Po třetím dítěti vážila 126 kilo. Nakonec ze svého jídelníčku vyřadila i rýži a mléko

Keely je máma tří dětí a s každým těhotenstvím jí váha razantně stoupala.
Foto: instagram.com
5. července  2019 
 06:00

Australanka Keely Dellit je máma tří dětí, a přestože se dnes živí jako fitness trenérka, není tomu tak dávno, co se ještě potýkala s morbidní obezitou. Hned krátce po střední škole Keely otěhotněla a s každým dalším těhotenstvím jí kila přibývala. Péče o děti byla náročná, a její váha se tak zcela vymkla kontrole. "Přestala jsem se ke konci třetího těhotenství vážit, protože jsem to už nechtěla ani vědět," vzpomíná Keely.

Po porodu se ale přece jen odvážila stoupnout na váhu a ta ukázala sto šestadvacet kilogramů. Keely nikdy tolik nevážila a to zjištění bylo natolik šokující, že změna životního stylu byla pro ni nevyhnutelná.

Ale představa toho, že bude muset shodit takové množství tuku, byla děsivá. Keely si navíc nemohla se třemi dětmi v domácnosti dovolit dělat příliš velké změny ve svém denním režimu. Šla na to tedy postupně a začala do života zařazovat zdravé návyky, které vedly k hubnutí.

"Nevyřadila jsem úplně fast food a jídla, která jsem milovala, ale zredukovala jsem jejich množství. Zpočátku jsem si místo velkých hranolků objednala střední a pak jsem smažené maso vyměnila za grilované," vysvětluje Keely. Změny se týkaly i pitného režimu. Limonády nahradily džusy a ty posléze vystřídala perlivá voda. 

Postupně se jí stravování zcela změnilo. Z jídelníčku vyřadila i bílou rýži a kravské mléko, přestala jíst v restauracích a fast foodech a převážně už jedla pouze doma. Vedle zdravého jídla se Keely zaměřila i na to, aby do svého života přidala více pohybu. Své děti začala brát na procházky, hrála si s nimi v parku a pak přidala i cvičení s pomocí videí.

Po tom, co se její fyzická kondice zlepšila, se Keely připojila do fitness bootcampu, díky kterému dosáhla skvělých výsledků. Po čtrnácti měsících se její postava změnila k nepoznání a váha ukázala o sedmapadesát kilogramů méně. S váhou 69 kilo už se Keely cítila dost sebevědomě na to, aby si troufla i na posilovnu. 

Jejím novým cílem se tak stalo nabírání svalové hmoty. Ve cvičení si Keely našla opravdové zalíbení, a tak si udělala kurz a stala se certifikovaným trenérem. "Díky hubnutí jsem objevila obrovskou zálibu ve zdraví a fitness. Práce trenéra mi umožňuje sdílet mé zkušenosti s ostatními a předávat jim cenné rady, které mi pomohly v mé cestě," tvrdí Keely, která vždy doporučuje zaměřit se na více dílčích cílů a plnit je postupně.

Příběh Keely inspiruje k tomu, abyste neskákali do změny svého životního stylu po hlavě, abyste se raději zaměřili na menší kroky, které vás dovedou k cíli. Ve skutečnosti totiž jen hrstka lidí zvládne ze dne na den změnit své dosavadní stravovací návyky. Podle studií přes čtyřicet procent lidí vzdá dietu dokonce už po prvním týdnu. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji