Kardio trénink na doma: Hubněte pomocí švihadla!

  • Kardio trénink na doma: Hubněte pomocí švihadla!
    20. července  2018 
     06:00

    Kardio aktivita je pro tělo zdravá a pomůže vám shodit nadbytečná kila. Co když ale počasí zrovna nepřeje a vy nemůžete vykonávat své oblíbené venkovní sporty? Fit centrum není příjemným prostředím pro každého. Proto jsme přišli s řešením na doma, a tím je švihadlo! Vyzkoušejte náš trénink, u kterého spálíte stejné množství kalorií jako u běhu.

  • 100 přeskoků přes švihadlo snožmo

    Autor: iStock.com

    Švihadlo je levná a skladná cvičební pomůcka. Oblíbená je především na školách v hodinách tělesné výchovy. Oprašte vzpomínky a zaskákejte si v rámci tréninku!

    Začněte sto přeskoky snožmo. Snažte se nevyskakovat příliš vysoko, abyste se tím  zbytečně nezpomalovali a nevysilovali. Držte tělo i hlavu zpříma a při točení švihadlem zapojujte pouze zápěstí.

    Proveďte sto opakování.

  • 30 širokých dřepů

    Autor: iStock.com

    Aby se trénink neskládal pouze ze skákání přes švihadlo, bude prokládán i dalšími cviky. Je však nezbytné, aby byly dynamické a abyste si udrželi při nich zvýšenou tepovou frekvenci.

    Základním dynamickým cvikem jsou dřepy. Abyste zacílili i na hýždě, rozkročte se více, než je vaše šíře ramen, a chodidla vytočte směrem ven. Při dřepu udržujte rovná záda, váhu držte na patách a zadeček tlačte dozadu. Kolena nesmí ve dřepu přesahovat špičky chodidel.

    S nádechem proveďte pohyb směrem dolů a s nádechem se vracejte do stoje. Nepropínejte však kolena! Stále udržujte aktivovaná stehna a stahujte při pohybu vzhůru hýždě k sobě.

    Opakujte třicetkrát, nejlépe bez pauzy.

  • 50 přeskoků přes švihadlo s meziskokem

    Autor: iStock.com

    Na řadu přichází opět švihadlo. Tentokrát ale skákejte snožmo s meziskokem. Tempo tak bude o něco pomalejší a po sérii dřepů zvládnete skákání udýchat. Váhu při skocích přenášejte opět na špičky.

    Opakujte padesátkrát. 

  • 30 předních výpadů

    Autor: iStock.com

    Odložte švihadlo a pokračujte předními výpady. Ruce dejte pro lepší stabilitu v bok a vykročte levou nohou dopředu. Špičku chodidla směřujte ven a váhu přenášejte na paty. Úkrok by měl být natolik dlouhý, aby bylo koleno těsně nad špičkou, a abyste tak v koleni vytvořili pravý úhel.

    S nádechem se vraťte do původní pozice a s výdechem vykročte opačnou nohou. Při cviku udržujte rovná záda a lopatky stahujte k sobě. 

    Opakujte celkem třicetkrát.

  • 100 střídavých přeskoků

    Autor: iStock.com

    Do třetice skákejte přes švihadlo střídavě. Pokud nezvládáte skákat bez meziskoku, tak ho zařaďte. Kolena přitahujte co nejvýše. Snažte se dopadat na zem zlehka a udržovat váhu stále na špičkách. 

    Střídavé skákání bez meziskoku opakujte celkem stokrát. Vyberete-li si variantu s meziskokem, pak opakujte padesátkrát.

    Celý trénink zopakujte ideálně třikrát.

/
Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji