Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak zamaskovat řídké vlasy? Změňte účes a zaměřte se na výživu

Řídnoucí vlasy jsou noční můrou mnoha žen.
2. prosince 2014 | 06:00

Krásné a zdravé vlasy jsou touhou každé z nás. Ostatně i muži uvádějí bohatou kštici jako jednu z ženských vlastností, které opravdu milují. Co když vám ale v tomto ohledu příroda nenadělila? Dbejte na několik zásad a řidší vlasy snadno zamaskujete!

Volte správné přípravky

Základem by pro vás měl být šampon, který vlasy nezatíží, nezpůsobí jejich rychlé maštění. Pokud jste ještě nenašla ten správný s lehkou konzistencí, nechte si poradit v lékárně či kosmetickém salonu.

Ale pozor! Zapomeňte na gely, vosky a pěnová tužidla. Vlasy ve vašem případě pouze „uplácnou“ k hlavě, slepí.

Vsaďte na správný střih

Nechte si u kadeřníka poradit, jaký střih vám sedne. Obecně platí, že by měl být spíše prostříhaný. Upravovat byste si ho pak měla nechat pravidelně po šesti týdnech.

Vlasy si neničte

Máte-li vlasů málo nebo jsou-li příliš tenké, chraňte je. Vyhněte se všemu, co vlasy ničí. Zapomeňte na nešetrné barvení, chemické trvalé, každodenní žehlení a kulmování.

To vše vlasy oslabuje, způsobuje jejich vysušování a lámání. Musíte si vlasy barvit kvůli šedinám? Zajděte ke kadeřníkovi, který vám namíchá barvu přesně pro vás.

Zaměřte se na výživu

Masky, kúry, zábaly. To vše byste měla aplikovat alespoň dvakrát týdně. Skvělé jsou například za studena lisované oleje nebo masky obsahující bílý kaviár, kolagen či koenzym Q10. Hlavně ale volte takové, které neobsahují silikony a vlasy vám nezatíží. Nezapomínejte ani na pravidelný příjem vitaminů v čerstvém ovoci a zelenině.

Nejlepší účesy

Vsaďte na kratší střih, dlouhé vlasy jsou pro vás nevhodné. Účes by měl být precizní, sestříhaný odshora po celé délce účesu. Jemná střapatost mu dodá objem.

Krátký střih oživte také asymetrickou patkou, účes foukejte přes kulatý kartáč. Mikádo, které je v zadní části vystříhané nad krk a v přední části sahá přibližně k bradě, dodá vašim vlasům objem. Ideální je, když jsou vlasy v koncích seříznuté břitvou.

Autor: duš