Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zpěvačka Mista radí, jaký typ culíku je pro vás ten pravý!

Jaký culík vám nejvíce padne?
12. února 2015 | 12:00

Často se diskutuje o tom, jaký účes zvolit k různým typům obličeje nebo jaká barva vlasů je pro někoho ta správná. Věděly jste ale o tom, že existuje několik druhů culíku, které se rovněž hodí různým typům žen? Správným culíkem můžete dokonce zakrýt všelijaké nedokonalosti a vypadat přitom skutečně trendy. V novém dílu MistaFashion vám Mista spolu s Pavlem Krupnikem, top stylistou ze salonu Petra Měchurová, poradí, jak na to!



Jako první je důležité si uvědomit, jaký tvar má vaše sanice. Když budete kopírovat její směr až k temenu hlavy a na konec posadíte culík, je to nejlepší. Protože tam vám bude culík sedět nejlépe. Bude krásně doplňovat a prodlužovat výraz obličeje.

Nicméně, pro jaro a léto 2015 jsou velmi moderní extrémně nízké culíky, které sice nesluší každému, ale jako ozvláštnění si je můžete dovolit například na společenské akce.

Zakryjte nedostatky

Pokud máte odstávající uši a potřebovaly byste je zakrýt, zvolte volný culík, položený níže, a nechte vlasy, aby zakrývaly vaše uši. Určitě si v tomto případě nevyčesávejte vysoký hladký culík, který vaši nedokonalost ještě více zvýrazní. Vysoký hladký cop byste neměla nosit ani v případě, že máte vysoké čelo nebo velké kouty. Takovým typům žen daleko lépe poslouží nízký uvolněný a rozevlátý typ culíku. Případně si učešte pěšinku na stranu, volnou patku nebo ofinu.

Na svůj culík můžete použít kromě klasické gumičky i gumičku Invisibobble, která vypadá jako telefonní drát. Vlasy nenamáhá, nedělá zářezy v místě sevření, a navíc je hravá, barevná a dá se použít i jako zajímavý náramek.


Pokud jste zvyklá nosit culík příliš často, dopřejte občas svým vlasům oddech. Časté pevné spínání namáhá vlasové kořínky, a to může být jedna z příčin nadměrného vypadávání vlasů.

Pokud byste se chtěly dozvědět přesný postup, podle čeho zjistíte, jaký culík je pro vás ten pravý, sledujte video:



Věřím, že jste si i vy našla svůj typ culíku, a já se na vás těším v dalším díle MistaFashion.

Vaše Mista

Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden objeví exkluzivní video, ve kterém vám bude zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radit v oblasti krásy a módy.