Chcete zhubnout? Přestaňte kupovat tyto potraviny!

  • Chcete zhubnout? Přestaňte kupovat tyto potraviny!
    8. srpna  2017 
     06:00

    V supermarketech na nás číhá plno dobrot, kterým bychom se měli obloukem vyhýbat, pokud chceme zhubnout. Přestože nás chuť těchto výrobků láká, jejich složení by nám mohlo akorát uškodit. Jaké potraviny by určitě neměly skončit v našem nákupním košíku?

  • Ochucené jogurty

    Autor: Shutterstock.com

    Ovocné jogurty jsou často plné cukru a s opravdovým ovocem nemají nic moc společného. Je proto důležité věnovat pozornost jejich složení. Proto raději zvolte řecké nebo bio bílé jogurty, které můžete smíchat s ovocem, oříšky nebo vločkami. Budete si tak jistí, že vaše porce neobsahuje zbytečně mnoho cukru.

  • Džusy

    Autor: istock.com

    Přestože na obalech často vidíme, že se jedná o 100% ovocnou šťávu, pravda je taková, že v těchto nápojích najdeme také mnoho cukru. Raději dejte přednost čerstvému ovoci, které obsahuje mnohem více vitaminů, vlákniny a minerálů. Pokud se snažíte zhubnout, sladké nápoje vyřaďte úplně a na pití zvolte čistou vodu nebo neslazené čaje. 

  • Salátové zálivky a dipy

    Autor: istock.com

    Salátové dresinky, které najdeme v supermarketech, nás sice lákají nespočtem různých příchutí, ale často obsahují mnoho sodíku, cukru a špatného tuku, který nám při naší cestě za lepším tělem určitě nepomůže. Pokud si salát nebo grilované maso nedovedete představit bez zálivky nebo dipu, udělejte si domácí!

  • Sladké limonády a kávové nápoje

    Autor: istock.com

    Věnujte pozornost jejich složení a vybírejte ty druhy, které na etiketě udávají nula gramů cukru. Jedině tak se ujistíte, že se do vašeho těla nedostává zbytečně mnoho látek, které by mohly vaše hubnutí akorát zbrzdit. Nejlepší variantou však stejně bude, když si doma uděláte velkou konvici domácího ledového čaje nebo obyčejné kávy. 

  • Nízkotučné potraviny

    Autor: istock.com
    Snížený obsah tuku v některých potravinách může být občas jen dobrý marketingový tah. Výrobci do těchto výrobků často přidávají cukr, aby těmto potravinám nechyběla chuť. Také tady je důležité sledovat jejich složení a nevybírat si potraviny pouze podle toho, že jsou v oddělení "nízkotučné".
  • Bezlepkové výrobky

    Autor: istock.com

    Pokud patříte mezi jedince trpící celiakií, jsou pro vás bezlepkové potraviny nutností. Pokud chcete držet bezlepkovou dietu jenom kvůli tomu, že je to v módě, najděte si lepší řešení. Tyto potraviny bývají chudší na vitaminy a minerály a často obsahují více tuku a cukru. Je tedy možné, že pokud s lepkem nemáte problémy a vyřadíte ho ze svého jídelníčku, mohli byste spíše přibrat. 
    Chcete trvale zhubnout? Zbavte se těchto zlozvyků!
    Video se připravuje ...
    Zlozvyky, kterých se zbavte, pokud chcete trvale zhubnout • VIDEO: iStock.cz/mojezdravi.cz/ccmixter.org




/
Autor: Aneta Pařízková

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji