Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Alena, Marie, Tereza a Erika jsou o 21 kilogramů lehčí!

Velké hubnutí redaktorek a čtenářek Blesku pro ženy
20. dubna 2011 | 16:00

Dva měsíce snažení skončily a je tady velké finále. Vyzpovídaly jsme všechny čtyři bojovnice, jak se cítí po osmi týdnech a jaké zkušenosti si odnášejí.

Osm týdnů se Alena, Marie, Tereza a Erika snažily zhubnout. Každá měla svou metodu a pomocníky, všechny se ale shodují na jednom: bez úpravy jídelníčku a pohybu to moc nejde. Odhodlané dámy si rozhodně nechtějí dát pohov a plánují své postavy ještě o něco vylepšit. Takže jejich velkému hubnutí ještě není konec. Výsledky snažení, které jsme s nimi sledovaly, jsou ale už nyní úctyhodné.

V redakci se navíc objevily hned tři nové štíhlé ženy – proto se s vámi příště ještě podělíme také o příběh redaktorky Majky Vinické, která mimo náš projekt zhubla 14 kilogramů.

Všem jsme položily tři otázky

1. Jak se cítíte po dvou měsících snažení?
2. V jakých chvílích vám bylo nejhůř?
3. Co vás v posledních osmi týdnech mile překvapilo?

čtenářka Tereza

Autor: Daniel Zahrádka Čtenářka Tereza Jandová (21)

Podařilo se jí shodit 6 kg

Využívala specializované přístroje v Hypoxi studiu Snella a upravila jídelníček.
Třikrát týdně využívala přístroje Vacumassage a Hypoxitrainer, které na základě podtlaku, gravitace a pohybu odbourávají tukovou tkáň. Držela rovněž zdravý jídelníček a jednou týdně chodila na běhacím pásu a na hodinu plavat.

Motto: Nechci se už nikdy dostat zpátky do starých kolejí!

Výška: 174 cm
Hmotnost před hubnutím: 77 kg
Hmotnost nyní: 71 kg
Konfekční velikost před hubnutím: 42
Konfekční velikost nyní: 40
BMI: dříve: 25,43, nyní: 23,45

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka
1. Celý proces předčil moje očekávání, musím upřímně přiznat, že jsem výsledku moc nevěřila. Přesvědčily mě až kilogramy, které šly poměrně rychle dolů. Shodila jsem šest kilo a mám fajn pocit. Ráda bych se ještě dostala pod 70 kilogramů a věřím, že cvičením a zdravým jídelníčkem toho dosáhnu.

2. Nejhorší bylo nepřejídat se večer. Mívala jsem zvyk ještě po večeři, třeba kolem desáté jít do ledničky a mlsat. Jediné, co mi pomáhalo udržet chutě na uzdě, byla moje hmotnost – každé ráno jsem stoupala na váhu a viděla, jak ubývá. Ta vize mě udržela bez večerních sladkých hříchů.

3. Překvapilo mě, jak příjemné jsou procedury ve studiu Snella, navíc fajn prostředí a milí lidé. Moc hezké byly i chvíle, kdy si lidé kolem mě všímali, že jsem štíhlejší. Nejen můj přítel, ale i rodiče a nebo další příbuzní a známí. Až půjdu na schůzku se svými superštíhlými kamarádkami, nebudu se cítit při těle jako dřív.

Redaktroka Alena

Autor: Daniel Zahrádka Redaktorka Alena Dušková (31)

Je lehčí o celých 5 kg

Hubla na přístroji VacuTherm v Top Beauty studiu.
Třikrát týdně 30 minut chodila na speciálním přístroji, který využívá k hubnutí pohyb, vakuum a infračervené záření. Dietní a pohybový režim jí poradil trenér Jiří Habura z Funatic Fitness.

Motto: Doufám, že ta tlustá holka už je navždy pryč!

Výška: 160 cm
Hmotnost před hubnutím: 69 kg
Hmotnost nyní: 64 kg
Konfekční velikost před hubnutím: 38–40
Konfekční velikost nyní: 38
BMI: dříve: 26,95, nyní: 25

redaktorka Alena
Autor: Daniel Zahrádka
1. Tak trochu jsem očekávala vývoj událostí. Nebyla jsem zklamaná, že nehubnu dvě kila za týden, na druhou stranu věřím, že těch pět kilogramů dole je poctivých a efekt bude trvalý. Nabrala jsem svalovou hmotu a vytvarovala tělo. Cítím se o sto procent lépe a také více sexy. Už se nebojím ohlížet se po mužích, úplně jinak reaguji na to, když mě osloví, líbím se víc sama sobě.

2. Nejstrašnějších bylo prvních čtrnáct dnů, kdy jsem si musela zvykat na nový, a pro mě v tu chvíli poměrně drastický, jídelníček. Cítila jsem se úplně „vystavená“. Také přišel strach, zda to všechno dál vydržím. Nakonec jsem vše zvládla a teď už mě nezdravé dobroty ani moc nelákají.

3. Překvapilo mě, jak hezky je mi po každé lekci na stroji nebo ve fitness: pohyb mě nadchl! A také jsem se přesvědčila, že třikrát týdně můžu chodit sportovat. Čas se najde, ačkoli jsem dříve byla přesvědčená, že ukrást v denním plánu tři volné hodinky není v mých silách – tak to jsou kecy. Chci zhubnout ještě pár kilo a vím jedno. Bez pohybu to nejde!

Redaktroka Erika

Autor: Daniel Zahrádka Redaktorka Erika Pilátová (39)

Zhubla ze všech nejvíc -7,5 kg

Hubla s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solária Fitness BBC
Třikrát týdně vždy hodinu trénovala pod odborným dohledem. Trénink byl funkční, zaměřený na hubnutí a celkový rozvoj kondice. kromě toho chodila běhat a plavat. Zdravý jídelníček jen konzultovala a vsadila hlavně na pohyb.

Motto:
Život bez špeků je snadnější!

Výška: 169 cm
Hmotnost před hubnutím: 74 kg
Hmotnost nyní: : 66,5 kg
Konfekční velikost před hubnutím: 40
Konfekční velikost nyní: 36–38
BMI: dříve: 26,61, nyní: 23,11

redaktorka Erika
Autor: Daniel Zahrádka
1. Splnila jsem si sen zhubnout osm kilo, i když do úplné spokojenosti mi ještě krůček zbývá. Kupodivu teď, když jsem na sobě začala makat, vidím mnohem víc než dřív, jaké má moje postava nedostatky. Rozhodně tedy budu pracovat dál, mým snem je 64 kilogramů.

2. Vůbec nic nebylo nejhorší. Všechno šlo jako po másle. Musím stejně jako kolegyně Alena podotknout, že říkat, že nemám čas na cvičení, je hloupost. Vždycky si můžete přivstat nebo to nějak zařídit.

3. Největší radost mi dělal pohyb. Když jsem tři dny bez sportu, začínám být nervózní. Sama jsem zkoušela hubnout skoro každé pondělí, ale díky biči v podobě trenérky jsem dokázala, co jsem chtěla. A to je úžasný pocit.  

Čtenářka Marie

Autor: Daniel Zahrádka Čtenářka Marie Němcová (58)

Podařilo se jí shodit 3

kg
Hubla s programem www.fitnessTV.cz

Cvičila dvakrát denně šest dnů v týdnu s připraveným programem. Držela zdravý jídelníček bez bílého pečiva a cukru. jedla hodně zeleniny a ovoce. Třikrát týdně chodí na spinning a často vyráží na tůry.

Motto:
Vydržet!

Výška: 160 cm
Hmotnost před hubnutím: 76 kg
Hmotnost nyní: 73 kg
Konfekční velikost před hubnutím:: 44–46
Konfekční velikost nyní: 44–46
BMI: dříve: 29,69, nyní: 28,52

čtenářka Marie
Autor: Daniel Zahrádka
1. Začala jsem hubnout trochu později, než se všechno vyladilo, týden jsem byla nemocná a taky mě doma zlobilo připojení na internet: přes všechny tyto překážky jsem zhubla tři kilogramy a s výsledkem jsem spokojená. Kdybych shodila třeba „jen“ půl kilogramu za měsíc, za rok je to šest kilo! S čistým svědomím doporučuji FitnessTV.cz všem ženám, které se stydí nebo nechtějí chodit do fitness center.

2. Nejtěžší bylo navyknout si na pravidelnost pohybu, donutit se cvičit doma. Nikdo vás totiž nenutí, nikdo na vás nečeká.

3. Nejhezčí pocit mám z toho, že jsem zvládla všechny druhy cvičení: poprvé jsem se setkala třeba s aerobikem nebo některými cviky na posilování břicha. Když si řeknu, že jsem před třemi lety neuměla ani poskočit, jsem na sebe pyšná.

A ještě jedno PŘÍŠTĚ: Navíc pro vás máme příběh redaktorky Majky, která ve stejném čase zhubla 14 kilogramů.



Autor: Olga Poucheová, Kbak