Z obézní nevěsty o 42 kilogramů lehčí kráskou! Co pro to musela udělat?

Do svých svatebních šatů by se dnes Shandra vešla dvakrát.
Foto: Instagram
27. května  2018 
 06:00

Shandra Redwine, třiatřicetiletá máma, se rozhodla pročistit svůj šatník a objevila při tom své monstrózní svatební šaty. Zpětně se ohlíží za svou proměnou a nad svými výsledky žasne. Žasnou i její skalní fanoušci na Instagramu. Dvaačtyřicetikilového úbytku docílila úplně sama!

Tajemství tak velkého zhubnutí tkví v dlouhodobě nízkém příjmu, který si Shandra nastavila na sotva pět tisíc kilojoulů. Tímto přístupem shodila prvních osmadvacet kilo. Nedržela žádné omezující diety, jen vyřadila instantní a jiné zpracované potraviny. "Snažila jsem se vybírat si zdravější jídla, a zhubnout tak zdravou a udržitelnou cestou," komentuje svou proměnu Shandra.

Vedle změny svých stravovacích návyků se rozhodla i cvičit. "Dělala jsem opravdu hodně kardia," přiznává Shandra. Kardio, neboli cvičení ve vysokém tempu, jí v posilovně pomohlo zvýšit sebevědomí, spálit kalorie a posílit kardiovaskulární systém.

Nedávno se Shandra rozhodla razantně změnit svou dietu a  váha jí klesla o dalších čtrnáct kilogramů. "Asi před čtyřmi měsíci jsem začala s keto dietou. Zakládá se na vysokém příjmu tuků a nízkém příjmu sacharidů," vysvětluje třiatřicetiletá máma. Mnozí odborníci keto dietu zatracují pro její složení, sacharidy totiž tělo také potřebuje, jen jich nesmí být příliš. 

Shandřin denní příjem spočívá v pouhých dvaceti gramech sacharidů, ale celkový kalorický příjem si navýšila na 6500 kilojoulů. Ten dále uzpůsobuje tomu, jak je daný den aktivní. "Cítím se skvěle a nikdy jsem nenašla snazší způsob, jak zhubnout," chválí si Shandra keto dietu.

V návaznosti na nový způsob stravování se rozhodla pro změnu i v oblasti cvičení. Aktuálně trénuje na půlmaraton, ale vedle běhání zařazuje několikrát do týdne i třicetiminutové silové cvičení. Dokonce každé ráno dřepuje a výpaduje, aby zapracovala na svých problémových partiích.

V ketogenním stavu využívá tělo k energii tuk, a tak má Shandra vždy dostatek energie na cvičení. Únava během tréninků dočista zmizela. Nicméně přiznává, že největší vliv na její proměnu neměla změna jídelníčku a tréninky, ale nastavení mysli.

"Nezáleží až tak na jídle, ale spíše na tom, jaký životní styl vyznáváte," vysvětluje Shandra. Každé ráno se tak probouzí s cílem pracovat na své sebelásce a bojovat proti zlozvykům, které si za ty roky vybudovala. "Ta nejlepší rada je začít s malými změnami a být každým dnem silnější," dodává.

"Malé změny mají velký účinek. Dokážou pomalu, ale jistě otočit život naruby. Pokud padnete, měli byste se zvednout a bojovat dál," takto motivuje Shandra všechny, kdo se snaží zhubnout stejně jako ona.

Keto dieta: Co to je a jak pomůže zhubnout právě vám?

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji