Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Redaktorka Majka zhubla 14 kilo

Majka Vinická hubla současně s redakcí a shodila 14 kilo
22. dubna 2011 | 18:00

Majka Vinická shodou okolností hubla sama zhruba ve stejnou dobu jako naše čtyři bojovnice v přímém přenosu v Blesku pro ženy. Protože má teď úplně novou postavu, rozhodly jsme se s vámi podělit se i o její cestu za štíhlejší linií.

Začátek

Moje hubnutí začalo vlastně náhodou,“ říká Majka. „Měla jsem asi tři dny žaludeční chřipku a skoro týden jsem nemohla nic těžkého, tučného, natož kávu nebo alkohol. A zrovna v té době začaly hubnout holky z redakce. Dostala jsem strach, že budu v práci jediná baculka, a to byly hned dva důvody, proč se do toho pustit. Využila jsem svoji nemoc jako začátek dietního režimu. O hubnutí vím své, pár kilo už jsem v životě shodila, takže stačilo „jen“ naskočit s elánem do známých kolejí. Nejvíc jsem shodila v prvních šesti týdnech, teď jdou kila dolů pomaleji, ale cítím se skvěle a doufám, že jich dám dolů ještě pár.

Majka Vinická
Autor: Daniel Zahrádka
Zásady Majčina jídelníčku

*Nejím skoro žádné přílohy a pečivo.
*Největší prostor v mém stravování mají zelenina připravená na všechny způsoby, ovoce a bílkoviny: bílé maso, sýry, vajíčka.
*Úplně jsem vypustila alkohol, kávu a bílý cukr.
*Nemůžu žít s pocitem, že něco nesmím. Když mám chuť, dám si klidně pár slaných tyčinek nebo kousek dortu.
*Piji mnohem více tekutin než dřív, hlavně bylinkové a ovocné čaje a vodu.

Nový pohybový režim

Třikrát týdně sportuji, i když bych chtěla mnohem častěji. Dvakrát týdně chodím do posilovny, jednou týdně na zumbu, pravidelně doma večer posiluji, třeba břišní svaly.

871949:gallery:true:true1. Mám pocit, že jsem znovu omládla. Začínala jsem mít pocit, že se ze mě neodvratně stává paní středního věku, ale teď jsem znovu nabitá energií a elánem. Kromě toho jsem i psychicky mnohem klidnější než dřív.

2. Nejhorší byly a jsou moje večerní hlady – chutě. Zaháním je oříšky nebo kouskem sýra. Tahle noční můra mě pronásleduje celý život. Bojuji, jak se dá.

3. Miluji ten pocit, kdy se mi vrací fyzická kondice, a jsem z toho nadšená. Mám radost, že vyběhnu schody a nejsem na infarkt. Těší mě, že při lekci zumby stíhám nejen v pohodě dýchat, ale ještě kontrolovat v zrcadle, jak mi to jde – zatímco první hodinu jsem po deseti minutách myslela, že omdlím.

Autor: Olga Poucheová, Kbak