Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Seriál hubnutí: Redaktorka Erika hubne nejrychleji

Fotografie
16. dubna 2011 | 08:41

Redaktorka Blesku pro ženy Erika s trenérkou Lucií vytvořily sladěný tandem. Hodinový trénink třikrát týdně pozvolna mění Eričinu postavu. Její hlavní cíl – zhubnout, zlepšit kondici a zpevnit břicho.

Trénink pro celé tělo

Do Solária Fitness BBC na Evropské třídě jsme  vyrazili v prvních slunečných dnech tohoto roku. Erika se rychle převlékla, trenérka Lucie Dytrychová na nás už čekala. „Pro Eriku, stejně pro ostatní klienty, připravuji lekci individuálně. Vždy mám něco v plánu, když ale přijde unavená, bez nálady nebo ji něco bolí, upravuji náplň hodiny na místě,“ říká Lucie. Erika pravidelně nesportuje, takže její trénink je zaměřený na rozvoj všech pohybových schopností: sílu, vytrvalost, ohebnost, rychlost. Samozřejmě se zlepšuje i motorika a koordinace.

869698:gallery:true:true


„Využívám takzvaný funkční trénink, propojuji dvě nejdůležitější složky: aerobní zátěž, při které dochází ke spalování tuků, a posilování, kdy se zpevňuje silueta. Při cvičení téměř nepracuji se stroji, ale se zátěží vlastního těla. Často používám malé a velké míče, stepper, boxovací totem, švihadlo, činky. Cvičení, zejména posilování, které se Erika tady naučí, může využít i doma.“

Zásady Eričina jídelníčku...
… jsou jednoduché: jíst malé porce po třech hodinách, omezit sladké a přílohy, hodně pít, ve větší míře zařadit do jídelníčku ovoce a zeleninu.

Příklad tréninku

869695:gallery:true:trueÚvod:
* 10 minut v kardiozóně: na běžícím pásu, kole nebo na orbitreku
Série, která se opakuje 3x za sebou:
* 10x výběh 25 schodů (nebo box, švihadlo, veslařský trenažér)
* výpady
* 20 kliků na prsní svaly (nebo tricepsové, posilování bicepsů s využitím činek, 50 úklonů s míčem)
* 25 lehsedů, posilování přímých břišních svalů (nebo posilování šikmých břišních svalů či spodního břicha).
Trénink je koncipovaný tak, aby obsáhl celé tělo a posílil hluboký svalový systém.
Závěr:
* 10 minut strečink

Jak jsou na tom po šesti týdnech?

Erika Pilátová (39)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solária Fitness BBC.
"Mám za sebou týden dovolené, takže jsem cvičila hlavně doma - posilovala jsem břicho a nohy. Párkrát jsem si dala do těla na běhacím páse a šla jsem si zaplavat do bazénu. Musím přiznat, že jídelníček jsem moc nedodržovala, hubnu tedy hlavně díky sportování a další kilo je dole. Po týdenní pauze se zase moc těším na trénink s Lucií. A chystám se konečně si vyzkoušet zajímavé skupinové lekce, které Fitness BBC nabízí."
Výsledek je už shozených 6,5 kg

862324:gallery:true:trueAlena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness.
"Po delší době mě viděla majitelka studia a byla unešená, jak jsem zhubla. Udělal mi velkou radost. Cítím se moc dobře, pravidelně cvičím, zdravě jím, hlad mě netrápí. Věřím, že shozených kilogramů bude nakonec pět."
Zhubla zatím celkem o 4,5 kg


Tereza Jandová (21)

Využívá specializované přístroje (Hypoxi Trainer) v Hypoxi studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
"Zhubla jsem další kilo, což těší nejen mě, ale i všechny ve studiu Snella. Změny si začali všímat i lidé kolem - hlavně rodina. Babička i mamka zaznamenaly mou štíhlejší linii, maminka mě dokonce hlídá, abych doma ze stolu neuzobávala brambůrky nebo dobroty. Zrovna včera mi psala, že k večeři chystá palačinky, ale pro mě bude extra zeleninový salát. No, moc radosti mi neudělala, ale palačinek jsem se ani nedotkla. Snažím se."
Úspěšně se zbavila už 5 kg

869704:gallery:true:trueMarie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
"Mám za sebou další víkend na horách. Chodila jsem plavat, do sauny, na lyže a zdá se, že to pomohlo. "Urvala" jsem další půlkilo, ale jde to ztuha! Cvičím velmi pilně, tento týden jsme před odjezdem na hory stihli i focení, cítím, že už se blíží finále."
Dolů dala zatím 2,5 kg

Příště: Čtenářka Tereza

Jak se jí daří držet svou první dietu v životě? Proč ji ve studiu Snella oblékají do „skafandru“ a zavírají do „vajíčka“? A samozřejmě také výsledky všech hubnoucích po šesti týdnech.

Autor: Olga Poucheová, Kbak