- 31. prosince 2016 06:00
Možná máte pocit, že k úspěšné dietě potřebujete jen speciálně připravené jídlo, nejlépe doporučené výživovým poradcem, nebo alespoň z domova přichystané krabičky. Ale vyvážený oběd můžete pořídit také ve většině českých jídelen, restaurací, a dokonce i v mnoha fast foodech. Stačí jen znát několik triků, jak si nabízené menu vhodně nakombinovat.
Střezte se sacharidů
...Autor: Shutterstock.comNebojte se masa
Ryba je k obědu ideální jídlo. V syrovém stavu by jí mělo být 200 -250 gramů.Autor: Shutterstock.comPromyslete přílohy
Při konzumaci příloh se mnoho lidí dopouští velké chyby. Vůbec je totiž nejí.Autor: Shutterstock.comVideo se připravuje ...Co si dát v
wrapAutor: Shutterstock.comCo si dát?
Burger bez housky nestojí za moc, ale když si dáte jen půlku bulky, sníte o cca 500 až 600 kJ méně, a se zeleninovým salátem tak získáte celkem vyvážený oběd pod 2000 kJ.
Co si dát v bageterii?
Při výběru baget byste si měli dát pozor na pečivo, dresink a uzeniny.Autor: Shutterstock.comCo si dát?
Zeleninová polévka zahřeje, salát s přidaným masem či vejci dodá proteiny i vlákninu a pečené brambory bez majonézy zase ty správné sacharidy. A pokud nehřešíte často, trocha té majonézy vás nakonec také nezabije.
Co si dát v asijském bistru?
Dejte si před spaním jasmínovou rýži, pomůže vám usnout za polovinu kratší dobu.Autor: Shutterstock.comCo si dát?
Nestyďte se zeptat, jak se které jídlo vaří. Určitě si nakonec můžete vybrat libové maso připravované na pánvi zvlášť bez omáčky. Rýži volte raději basmati než jasmínovou. Má nižší glykemický index. A rozhodně si porci rozdělte nadvakrát. Porce bývají totiž extrémně velké.
A co lidové jídelny?
...Autor: Shutterstock.comCo si dát?
Hledejte libové maso bez omáčky. Třeba vepřové na mrkvi, přírodní steaky, pečenou drůbež, ale třeba i vařený hovězí jazyk. Přidejte vařené brambory bez omastku, nechte si jídlo zabalit s sebou a k masu cestou dokupte čerstvou zeleninu. Budete-li se navíc držet pravidla menších porcí, určitě po nich neztloustnete.
/
Klíčová slova: