6 kilo za 4 týdny? Jde to i bez cvičení! Vyzkoušeli jsme keto dietu

Foto: istock.com
2. července  2019 
 06:00

Snad nikdy neřešíme svou postavu tak jako právě tehdy, když se blíží léto a s ním dovolená u moře nebo prosté odhalení postavy v plavkách na koupališti či u rybníka. Kila navíc sice neznamenají, že byste měli celé léto prosedět doma, ale pravdou je, že i s lehkým poklesem váhy se cítíme sebevědomější. Proto jsme se rozhodli vyzkoušet KetoDiet, program, který slibuje rychlou ztrátu kil bez jojo efektu. Jaké jsou výsledky po 4 týdnech?

 

Hned v úvodu vám prozradíme to, co vás vlastně zajímá nejvíc – ano, s tímto typem diety můžete klidně zhubnout o 5 až 7 kilo za první měsíc. Já osobně mám po čtyřech týdnech s KetoDiet dole 6 kilo a z toho 4 kilogramy tuku. Kalhoty se mi zmenšily o jednu konfekční velikost a viditelně se mi "vyfouklo" také břicho, takže jsem chodícím důkazem, že s touto dietou opravdu můžete zhubnout na poslední chvíli do plavek.

 

Kolik kilo chcete shodit?

Co vlastně keto dieta se značkou KetoDiet obnáší? Nejprve je dobré jít na konzultaci s nutriční specialistkou, ta vás přeměří na velmi přesném přístroji InBody. Ten zjistí nejen to, kolik měříte a vážíte, ale také analyzuje to, kolik máte svalové hmoty, tuku i vnitrobřišního tuku, a to, jaká by měla být vaše ideální hmotnost.

Podle těchto výsledků pak určíte typ balíčku KetoDiet, se kterým budete hubnout. Vzhledem k tomu, že má ideální hmotnost by měla být přibližně o 19 kilo méně, než kolik jsem vážila na začátku, rozhodla jsem se pro dietní plán Intense, který je ideální právě pro vyšší úpravu hmotnosti. Celý hubnoucí program tak trvá celkem 12 týdnů a je složený ze tří kroků.

 

Já mám za sebou momentálně krok první, během kterého jíte jen potraviny značky KetoDiet. Ty jsou přesně namíchány tak, aby vám nechyběly žádné živiny, ale současně abyste netrpěli hlady. Zní to ideálně, ale pravda je, že první tři dny po zahájení diety jsem trpěla jako zvíře. Pak si ale tělo zvyklo, přizpůsobilo se, a pokud jsem neměla vyšší fyzický výdej energie, nepociťovala jsem v následujících čtyřech týdnech hlad ani únavu.

 

Co vlastně můžete jíst?

Z čeho se vlastně balíček skládá? Základem jsou proteinové nápoje, které buď můžete pít čisté, nebo si je lze doplnit jednou z mnoha příchutí. Či si do nich můžete přimíchat například lžičku instantní kávy. Vzhledem k tomu, že příchuti obsahují sukralózu, bylo pro mě příjemnější pít proteinové nápoje čisté, ale pokud vám chuť umělých sladidel nevadí, vyberete si z nepřeberného množství příchutí.

K tomu najdete v balíčku proteinové slané omelety, sladké kaše, palačinky (na kterých se stávám pomalu závislá), smoothies, pudinky, ale i těstoviny, polévky nebo chléb. Opět jsou v několika příchutích, nemusíte se tedy bát toho, že by vás jídlo začalo rychle nudit.

Jak jídla vypadají, si můžete prohlédnout ve fotogalerii:

 

K balíčku si také denně musíte dát až 500 gramů čerstvé zeleniny a zdravé tuky ve formě olejů, avokáda a ořechů. Pravdou je, že se nemusíte zdržovat žádným složitým vařením a celé čtyři týdny můžete klidně strávit na proteinových nápojích. Pokud jste ale dosud byli zvyklí na klasická jídla, je určitě výhodou, když umíte vařit a proteinová jídla od KetoDiet zkombinujete s uvařenou nebo opečenou zeleninou.

 

Zadarmo to nebude

Jednou z nepříjemností, než se tělo na keto dietě dostane do ketózy (tedy do stavu, kdy začne energii čerpat z vlastních tukových zásob), jsou hlad a podráždění zhruba první tři dny po začátku. Další nepříjemnost je finanční. Balíček vás totiž vyjde na téměř 5500 korun.

Musíte si ale uvědomit, že se jedná o jídlo na celý měsíc, a to v objemu pět porcí za den. Jedna porce vás tedy vyjde přibližně na 40 korun a vzhledem k tomu, že jediné, co je potřeba nakupovat, je čerstvá zelenina, není částka ani zdaleka tak hrozivá, jak se na začátku může zdát.

Keto dieta: Co to je a jak pomůže zhubnout právě vám?

Výsledky jsou velké, a to ještě nekončíme!

Jaké mám tedy z KetoDiet osobní pocity? Po 4 týdnech a první fázi mám dole 6 kilogramů, z nichž jsou 4 kilogramy tuku, včetně toho vnitrobřišního. Vedle toho, že se cítím mnohem lépe, mě nepřepadla žádná chuť na sladké, které jsem se zpočátku bála.

Po 4 týdnech vstupuji do druhé fáze, kdy si můžu již jednou denně dopřát jedno jídlo bohaté na proteiny, což zpravidla řeším buď masem se zeleninou k obědu, nebo vajíčky k snídani. Jediné, co mi v létě chybí, je vinný střik nebo pivo na zahrádce s přáteli, ale dá se to přežít i s tou vodou v ruce. Za ty výsledky to totiž stojí.

 

O dalším průběhu hubnutí redaktorky si přečtete zase za 2 týdny.

 

Autor: Brigita Zemen

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji