdravotní sestry a fyzioterapeuti mi ale pomohli postavit se zpět na nohy a dnes bych si operací prošla klidně desetkrát po sobě," vzpomíná Cambrie a děkuje i své doktorce Suh.

Zatímco při bandáži žaludku se pomocí silikonové manžety omezí velikost žaludku, sleeve gastrektomie, neboli tubulizace žaludku, představuje chirurgické odstranění pětaosmdesáti procent žaludku včetně zóny, kde se tvoří "hladový hormon" ghrelin. Pacient tak potom nepociťuje hlad a do zbylé části žaludku se mu vejde pouze sto dvacet až sto padesát mililitrů potravy. 

Po operaci se Cambrie doslova opřela do svého hubnutí. Začala si připravovat zdravá jídla a pravidelně cvičit. Posilování se stalo její vášní a výsledky úsilí se odrazily nejen na jejím vzhledu, ale i sebevědomí. Po třech letech od operace je Cambrie o sedmašedesát kilogramů lehčí a svůj Instagram využívá jako nástroj k šíření pozitivní energie a vzájemné podpory v boji s nadváhou.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji