Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Čtenářka Marie hubne přes internet

11. dubna 2011 | 13:46

Pokračuje seriál velkého hubnutí dvou redaktorek Blesku pro ženy a dvou čtenářek časopisu Blesk pro ženy. Tentokrát představím čtenářku Marii. Diet zkusila snad nejvíc z celé „naší party“. Své zkušenosti shrnuje do věty: Všechno je v hlavě!

Čtenářka Marie Němcová (58)

Výška: 160 cm
Hmotnost na začátku hubnutí: 76 kg
BMI: 29, 69
Cíl: Mám sen zhubnout na 70 kilogramů, ale nevím, zda se mi to podaří.

S dietami jsem začala před svatbou, V roce 1975 jsem držela první dietu, abych nevypadala ve svatebních šatech jako koule. Měla jsem asi 72 kilo.
Tenkrát o žádném hubnutí nikde nebylo ani slovo, o zdravé výživě nebo dietním režimu normální lidi nic nevěděli. Šla jsem tehdy za soukromým lékařem, který léčil podle čínských metod. Ráno jsem měla snídat syrovou mrkev, co se do mě vejde, večeřet vařené brambory se syrovou cibulí! Za tři týdny jsem měla čtyři kila dole.



Po dvou porodech se moje váha držela na osmdesáti kilogramech. Jenže stresy po návratu do práce a rodinné problémy jsem zajídala sladkým. Dostala jsem se do letitého kolotoče jo-jo efektu. Když jsem začala být dýchavičná, trochu jsem ubrala na jídle a kila šla dolů, pak přišel stres a vše bylo zpět. Dietu jsem držela rok co rok skoro deset let. Zkusila jsem herbalife i cambridge dietu. Nedovedla jsem se ale odhodlat změnit životní styl, začít zdravě jíst, cvičit a nenervovat se problémy, které vyplývaly z nespokojenosti v životě.

čtenářka Marie
Autor: Daniel Zahrádka
Moje manželství

Byla jsem od puberty děvče krev a mlíko. Můj muž si nebral zajíce v pytli a viděl, jak vypadám já i celá má rodina. Jenže když jsem v průběhu společného života začala nabírat, občas mi naznačil, že bych měla něco shodit. Kritický ale býval jen ke mně, ne k sobě. Samozřejmě i z mnoha jiných důvodů jsem v roce 2007 vyřešila své manželství: odstěhovala jsem se ze společné domácnosti. Vážila jsem 100 kilogramů a mé sebevědomí mělo jen pár deka. Bolely mě kyčle, byla jsem dýchavičná, styděla jsem se za nadváhu. Od chvíle, kdy jsem bydlela sama, jsem přestala vyvařovat, začala jsem chodit na túry a pravidelně sportovat. Nebyly to žádné náhlé změny, ale jako bych se probouzela pomalu do nového života. 

Dnes
Nemám ideální postavu, ale nikdy jsem nechtěla vypadat jako modelka. Třikrát týdně chodím cvičit: spinning a nordic walking, nepřejídám se. Hubnutí s Bleskem pro ženy beru jako další motivaci vytrvat a „urvat“ ještě nějaké to kilo. Mám přítele, ale vím, že rozhodně nehubnu pro něj, ale jen pro sebe – to je ta největší motivace. Jestli jsem to dokázala, si budu moct říct až tak za pět let. Říká se „abstinující alkoholik“, já jsem „ukázněný žrout“.

Jakou metodou hubne Marie?
Marie se zaregistrovala na internetových stránkách www.fitnessTV.cz a dostala e-mailem doporučený program cvičení a také jídelníček. Bude cvičit podle „televizních programů“ doma. Přes internet jí je k dispozici poradce.

Jak jsou na tom po dvou týdnech?

Marie Němcová (58)
Dole má 1 kg
Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
"Zatím funguji podle prvního rozpisu jídelníčku a cvičení. Napsala jsem svému on-line poradci, že bych chtěla změnit určité druhy cvičení, které mi nevyhovují, a také dostat konkrétnější jídelníček – nejen například „roštěnka s rýží“, ala také doporučené množství."

redaktorka Alena
Autor: Daniel Zahrádka
Alena Dušková (31)
Shodila 2 kg
Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness Studia, který jí doporučuje pohyb a jídelníček.
"Zatím se držím přísného jídelníčku, ale nastal u mě výrazný obrat k lepšímu. Přestala jsem mít hlad, mám pocit, že stihnu víc věcí a nejsem tak unavená. Konečně jím pravidelně, což jsem dříve zanedbávala, a nezahlcuji se pečivem. Cvičení ve studiu mě docela baví."

Erika Pilátová (38)
Už zhubla 4 kg
Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solárium Fitness BBC.
"Zajela jsem se do rytmu, s Lucií máme nepravidelné tréninky zhruba třikrát týdně. Chodím cvičit i o víkendu, což je docela příjemné. Chystám se na skupinové lekce, jsem moc zvědavá na power jógu. Cítím, že mi jsou volné kalhoty a mám pocit, že některé svalové partie se dostávají do formy, což ocenil i můj přítel."

čtenářka Tereza
Autor: Daniel Zahrádka
Tereza Jandová (21)

Je lehčí o 3 kg
Využívá specializované přístroje (Hypoxi Trainer) v Hypoxi studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
"Musím přiznat, že jsem o víkendu „zhřešila“ babiččinou svíčkovou, jinak se ale držím v zajetém rytmu, třikrát týdne chodím do studia, kde se o mě skvěle starají. První týden mě nadchly výsledky, teď jsem měla pocit, že to jde ztuha, ale nakonec je další kilo dole. Ve Stelle jsem se dověděla spoustu zajímavostí. Například teď vím, že jíst bych měla nejpozději dvě hodiny před spaním a nejlépe už půl hodiny po probuzení."


Jak se Tereze (21) "zajídá" její první dieta v životě? Může mít blonďatá kráska také problémy se sebevědomím? A jak jdou kila dolů po třech týdnech snažení? Čtěte už zítra!

Autor: archiv BPŽ