- 6. prosince 2016 06:00
Dovedli byste si bez masa představit svůj jídelníček? Někteří z nás asi těžko. Maso je navíc zdrojem bílkovin, železa, vitaminů skupiny B, zinku a selenu. Na druhé straně ale obsahuje, zejména maso červené, vyšší podíl nasycených mastných kyselin, tedy tuků, které nám škodí. Ovšem pokud ho jíme s mírou, není nutné se ho bát a věřit mýtům, kterými je konzumace masa opředena.
Do krmiva pro zvířata se přidávají antibiotika
...Autor: Shutterstock.comMaso musí být vždy červené
Červené maso vyměňte za libové.Autor: Shutterstock.comNejlepší je maso čerstvé
Autor: Shutterstock.comKuřecí maso je méně tučné než třeba vepřové
...Autor: Shutterstock.comPokud budu jíst červené maso, dostanu rakovinu
Video se připravuje ...Červené maso je nezdravé
Ženy v menopauze by si měly občas dopřát lososa.Autor: Shutterstock.comPřipraveno ve spolupráci s profesorkou Janou Dostálovou z Ústavu analýzy potravin a výživy.
/
Klíčová slova: