Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Redaktorka Alena už shodila 4 kila! Prozradíme vám jak

Fotografie
15. dubna 2011 | 09:51

Nahlédněte s námi do zákulisí seriálu. Postupně navštívíme Alenu, Terezu, Marii a Eriku. Zjistíme, jak vypadá prostředí, kde jim pomáhají shazovat kilogramy, a jak všechny metody fungují. Jako první jsme „špehovaly“ redaktorku Alenu.

Z rušné Vinohradské třídy vcházíme do studia Top Beuty. Alena se nahlásí na recepci a pak stoupáme po schodech do malé místnosti, kde jsou dva přístroje na hubnutí jménem Body-Space VacuTherm běžící pás TX5. Alena se převlékne za zástěnou do sportovního oblečení (podmínky jsou poměrně stísněné) a pak jí asistentka pomáhá navléct gumovou sukénku, kterou záhy připne k velkému stroji. Čeká ji půlhodina svižné chůze. Výhled má z okna a hned vedle televizi, tak se snad nudit nebude. Mám čas popovídat si s majitelkou studia Andělou Gavendovou o tom, jak rudý přístroj funguje. „Vakuum klade větší odpor při pohybu, takže vydáváte větší úsilí za kratší dobu. Efekt půlhodinové chůze na stroji odpovídá třeba hodině joggingu,“ říká Anděla Gavendová.

867527:gallery:true:true

Vakuum, ultrafialové záření ve stroji a pohyb navíc zajišťují, že se tuková tkáň zahřívá, zvyšuje se v ní metabolismus a tukové buňky se postupně odbourávají a odplavují lymfou. Díky této kombinaci se ani není potřeba před cvičením rozehřívat.

Na kila i celulitidu

„Nevím, kolik v průměru ženy po kúře zhubnou, ale je to asi kolem tří kilogramů,“ říká s úsměvem majitelka. Máme stále plno, stroje jsou skoro bez přestání v permanenci. Klientky se vrací. Znám jednu, která jako součást svého dietního programu využívala VacuTherm, a zhubla asi 30 kilogramů. Vedlejším efektem je pak vyhlazování celulitidy a zvyšuje se pružnost a hladkost pleti.“

867526:gallery:true:truePůlhodina pocení

Po půlhodině ve stroji je Alena rudá ve tváři a docela zadýchaná. „Určitě se vyplatí vzít si k ruce ručník a vodu,“ usmívá se. Je vidět, že pohyb ve stroji zvyšuje kondici. Kromě Vacu Thermu využívá Alena také občasných konzultací trenéra Jiřího Habury z Funatic Fitness. Trenér jí doporučil poměrně přísnou dietu. Alena se podle ní řídí už několik týdnů a výsledky jejího snažení jsou opravdu znatelné.

Dieta Aleny

Snídaně: plátek celozrnného chleba s lučinou a kus zeleniny
Svačina: 2 kusy ovoce
Oběd: půl porce zeleniny, čtvrt porce bílkovin (maso, sýr, sója), čtvrt porce přílohy
Svačina: tři mrkve
Večeře: bílý jogurt (libovolné množství)

VacuTherm
* Cena: kúra s deseti lekcemi ve stroji stojí 3000 Kč, 20 návštěv stojí 5000 Kč.
* Pokud má klientka zájem, studio poskytuje konzultace o zdravém jídelníčku, měření a vážení.
* Kontraindikací jsou kromě závažných chorob křečové žíly a problémy s kardiovaskulárním systémem.
* Stroj sám není zázračný, k lekcím ve studu doporučují změnit jídelníček (na zdravý redukční)  a pohybový režim.
* Na kúru je třeba chodit aspoň dvakrát týdně.

Jak jsou na tom po pěti týdnech?

Alena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beuty studiu a s trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness.
"Po delší době jsem zase konzultovala s trenérem. Udělali jsme drobnější úpravy v jídelníčku, ale jsou skoro neznatelné. Kromě docházení do studia jsem začala dvakrát týdně cvičit doma: nejdřív jsem se zaměřila na břicho, ale pak jsem postupně přidala stehna a posilování paží s malými činkami. Další půlkilo je dole. Hurá!"
Alena se tedy poprala už se 4 kg

867564:gallery:true:true

Marie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
"Cítím se skvěle, zhubla jsem tři centimetry v pase a tři na stehnech. Jsem v on-line spojení nejen s trenérem, ale i cvičitelkou. Protože Fitness TV začíná, stávám se tak trochu spolutvůrkyní programů: takže tam brzy přibude například cvičení pro starší dámy - bez velké zátěže na klouby."
Marie má nyní méně o 2 kg

Erika Pilátová (39)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solárium Fitness BB.
"Minulý týden jsem léčila bolesti zad, necvičila jsem a taky několikrát porušila jídelníček. Jedné zásady jsem se ale držela za všech okolností: večer se nepřejídám a nemlsám. Od 17 hodin jím jen tmavé pečivo s přírodním sýrem nebo saláty. Možná díky tomu jsem nepřibrala a zase se vracím do tréninku. Už se nemůžu dočkat.
Erika si drží dole 5,5 kg

867563:gallery:true:trueTereza Jandová (21)

Využívá specializované přístroje (Hypoxi Trainer) v Hypoxi studiu Snella a upravila dle doporučení studia jídelníček.
"Mám pocit, že kila jdou teď dolů pomalu, ale na oblečení cítím, že to tak špatné není. Pásek si utahuji čím dál víc! Zdá se mi, že hubnu pomalu, a jsem z toho špatná. Držím všechno jak mám, hodně sportuji, jím střídmě a jsem disciplinovaná. Asi mi přibyla svalová hmota, která, jak je známo, váží víc než tuk. Utěšují mě hlavně plandající kalhoty.

 

Autor: Olga Poucheová, Kbak