Nikdy nevkročila do posilovny. Máma dvou dětí cvičí doma a shodila přes 30 kilogramů!

Za tři roky Rachel zhubla o třicet kilogramů.
Foto: Instagram
11. srpna  2018 
 06:00

Rachel je učitelka a máma dvou dětí. Ačkoli by ráda trávila hodiny v posilovně, nemůže si to kvůli dětem dovolit. To ji ale neodradilo od jejího cíle radikálně zhubnout. Její proměna neproběhla zázračně ze dne na den, ale díky odhodlání a trpělivosti dokázala postupně zredukovat svou váhu o téměř třicet kilogramů.

"Byly časy, kdy jsem si říkala, že už k žádným změnám nedochází, a pak jsem se ohlédla za uplynulými roky a nevěřila jsem, jak moc jsem se změnila," tvrdí Rachel, která svou proměnu zahájila před třemi lety.

Možná mnohé překvapí, že Rachel za celou dobu nenavštívila jedinkrát posilovnu. "Cvičím v obývacím pokoji, pětkrát týdně po třiceti minutách a za zády mi skáčou mé dvě děti," říká se smíchem Rachel, která si vybrala fitness program na doma.

Cvičení je sice krátké, ale vysoce intenzivní. Rachel si vždy pustí oblíbenou hudbu, která ji namotivuje, a pustí se do práce. "Nemusíte cvičit dlouhé hodiny a zbytečně se stresovat pokaždé, když posilovnu nestíháte," radí jednatřicetiletá máma dvou dětí.

V jídle drží zásadu, že jídelníček by se měl skládat ze zdravých potravin, ale zároveň by neměl nikoho omezovat. Se dvěma dětmi si Rachel striktní dietu ani nedokáže představit. Snaží se dbát na dostatečnou konzumaci zeleniny a ovoce, ale neodpustí si ani sladkost. "Miluji čokoládu, a tak si ji s chutí jednou za čas dopřeji," přiznává.

Těm, kteří se snaží zhubnout, by poradila, aby v cestě za velkým cílem nezapomínali i na ty malé, které je udrží v procesu. Pak už stačí jen vydržet a dát všemu čas. "Na nic nespěchejte a užívejte si malé výhry. Nesrovnávejte se ani s ostatními a nezapomínejte si užívat života," říká Rachel.

Jako motivaci pro nadcházející den si vždy mladá maminka přichystala oblečení na cvičení na viditelné místo, aby hned po probuzení bez váhání navlékla legíny a zacvičila si. Nabila se tak energií na celý den a měla jistotu, že cvičení neodloží, nebo dokonce nevynechá.

"Maminky, naučte se cvičit s dětmi pobíhajícími okolo. Občas umí být dost rozdováděné, ale pokud se naučíte cvičit v jejich společnosti, pak vám nic nestojí v cestě," tvrdí odhodlaně Rachel.

 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji