Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hubnutí: Redaktorka Erika si rozhodila metabolismus

Redaktorka Erika se jidlu věnuje profesionálně
13. dubna 2011 | 10:31

V představování čtyř žen hubnoucích s Bleskem pro ženy končíme. Dál ale budeme sledovat jejich úspěchy. Redaktorka Erika se s dietami kromě pubertálních výstřelků nikdy moc nezatěžovala. Přesto ji kila navíc trápila, a proto se do hubnutí v našem projektu pustila doslova po hlavě.

Redaktorka Erika (39)

Výška: 169 cm
Hmotnost na začátku hubnutí: 76,3 kg
Konfekční velikost: 40
BMI: 26,61
Cíl: Chci zhubnout na 69 kilogramů. Věřím, že to za ty dva měsíce zvládnu.

Svět jídla
Erika je v redakci služebně nejmladší. I když je to člověk introvertní, rychle mezi nás zapadla. Na starosti má kulinářskou rubriku, takže pro vás připravuje recepty na ty nejlepší lahůdky. Kamarádí se s šéfkuchaři a ví, co se kde šustne ve světě labužníků. I když jejímu pracovnímu světu vládne kuchyně, na nový, „štíhlejší“, jídelníček si zvykla bez problémů. „Miluji jídlo, ale už si umím vybrat,“ říká.

867396:gallery:true:trueHubla jsem, když jsem to nepotřebovala
Erika na první pohled nevypadá zvlášť baculatě. Proto nás překvapilo, že váží hodně přes sedmdesát kilo. Sama přiznává, že většinu jejích problémů s váhou způsobuje psychika.
„Všichni v mé rodině jsou štíhlí, takže dispozice k obezitě rozhodně nemám a sama jsem měla od dětství normální postavu. Nejspíš mi ale zavařila kamarádka, která se v době, kdy nám bylo asi patnáct, rozhodla, že jsme tlusté a musíme zhubnout. Držely jsme šílené diety, třeba jsme celý den jedly jen jogurty a melouny. Pak zas přišlo období, kdy jsme se cpaly sladkostmi. Myslím, že jsem si tenkrát úplně rozhodila metabolismus. V dospělosti jsem vážila mezi 62 a 67 kilogramy. I tak jsem kvůli nespokojenosti v životě měla pocit, že ani 62 kilo není v pořádku. Vždycky, když jsem šla do ledničky, cítila jsem se provinile. Požitek z jídla byl stále menší.“

Váha na houpačce
Erika nejvíc přibrala před porodem. Třicet kilo do čtyř měsíců ale shodila. „Cvičila jsem podle videokazety Cindy Crawford a skvěle jsem zhubla. Všechno se zvrtlo po nástupu do práce po mateřské dovolené. Přestala jsem mít pravidelný režim, nezvládla jsem udržet si váhu. Ráno jsem rychle něco zhltla, přes den jsem nejedla a večer jsem všechno doháněla u ledničky. Za pár let jsem vážila 76 kilo.
Vadilo mi to, na druhou stranu jsem našla spokojenost v soukromí. Naučila jsem se znovu najít radost z jídla, a vlastně i ze života. Právě mi začíná docela hezké období, které je spojené i s naším projektem. Dělám pokroky, jsem nadšená a věřím, že časem zhubnu na vysněnou váhu 63 kilogramů.“

Jak jsou na tom po čtyřech týdnech?

Erika Pilátová (39)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solárium Fitness BB.
"Zdá se, že úbytek váhy se zastavil, nadšení mě ale nepřešlo. Bohužel, na konci týdne jsem si doma "hnula" se zády, takže teď budu hledět hlavně na rekonvalescenci a důkladnou úpravu jídelníčku, který jsem trochu zanedbávala.!
Erika má už dole 5,5 kg

867398:gallery:true:true
Alena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Nabudou z Funatic Fitness.
"V den, kdy jsem měla schůzku s trenérem, jsem dostala migrénu. Nestihli jsme konzultovat, takže držím stále stejný přísný jídelníček. Trochu si ale povoluji, abych to vydržela. Kromě docházení na přístroj i pravidelně aspoň dvakrát týdně cvičím ve fitness a doma, kde posiluji břišní svaly."
Alena zatím úspěšně shodila 3,5 kg


Marie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
"Jsem přesvědčená, že nastal obrat k lepšímu! Na šla jsem ve cvičení doma (teď když mám konečně všechny pomůcky) novou zábavu. Ušetřím za hodiny ve fitness jak peníze, tak čas na dojíždění. Začala jsem s půlhodinkou, teď jsem schopná cvičit u internetu i hodinu denně.  Mám velkou radost, zhubla jsem další půlkilo."
Marie je lehčí o 1,5 kila

867397:gallery:true:true

Tereza Jandová (21)

Využívá speciální přístroje (Hypoxi trainer) v Hypoxi Studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
"Vypadá to, že jsem od minulého týdne neshodila nic, ale je pozvolna přestávám hrát boj o kilogramy a začínám bojovat o centimetry. A vyhrávám! Nejvíc jsem zhubla na břiše, mám o šest centimetrů méně, na stehnech o tři centimetry."
Tereza se zbavila už 3,5 kg

Příště: Pokroky redaktorky Aleny

Jak hubne? Jdou kila dolů dobře? Jaké problémy jí dělá dietní režim?

Autor: Olga Poucheová, Kbak