KetoMix na vlastní kůži – díl 4.: Dokázala jsem to! Za 2 měsíce přes 15 kilo dole

KetoMix na vlastní kůži – díl 4.: Dokázala jsem to! Za 2 měsíce přes 15 kilo dole
7. června  2021 
 11:36

Meta pokořena, cíl dosažen. I když jsem ze začátku byla skeptická, můj sen se stal skutečností. Za pouhých 8 týdnů jsem dokázala zhubnout o téměř 16 kilo. A to jen díky hotovým nízkosacharidovým produktům, jejichž příprava mi nikdy nezabrala víc než pár minut. Přečtěte si, jak jsem prožívala poslední týdny své cesty za vysněnou postavou.

Čísla nelžou, výsledky jsou skvělé

Vy, kteří jste sledovali mou cestu od prvního dílu, víte, že jsem zpočátku byla dost skeptická. Nevěřila jsem, že by hubnutí pomocí koktejlu a nějakých jídel v prášku mohlo fungovat. Jsem ale živoucím důkazem, že to jde. A to i ve vyšším věku.

Poslední vážení a měření mi opravdu udělalo radost. Z počátečních 107,8 kila mi teď ručička váhy ukázala 92 kilo, v pase mi ubylo 20 centimetrů, přes boky 11 a přes prsa 14. Štíhlejší mám i nohy, přes stehno jsem naměřila o krásných 7 centimetrů méně, přes lýtko o 2.

Přechod do druhé fáze

Po pěti týdnech ve fázi F1, kdy jsem si připravovala pět jídel od KetoMix denně, jsem přešla do fáze F2. A to i přes předsevzetí zůstat v první fázi, kdy se hubne nejrychleji, celé dva měsíce, které jsou povoleny. Chybělo mi ale maso a také nějaké jiné ovoce, než jsou jen bobuloviny. Obojí jsem si ve druhé fázi mohla dopřát, i když samozřejmě v limitovaném množství. A také některé další potraviny, jako jsou jogurt, mléko a všechny možné sýry. Princip fáze F2 spočívá v tom, že člověk konzumuje tři jídla KetoMix a dvě běžná proteinová jídla s minimem sacharidů. Přesto jde o fázi redukční.

Můj jídelníček tak obvykle tvořily koktejl k snídani, proteinová tyčinka, polévka či obložená houska KetoMix nebo chlebík k svačinám, maso nebo ryba se zeleninou k obědu. A k večeři pak omeleta, palačinka nebo třeba slané koláče či pizza připravené z některé ze sypkých směsí (omeleta, polévky, houstičky...) podle receptů na stránkách společnosti nebo ve facebookové skupině, kterou jsem již minule zmínila.

V posledních třech týdnech jsem už nehubla tak rychle jako v první fázi. Přesto především centimetry mizely stále. Chuť na sladké jsem zaháněla proteinovými čokoládovými tyčinkami KetoMix, úžasnými pomerančovými sušenkami, lískooříškovým krémem se stévií, který překvapivě chutná lépe než klasická nutella, a také vynikajícími nízkosacharidovými belgickými čokoládami slazenými stévií nebo maltitolem. Vynikající byl i proteinový perník, který upečete z hotové směsi. Čas od času jsem si samozřejmě dopřála i skleničku kvalitního českého vína. To vše pořídíte na stránkách KetoMixu, takže nemusíte nikde nic složitě shánět. Doporučuji objednat si to společně s pokrmy, ušetříte za poštovné. ;)

Co mi dieta KetoMix dala?

I přes počáteční skepsi musím přiznat, že mě hubnutí s těmito produkty mnohému naučilo. A to především pravidelnému stravování a také dostatečnému pitnému režimu. Rozhodně nelituji, že jsem šla do toho. Mé stravovací návyky před dietou totiž byly děsivé. Jedla jsem jednou, maximálně dvakrát denně, takže tělo strádalo, a z každého přijatého pokrmu si tak ukládalo do zásoby.

Teď se snažím poctivě dodržovat pravidelnost, jím pět jídel denně. A není to ani těžké, díky rozjetému metabolismu mám totiž opravdu po 2–3 hodinách hlad. Přiznám se ale, že k snídani si stále dávám proteinový koktejl KetoMix a u toho zvyku nejspíš zůstanu. Doporučuji to všem, kteří hned ráno do žaludku nedostanou porci klasického jídla. A do kabelky a batůžku na cesty nedám dopustit na proteinové tyčinky.

Podobně děsivě jsem na tom byla i s pitím. Obvykle jsem nevypila víc než půl litru tekutin za den. Teď je to 1,5–2 litry neochucené minerálky a neslazeného čaje.

Báječné je i to, jak se nyní cítím. A to nejen po fyzické, ale i po psychické stránce. Mám podstatně víc energie, lepší náladu, nejsem tak ospalá. Navíc se mi mnohem lépe chodí s dcerou po výletech, protože se hned tak nezadýchám. A velkou radost mi udělaly i nákupy nového oblečení, které je o pár čísel menší, než bylo to původní. Vždyť která žena by neměla radost z nových slušivých módních kousků? Potěšilo mě samozřejmě i to, že si mé změny všimlo okolí.

A co mi dieta vzala? Především všechna ta nadbytečná kila a nadbytečné centimetry. Takže pokud ještě váháte, přestaňte a jděte do toho! Určitě nebudete litovat.

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji