Proč hladovění nezabírá? 5 dietních chyb, které možná děláte i vy

Proč hladovění nezabírá? 5 dietních chyb, které možná děláte i vy
Prezentace klienta
  13. února  2019 
 00:00

Scénář je pokaždé stejný – chcete se zbavit pár kilogramů, abyste se cítili i vypadali lépe. A tak se odhodlaně pustíte do další diety s tím, že tentokrát to nevzdáte. Jenže počáteční snaha se vždy změní v další marný pokus. Proč? Možná děláte pár chyb, kterých je přitom snadné se vyvarovat. Pojďme si připomenout, o jaké prohřešky jde:

1. Trápíte se hladem

Už jste o tom určitě slyšeli a je to pravda – pokud budete mít při hubnutí hlad, nezhubnete. Tělo totiž na tento tělesný pocit reaguje ukládáním tuků. Jíst byste proto měli pravidelně, přibližně každé tři hodiny. Bude-li vaše strava vyvážená, tedy se správným podílem bílkovin, sacharidů a tuků, budete se cítit sytí a hubnutí bude příjemné, pozvolné a hlavně trvalé. Pokud máte s pravidelností potíže  nebo si nestíháte připravovat svačinky, zkuste menší jídlo nahradit nápojem Goodly, který vám dodá potřebný objem živin nutných pro hubnutí a zároveň vás dostatečně zasytí na 2,5 - 3,5 hodiny.

Trápíte se hlady, ale výsledky se nedostavují?
Autor: Shutterstock


2. Nesnídáte

Snídat je (nejen) při hubnutí mimořádně důležité. Kvalitní snídaně dodá tělu energii, zasytí a nakopne metabolismus tak, aby nastartoval spalování. Díky snídani vás navíc během dne nebudou přepadat různé chutě. Dobrá snídaně však neznamená půl litru kávy nebo zeleného čaje, mělo by jít o vyvážený mix sacharidů, bílkovin, tuků a vlákniny, třeba z cereálií. Dělá vám potíže do sebe po ránu „dostat“ pevnou stravu? I v tomto případě se můžete spolehnout na speciální nápoj, který tělu dodá potřebný mix živin. Tím se rozpohybuje vaše spalování, aniž byste se museli do snídaně nutit. Nápoj navíc díky obsahu probiotik podporuje střevní mikroflóru a napomáhá správnému trávení. 

 

Goodly  je inovativní dietní jídlo, které má podobu nápoje. Efektivně plní výživové hodnoty tak, abyste byli v režimu hubnutí, a přitom neměli hlad. Každá porce Goodly zvládne nahradit menší jídlo, neboť obsahuje vyvážený mix živin, který vás zasytí až na 3,5 hodiny. Přípravek navíc obsahuje probiotika, která chrání střevní mikroflóru. Objednejte si testovací balíček a objevte pohodlné hubnutí bez hladovění!

Dietní nápoj Goodly můžete doplnit třeba oblíbeným ovocem.
Autor: Goodly

 

3. Chcete výsledky bez trvalé změny

Vnímáte dietu jako dočasné opatření, které vám pomůže dostat se na požadovanou váhu, abyste se pak mohli stravovat stejně jako dřív? Chyba! Některé změny v jídelníčku je třeba udělat natrvalo. Není sice nutné navěky zapomenout na smažená jídla, pizzu nebo sladkosti, ale důležité je zredukovat jejich množství a dopřávat si je jen příležitostně a ideálně jen tehdy, když máte nějaký energetický výdej – třeba za odměnu. Je pravděpodobné, že vám ty nejkaloričtější a nejméně zdravé potraviny postupně přestanou chutnat.

Se sladkostmi se nemusíte rozloučit navždy, stačí je jen omezit.
Autor: Unsplash

4. Zapomínáte na pití

Ne nadarmo se říká, že hlad je převlečená žízeň. Tělo při dehydrataci často vyhodnotí nedostatek tekutin jako hlad, a vy tak místo po sklenici vody sáhnete po jídle. Už jedna až dvě sklenice, tedy 200 až 400 ml, dokážou zaplnit žaludek a člověka rychleji zasytit, protože i voda má svůj objem. Přitom ale neobsahuje žádnou nadbytečnou energii. Správný pitný režim navíc zrychluje metabolismus, a tak při adekvátním příjmu tekutin pálíte kalorie rychleji.

I procházka se psem se počítá.
Autor: Unsplash.com

5. Nehýbete se

Pohyb bývá jedním z největších úskalí hubnutí, protože na jeho pravidelnou dávku je třeba najít si čas, který nám zpravidla nejvíce chybí.  Nicméně to, že člověk hubne, jen když je jeho energetický výdej větší než příjem, je prostě fakt.  Pokud je nedostatek času na sportování i váš případ, zkuste se alespoň přimět k účelovým pohybovým aktivitám, jako je chození pěšky, chůze do schodů, úklid domácnosti nebo venčení psa – ty ostatně hrají při hubnutí často větší roli, než několik hodin sportu týdně bez dalšího přirozeného pohybu.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji