Zhubnout ve dvou je snazší! Jaké cvičení vás bude bavit?

  • Zhubnout ve dvou je snazší! Jaké cvičení vás bude bavit?
    3. srpna  2018 
     06:00

    Sdílíte s kamarádkou nebo přítelem rady v hubnutí? Načerpejte inspiraci pro cviky ve dvou a pusťte se do shazování kil společně. Váš parťák nahradí zátěž, překážku, nebo naopak oporu. Zpestřete svou tréninkovou rutinu trochou zábavy a soutěživosti.

  • Dřepy s oporou

    Autor: iStock.com

    Cviky se můžete pouze inspirovat nebo je můžete odcvičit postupně, jak jdou za sebou. Trénink je kondiční a zaměřuje se na břišní svaly, ale i záda a nohy.

    Prvním cvikem jsou dřepy s oporou. Stoupněte si s parťákem naproti sobě, a to do takové vzdálenosti, abyste se při dřepování netloukli koleny a zároveň se vzájemně drželi s nataženými pažemi. Chytněte partnera za ruku (do kříže) a proveďte dřep. Jakmile se vracíte do stoje, přehoďte každý úchop do druhé ruky a opět proveďte dřep.

    Dřepujte v rychlejším tempu a zapojujte i střed těla, abyste udrželi stabilitu. Těžiště musí být uprostřed, aby se jeden z partnerů nepředkláněl a druhý nezakláněl.

    Proveďte dvacet dřepů.

  • Vzpor a přeskoky

    Autor: iStock.com

    Nyní zkombinujte dva cviky. Zatímco jeden provede výdrž ve vzporu, druhý přes něj bude snožmo přeskakovat.

    Výdrž ve vzporu: Opřete se o předloktí a špičky chodidel. Stáhněte bříško, abyste se neprohýbali v oblasti beder, a setrvejte v této pozici minimálně půl minuty, zatímco vás bude partner přeskakovat.

    Přeskoky: Zpevněte střed těla a vyskočte co nejvýše, abyste nezranili partnera a zároveň ze sebe vydali maximum. Přeskakujte z levé strany na pravou, a naopak –  dokud bude partner držet ve vzporu.

  • Vzpor s vytočením do strany

    Autor: iStock.com

    Zaujměte pozici ve vzporu, s partnerem či kamarádkou vedle sebe. Zpevněte střed těla a rukou, kterou máte k sobě blíž, si plácněte. S nádechem se vracejte do vzporu a s výdechem opět cvik zopakujte. Snažte se boky příliš nenaklánět.

    Po deseti opakováních si vyměňte pozice, abyste posílili i druhou polovinu těla, a cvik opět desetkrát zopakujte.

  • Vzpor s tlesknutím

    Autor: iStock.com

    Nyní se ve vzporu přesuňte naproti sobě a předchozí cvik zopakujte. Paže propínejte a špičky chodidel mějte od sebe v přibližně dvaceticentimetrové vzdálenosti, abyste udrželi stabilitu.

    Tentokrát ruce střídejte. Proveďte cvik dvacetkrát.

  • Russian twist ve dvojici

    Autor: iStock.com

    K následujícímu cviku bude potřeba cvičební pomůcka v podobě medicinbalu, kettlebellu nebo jiné těžší zátěže. Inspiraci pro tzv. russian twist, kterým posílíte šikmé břišní svaly, tak využijete zejména v posilovně.

    Sedněte si s partnerem vedle sebe, najděte těžiště a nohy zvedněte těsně nad zem. Záda udržujte rovná a v mírném záklonu, abyste aktivovali břišní svaly. Uchopte medicinbal a pomocí rotace se vytáčejte z levé strany na pravou s tím, že partner se vytáčí směrem k vám, abyste se setkali pohledem. Medicinbal si střídavě podávejte.

  • Asistované lehy sedy

    Autor: iStock.com

    Posledním cvikem na břišní svaly jsou asistované lehy sedy. Zde si s partnerem navzájem pomůžete.

    Lehněte si na záda a bedra přitiskněte k podložce. Nohy pokrčte a poproste partnera, aby vám je při zvedání pomohl přidržovat na zemi. S výdechem se přes kulatá záda přitáhněte do sedu a s nádechem se vraťte do pozice ležmo. V rukou můžete držet pro větší náročnost zátěž nebo dlaně spojte za hlavou.

    Proveďte dvacet sedů lehů a poté se s partnerem vyměňte.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji