Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Seriál hubnutí: Jak šla kila dolů s Bleskem pro ženy

9. dubna 2011 | 12:55

Čtyři statečné se počátkem roku společně vrhly do velkého hubnutí. Dvě redaktorky a dvě čtenářky magazínu Blesk pro ženy. Deset týdnů jsme kontrolovali, jaké dělají pokroky. Podařilo se jim získat štíhlou postavu a nové sebevědomí? Sledujte s námi!

Většině z nás stačí zhubnout pět sedm kilogramů, abychom byly „dokonalé“. Vybraly jsme schválně Alenu, Eriku, Marii a Terezu, protože se o nich nedá říct, že jsou typické boubelky. K lepší postavě jim chybí právě ty dva měsíce snažení – čas, kdy budou moct využít pomoci, rad, odborných konzultací a speciálních přístrojů, aby dosáhly svého cíle. Každá má pro své hubnutí jiný důvod. Protože jsou různé tipy, připravili jsme pro ně rozdílné diety a cvičební metody. A všechny se do hubnoucího programu vrhly s nadšením. Tedy aspoň z počátku, i když cíl se zdál v nedohlednu.

Všechny nám na startu zodpověděly čtyři otázky:
1. Proč chcete zhubnout?
2. Na co se nejvíc těšíte v následujících dvou měsících?
3. Čeho se nejvíc bojíte?
4. Jaké motto byste použila pro to, co vás čeká?

Redaktorka Alena Dušková (31)

Výška: 160
Hmotnost: 69 kg
Konfekční velikost: 38–40
Cíl: Během dvou měsíců zhubnout minimálně šest kilogramů a časem se dostat na 60 kg.
BMI: 26,95

redaktorka Alena
Autor: Daniel Zahrádka
Jakou metodou hubne?
Alena bude pravidelně využívat přístroj s dlouhým názvem Body-Space VacuTherm – běhací pás TX5 „2v1“ v pražském Top Studiu. Kombinuje dva způsoby odbourávání tuků: podtlak a infračervené záření. Tyto dva faktory způsobují, že dochází k prokrvení tkáně, zrychlení metabolismu, hlubokému prohřátí problematických partií a zvýšenému odbourávání tuků. Při proceduře se chodí na pásu, aby se všechny procesy urychlily a tělo mohlo odplavovat škodliviny. Cvičením zároveň posiluje břišní svaly, záda a tvaruje pas. Protože chceme (a ve studiu to doporučují), aby kromě přístroje Alena změnila pohybový a stravovací režim, měla několik konzultací s osobním trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness Studia.  

Odpovědi:
1. Během loňska jsem necvičila, špatně jedla a přibrala jsem asi devět kilogramů. Je nejvyšší čas s tím začít něco dělat. Podle BMI jsem totiž už regulérně v zóně nadváhy.
2. Doufám, že celkově změním životní styl, natrvalo upravím jídelníček a budu sportovat.
3. Mám obavy ze své slabé vůle, ale to neznamená, že propadám skepsi. Naopak se moc těším!
4. Konečně se chci cítit zase sexy!

Čtenářka Tereza Jandová (21)

Výška: 174
Hmotnost: 77 kg
Konfekční velikost: 42
Cíl: Když se na váze časem ukáže číslo 70, budu spokojená. Během programu bych chtěla zhubnout šest kilogramů.
BMI: 25,43

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka
Jakou metodou hubne?
Tereza bude třikrát týdně navštěvovat pražské Hypoxi studio Snella, kde ji čeká vstupní konzultace a pak série kúr na přístrojích Hypoxi Trainer a Vacumassage (vakuová a kompresní masáž připraví tělo na další proces). Hypoxi Trainer pracuje s podtlakem, díky kterému dochází k zahřátí kůže, podkoží, podpoře metabolismu a odplavení škodlivin. V přístroji se leží a volně šlape do pedálů, aby se proces zefektivnil. Kromě podkožního tuku odbourává Hypoxi Trainer i zdraví škodlivý útrobní tuk. Tereza dostane na dny, kdy chodí do studia, doporučený stravovací režim, zbytek týdne by měla dodržovat zdravý jídelníček.


Odpovědi:
1. Nabrala jsem za poslední rok, a protože mám kolem sebe jen hodně štíhlé kamarádky, připadám si trochu „z formy“. Cítím na sobě, že je to už opravdu potřeba.
2. Těším se na celý proces, na návštěvy ve studiu a na úpravu jídelníčku.
3. Mám to štěstí, že jsem nikdy nehubla, takže mám trochu obavy, co se bude dít a jak to dopadne.
4. Hubnu pro sebe!

Redaktorka Erika Pilátová (39)

Výška: 169
Hmotnost: 76,3 kg
Konfekční velikost: 40
Cíl: Chci zhubnout na 65 kilogramů. Věřím, že to za ty dva měsíce zvládnu.
BMI: 26,61

redaktorka Erika
Autor: Daniel Zahrádka
Jakou metodou hubne?
Eriku si vezme do parády na osobní trénink lektorka Solárium Fitness BBC Lucie Dytrychová. Cvičení bude zaměřené na zpevnění postavy (posilování) a na hubnutí (aerobní zátěž). Budou se vídat tři až pětkrát týdně, Erika dostane i doporučení na cvičení doma. Lucie neomezuje Eriku striktním jídelníčkem, bude jen otázkou konzultací. Erika může ve fitness využívat skupinové lekce a k regeneraci i wellness.

Odpovědi
1. Nadváha mi vadí, necítím se dobře.
2. Těším se, že získám kondici, na pocit, kdy se dostanu do sportovního „rauše“.
3. Žádné obavy nemám.
4. Chci se líbit sama sobě.

Čtenářka Marie Němcová (58)

Výška: 160
Hmotnost: 76 kg
Konfekční velikost: 44–46
Cíl: Chtěla bych zhubnout na 70 kilogramů, i když vím, že to nebude lehké.
BMI: 29,69

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka
Jakou metodou hubne?
Marie bude hubnout s pomocí nové internetové adresy www.FitnessTV.cz. Po zadání základních údajů dostane e-mailem jídelníček a doporučený pohybový režim. Bude cvičit podle programů hlavně doma. Kdykoli jí bude přes internet k dispozici poradce. Aby dobře zvládla start, čeká ji úvodní konzultace se zástupcem FitnessTv a pak už bude hubnout jako kdokoli jiný.

Odpovědi
1. Chci hubnout ze zdravotních i estetických důvodů.
2. Hubnutí přes internet je pro mě úplná novinka, jsem na to hodně zvědavá. Těším se, že se dozvím nové informace o štíhlé linii.
3. Až přijde stres a starosti, bojím se, že nezvládnu plnit plán.
4. Mladší o pár let: bez liftingu, operací, umělých prsou a nového chrupu. Stačí dobrá nálada, chuť do života a silná vůle.

Příště: Představíme redaktorku Alenu.

Do jakého vysněného oblečení chce zhubnout? Způsobují jí kila navíc šrámy na sebevědomí? Jak jí vyhovuje zvolená metoda? A jak jsou na tom po prvním týdnu všechny zúčastněné?

Autor: Olga Poucheová, Kbak