Bojovala s váhou už od osmi let. Přesto dokázala zhubnout o pětačtyřicet kilogramů!

Samee objevila strie na stehnech už v osmi letech.
Foto: Instagram
4. srpna  2018 
 06:00

Samee bojovala s nadváhou celý svůj život a téma hubnutí pro ni bylo bolestivé už s nástupem na základní školu. "Doteď si pamatuju, jak jsem se v devíti letech snažila nasoukat se do sestřiných kalhot, sestra je přitom o čtyři roky starší než já. S pláčem jsem se snažila zapnout zip, ale nešlo to," vzpomíná Samee.

 

Celá situace s kalhotami se odehrála před zraky rodičů, kteří jí nedokázali pomoci. Cítila se sama a nepochopená. Nikdo si neuvědomoval, jak moc nadváha – už v tak raném věku – ovlivňuje její život.

"Pamatuji si, jak jsem poprvé objevila strie na stehnech. Bylo mi osm let," říká Samee, která chtěla být štíhlá a nemyslela v tu dobu na nic jiného. Byly noci, kdy plakala tak dlouho, dokud vyčerpáním neusnula. 

"Plakala jsem doma i ve zkušebních kabinkách. Ležela jsem v pokoji na podlaze dlouhé hodiny a jen vzlykala," vzpomíná na beznadějné chvíle Samee. Zpětně si uvědomuje, že procházela těžkou depresí a štíhlost považovala za jediné řešení všech svých problémů. 

Během dospívání si Samee prošla záchvatovitým přejídáním, hladověním i bulimií. Z časopisů si vystříhávala nejrůznější cviky na doma, které ale nikdy nepoužila. Neustále hledala výmluvy, a tak neustále začínala s dietami, které hned vzápětí vzdávala.

Zhubnout – přestože v tak mladém věku – bylo těžké. Dnes je Samee čtyřiadvacet let a cesta za štíhlostí není o nic snadnější, ale už ví, jak s nadbytečnými kily bojovat.

Zapojila se do fitness programu, začala pravidelně posilovat, jezdit na kole a vsadila na nízkosacharidovou dietu. Za posledních dva a půl roku se zbavila pětačtyřiceti kilogramů tuku a v pase jí ubylo přes třicet centimetrů.

"Nikdy jsem nesdílela fotku svého spodního bříška. Vždy jsem ho schovávala do legín a hrozně se za něj styděla. Ale uvědomila jsem si, že je mou součástí," tvrdí Samee. Odhalení skutečných proporcí je pro ni stejně motivující jako pro ostatní ženy v podobné situaci.

Hubnutí pro Samee nikdy nebude jednoduché. Považuje se za úplně normální děvče, které ještě stále hledá tu pravou cestu v životě i ve fitness. Je ale neskutečně vděčná za podporu na svém Instagramu, kde může sdílet pokroky i životní překážky.

 

Změna životního stylu začíná u upřednostnění sebe a spočívá v malých krůčcích v podobě salátu k obědu, pití čisté vody nebo desetiminutového cvičení po večeři. "Malé změny mají za následek velké pokroky, které vás budou po celou dobu motivovat," radí Samee.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji