Toužíte po plochém břichu? Naučte se těchto pár snadných triků!

  • Toužíte po plochém břichu? Naučte se těchto pár snadných triků!
    27. ledna  2020 
     06:00

    V zimě je těžší udržet své tělo ve formě. I když máte snahu jíst zdravě a pohybovat se, možná se vás stále drží nějaké to kilo navíc, které jste nabrala v rámci vánočního hodování.

    Nemusíte se hned pouštět do striktních diet, ostatně i odborníci se shodují na tom, že zima není ideálním obdobím pro shazování kil. Co ale pro sebe a svůj dobrý pocit můžete udělat, je pár malých změn, které vám teď poradíme.

  • Vyhýbejte se bílé mouce!

    Autor: iStock.com

    Nafouklé bříško je častým problémem, který vám dokáže život pěkně znepříjemnit. Jednou z příčin je nadbytek lepku v jídelníčku.

    Kousek kvalitního pečiva nikomu neublíží, ale snažte své snídaně nestavět na croissantech a bílých rohlících. Preferujte spíše mléčné výrobky, vejce na jakýkoli způsob, odlehčete pomocí zeleniny nebo kousku ovoce.

    Náš tip: V novém čísle magazínu Blesk pro ženy najdete cviky, které vám pomohou k tomu, aby vaše bříško bylo dokonale ploché - a všechny je zvládnete doma! Blesk pro ženy koupíte v novinových stáncích, nebo v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

     

  • Stop bublinkám

    Autor: iStock.com

    Pitný režim je základ, a tak dbejte na dostatečný příjem tekutin. Odplavíte tím nahromaděné toxiny a zabráníte zavodňování organismu.

    Vyhýbejte se ale perlivé vodě nebo jiným perlivým nápojům. Polykáte tak navíc i vzduch, který se hromadí ve střevech, a to se projevuje právě nafouklým bříškem.

    Detoxikaci organismu můžete podpořit přidáním citronu do vody nebo zeleným čajem.

  • Užívejte probiotika

    Autor: iStock.com

    Pokud víte, že se zažíváním bojujete poměrně často, pak jsou jasnou volbou probiotika. Ta obnovují mikroflóru ve střevech, a zabraňují tak nadýmání.

    "Probiotika doporučuji zařadit v podobě doplňku stravy. Bohaté na živé kultury jsou i zakysané mléčné výrobky, jestliže ale máte zkušenost, že je do jídelníčku nezvládnete denně zařadit, můžete spoléhat na tabletky," radí výživová poradkyně Veronika Duží.

  • Pročistěte střeva vlákninou

    Autor: iStock.com

    Dalším doplňkem stravy, který můžete vyzkoušet, je rozpustná vláknina. Chvíli trvá, než si na ni tělo zvykne. Zpočátku vás může naopak trápit nadýmání a plynatost. Pokud si ale pohlídáte dostatečný pitný režim, střeva se začnou čistit a ploché bříško bude zaručeno!

  • Vybírejte lehká jídla k obědu

    Autor: iStock.com

    Myslete stále na to, že jedině lehká jídla vám zaručí ploché bříško ráno i večer. Udržujte proto ve svém režimu rovnováhu.

    Lehčí jídlo byste měli směřovat především do večerních hodin, ale toto pravidlo můžete i porušit. Na oběd si dejte maso nebo rybu se zeleninou, popř. salát, a večer si můžete o něco více dopřát. Snažte se ale vyhýbat se smaženým vysokokalorickým pokrmům.

    "Italové běžně hodují až ve večerních hodinách. Když slunce zajde za obzor, pak má teprve člověk chuť na teplé jídlo. Jelikož na hubnutí má vliv především celkový denní příjem, tak se nemusíte bát, že byste například kvůli jedné porci těstovin ztloustli," tvrdí výživová poradkyně Veronika Duží.

  • Kardio vás udrží ve formě

    Autor: iStock

    V zimě možná nemáte chuť na náročný trénink -  pak ho vyměňte za pohyb, který není náročný, ale zato vás udrží ve formě.

    Postačí i lehká kardio aktivita, nejlepší volbou je ideálně pětačtyřicet minut svižné chůze. Pro zdatnější je vhodný běh, který můžete zařadit i v mírnější zimě. Nakonec můžete ještě doma odvičit pár cviků na bříško, abyste aktivovali břišní svaly.

     

/
Autor: vr

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji