Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zpěvačka Mista radí, jak správně používat oleje na vlasy

Zpěvačka Mista vám poradí, jak používat vlasové oleje.
12. března 2015 | 12:00

V dnešní době jsou velkým trendem oleje na vlasy. Pokud jste ještě žádný nevyzkoušela, protože nevíte, jak se používají, podle čeho máte olej na vlasy zvolit nebo jak ho aplikovat, je pravý čas to změnit! Právě proto je tu nový díl MistaFashion, kde vám zpěvačka Mista spolu s Pavlem Krupnikem, top stylistou ze salonu Petra Měchurová, ukáže, jak oleje na vlasy správně používat.



5 variant aplikace:

1. Naneste malé množství oleje do suchých vlasů a vlasové pokožky, poté umyjte vlasy šamponem. Olej pomůže odstranit nečistoty a dodává vašim vlasům hloubkovou výživu.

2. Použijte olej jako neoplachující péči v době, kdy vlasy potřebují více výživy. Aplikujte pár kapek oleje rovnoměrně na střední délky a konečky vysušené ručníkem a dále upravujte vlasy, jak jste zvyklá.

3. Pro snadné foukání: pokud aplikujete pár kapek oleje do délek a konečků vlasů před foukáním, olej vlasy vyživí a usnadní jejich úpravu.

4. Vlasový olej pomůže zdokonalit poslední detaily vašeho účesu a zkrotit nepoddajné vlasy po finální úpravě.

5. Kdykoliv během dne: vynikající pro nepoddajné nebo suché vlasy, které potřebují dodatečnou kontrolu a výživu v průběhu dne. Olej můžete nosit v kabelce a dle potřeby ho kdykoli aplikovat.

Oleje na vaření škodí vlasům

Nikdy neaplikujte na vlasy oleje, které na ně nejsou přímo určené. Olivový nebo třeba kokosový olej mají příliš velké molekuly, které do vlasu neproniknou, pouze ho obalí, a zabrání tím pronikání živin do vlasového vlákna. Vlasům tak spíše ublížíte, než pomůžete.

Pokud máte jemné vlasy, použijte olej určený přímo na tento typ vlasů. Vaše vlasy vyživí, ale přitom nezatíží. Věřím, že se pro vás používání vlasových olejů stane radostí a že si je zamilujete tak jako já.

Vaše Mista

Přesný postup, jak aplikovat vlasové oleje, a to, který se hodí právě pro vaše vlasy, najdete ve videu:



Jste fanouškem seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.

Autor: red