Proměna, která inspiruje: Z velikosti XXL na S za pouhý rok! Jak to dokázala?

Tiffany dokázala za rok zhubnout třicet kilogramů.
Foto: instagram.com
17. února  2019 
 06:00

Proměna Tiffany inspiruje na Instagramu desetitisíce sledujících. Obdiv sklízí nejen za třicetikilový úbytek na váze, ale i za to, že dokázala zhubnout i bez nízkosacharidových diet a cvičení v posilovně. "Rozhodla jsem se definitivně vyřadit z jídelníčku nezdravá jídla, jako jsou sladkosti, tučná jídla a sodovky. Dokonce jsem přestala konzumovat i mléko, mléčné produkty a lepek," prozradila o svém stravování Tiffany.

Už po vyřazení zdrojů laktózy zhubla během pár měsíců o devět kilogramů a cítila se lépe než kdy dřív. Dokonce je přesvědčena, že právě tahle úprava jídelníčku stojí za tím, že ji přestaly přepadat neovladatelné chutě. Viditelné výsledky se ale dostavily i díky pohybu.

Místo založení členství v posilovně se Tiffany pustila do cvičení doma. Vybrala si jeden z náročnějších tréninkových plánů, který plnila opravdu poctivě. V případě, že nějaký cvik nezvládala, modifikovala si ho dle svých sil a možností. "Kolikrát jsem sotva popadala dech, ale dělala jsem, co jsem mohla, a nikdy to nevzdala," vzpomíná na těžké začátky Tiffany.

Během své cesty hubnutí Tiffany oslavila spoustu vítězství. Ačkoli jí klesající váha dělala radost, mnohem více se radovala z nového oblečení. Konečně si mohla vybírat to, co se jí opravdu líbilo, a ne jen volné neatraktivní kousky.

"Když jsem dříve chodívala nakupovat, vždy jsem brala velikost XL a nikdy si oblečení nezkoušela. Takhle jsem si koupila spoustu věcí, které mi nesedly, a já je nikdy nevynosila. Bylo mi hanba je jít vrátit," říká Tiffany, která se dnes nestydí používat zkušební kabinky a nakupovat chodí opravdu s chutí. 

A jak vypadá aktuálně její jídelníček?

Snídaně: velký proteinový koktejl s kolagenem, ovoce a kešu mléko

Oběd: libové maso (mleté krůtí nebo kuřecí) se zeleninou

Večeře: velký salát s kuřetem a zálivkou bez laktózy.

Na svačiny si ráda dává proteinové tyčinky nebo si oblíbila jablko s arašídovým máslem, mrkvičky nebo jiné nezpracované potraviny. Svačiny se však snaží omezovat, jelikož je považuje za zbytečné kalorie navíc. Hlad zahání kvalitním pitným režimem.

Jejím klíčem k udržení motivace je podpora od jejích fanoušků na Instagramu, které považuje za svou druhou fit rodinu. "Lidé mi denně píší, jak je motivuji a že se pustili do hubnutí právě kvůli mně. Jsem jejich vzorem, a tak si nedovolím je zklamat. Chci, aby každý v životě dosáhl stejné změny jako já," říká Tiffany. 

Za skutečně trvalé řešení nadváhy Tiffany považuje pravidelný pohyb a zdravou stravu. Není příznivcem žádných krutých diet, ale výběru nutričně bohatých potravin. Důležité podle ní ale také je, abyste se zamilovali do celého procesu hubnutí a neupínali se pouze na výsledek. "Cesta je cíl," píše na svém instagramovém profilu Tiffany.

Zápisník právě teď v síti knihkupectví a ve vybraných trafikách za 249 Kč.
Autor: Můj restart

Náš tip:  Pokud to se změnou životního stylu myslíte opravdu vážně, doporučujeme vám nový zápisník Můj (re)start, který vám to výrazně usnadní. Je nedatovaný, takže se zapisováním můžete  začít kdykoli. Zaznamenáte si do něj nejen jídelníček, ale také cvičení a své motivace a cíle. S tím vám pomůže výživový poradce Petr Havlíček svými tipy, ale také dietními recepty. Zápisník právě teď v síti  knihkupectví a ve vybraných trafikách za 249 Kč.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji