KetoMix na vlastní kůži - díl 2.: Za 2 týdny o 8 kilo lehčí. A jedu dál!

KetoMix na vlastní kůži - díl 2.: Za 2 týdny o 8 kilo lehčí. A jedu dál!
17. března  2021 
 20:32

Čtrnáct dnů uteklo jak voda, a i když byl začátek těžký, rozhodnutí vyzkoušet hubnutí s pomocí nízkosacharidových produktů rozhodně nelituji. Výsledky jsou totiž ohromující. Kila mizí, a co je nejdůležitější, ztrácejí se i centimetry. Dokážu ale „nezhřešit“ celých těch osm týdnů? A půjde váha pořád takhle dolů? Pojďte se mnou v dalším dílu seriálu sledovat mou cestu za vysněnou postavou.

Můj sen se začíná stávat skutečností. Od začátku diety uplynuly pouhé dva týdny a já oblékám o velikost menší džíny, které jsem nosila naposledy před více než rokem. Každý, kdo bojuje či někdy bojoval s váhou, ví, jakou radost z toho člověk má.

 

Hlady rozhodně netrpím

Nejdůležitější je, že na rozdíl od všech těch diet v minulosti se tentokrát nemusím trápit hlady nebo přežívat jen na omezeném okruhu potravin. Naopak mám často problém to ujíst. Jím teď totiž každé tři hodiny. Vychutnávám si například čokoládovou nebo banánovou kaši, sýrové a slaninové omelety, polévky, jako jsou rajská, sýrová, gulášová, zeleninová, kuřecí nebo třeba asijská, těstoviny na mnoho způsobů, palačinky naslano i nasladko, proteinové tyčinky, chléb a bulky, ale například i perník nebo pudink, a dokonce i víno.

A složení stravy je opravdu pestré. K nízkosacharidovým jídlům z pytlíku totiž můžu denně sníst ještě půl kila zeleniny, 50 g semínek a oříšků, 1 vejce nebo 2 vaječné bílky a 50 g nízkotučného tvarohu nebo 50 g masa či ryby, 50 g šunky či 40 g sýra s 30 % tuku v sušině. Z toho už se dá vykouzlit spousta pokrmů.

Zapomenout nesmím ani na koktejl od KetoMixu, jehož obrovskou výhodou je, že není ochucený. Pořídit si k němu ale můžete neuvěřitelných jedenáct příchutí a můžete si je nadávkovat tak, jak vám to bude vyhovovat. A můžu potvrdit, že jedna je lepší než druhá. Vedle koktejlu je navíc můžete použít i pro dochucení palačinek, mléčných výrobků nebo při pečení různých dobrot.

Úžasné navíc je, že nejste odkázáni jen na jídla z pytlíku. Ze směsí se totiž dá připravit celá řada dalších chutných jídel, ať už dle vlastní fantazie nebo receptů, které najdete jak v přiložené brožurce, tak na stránkách KetoMixu a ve facebookové skupince, kde je i s fotkami hotových pokrmů sdílejí sami lidé, kteří dietu drží. Upéct si tak můžete třeba pizzu, koláče s tvarohem, sušenky, ale třeba i větrníky.

 

Hlavně to nevzdat

Když mi dva balíky s dietou na měsíc dorazily a já všechny ty sáčky, pytlíky a krabice skládala v kuchyni na pracovní desku, byla jsem nadšená. Nebylo proč váhat. Hned druhý den ráno jsem se proto zvážila, změřila a pustila jsem se do toho. Ručička váhy ukazovala téměř 108 kilo, takže byl nejvyšší čas s tím začít něco dělat.

K snídani jsem si dala koktejl s příchutí lesních plodů, k svačině čokoládovou kaši s čerstvými borůvkami a malinami, k obědu zeleninovou polévku, kterou jsem rozmíchala v domácím zeleninovém vývaru s uvařenou brokolicí a květákem, odpolední svačinu jsem vyřešila čokoládovou tyčinkou, která je vážně vynikající, a k večeři jsem si uvařila těstoviny s cuketou osmaženou na česneku.  A večer jsem šla spát spokojená, že mi všechny výrobky chutnají.

Krize přišla už druhý den. S „keto chřipkou“, jak se říká stavu, který se u některých lidí dostavuje při snížení množství sacharidů ve stravě, jsem počítala, nenapadlo mě ale, že to bude tak brzy. Probudila jsem se s bolestí hlavy, a když jsem si dala koktejl, dlouho jsem ho v žaludku neudržela. A tak to dopadlo s každým jídlem, které jsem ten den pozřela. Žaludek jsem měla jak na vodě, hlava bolela, byla jsem slabá jak moucha a motala se mi hlava. V žaludku jsem neudržela ani Ketodrink, který by měl příznaky keto chřipky zmírnit.

Už jsem to chtěla vzdát. Další den ale všechny problémy zmizely jak mávnutím kouzelného proutku. Ještě jeden den jsem pak byla unavenější, už od čtvrtého dne jsem ale naopak zaznamenávala obrovský příliv energie. Byla jsem plná elánu, nechtělo se mi spát, síly jsem měla na rozdávání. A tak to probíhá celé ty dva týdny. Žádné další nevolnosti ani jiné problémy.

 

Výsledky hovoří za vše

Přiznávám, že tak skvělá čísla jsem nečekala. Po pouhých 14 dnech na nízkosacharidových pokrmech KetoMix mi ručička váhy ukazuje o víc než 8 kilo míň. V pase mám o 9 centimetrů méně, přes boky o 3 centimetry, stejně tak i přes prsa. Snad to tímto tempem bude pokračovat.

Tak mi držte palce a za dva týdny se můžete těšit na další článek o tom, jak tahle nízkosacharidová dieta vlastně funguje, jaká jsou její pozitiva i negativa, jak přísný režim zvládám, kolik už jsem shodila a případně s čím jsem se musela v průběhu diety potýkat.

 

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji