Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čtenářka Tereza hubne díky vajíčku

Fotografie
17. dubna 2011 | 11:09

Podívejte se s námi, jak jdou kila dolů čtenářce Tereze. Ve studiu Snella se o ni důsledně starají, pravidelně ji váží a měří. Čekají tu na ni dvě příjemné procedury. A také jedna potěšující zpráva.

Jako kosmonaut

Tereza se rychle zváží, oblékne do sportovního a vklouzne do „kosmonautského“ obleku. Tedy, za pomoci majitelky studia Heleny Kubartové. Vládne tu příjemná atmosféra. Tereza stráví 20 minut na přístroji Vacumassage. Na „skafandru“ se ve vlnách vzdouvají a zplošťují kapsy se vzduchovými bublinami. „Vacumassage pracuje s podtlakem, který zvýší prokrvení v tukové tkáni, tím se tam dostane kyslík. Pak přijde druhá fáze – přetlak. Tkáň se stlačí a z problémových míst dochází k vyplavování škodlivin a odpadních látek. Ty se dostanou do lymfatického systému,“ říká majitelka studia. Jako „vedlejší“ efekt přístroj zpevňuje pokožku a odstraňuje celulitidu.

868704:gallery:true:true

30 minut šlapání do pedálů

Z jednoho stroje Tereza přechází na druhý. Tentokrát je to „vajíčko“ – Trainer L 250, nejsilnější zbraň studia. Aby se ve stroji mohlo vytvořit vakuum, musí si Tereza obléknout izolační sukni, která se připne k přístroji. Tentokrát dostala o číslo menší než minule, což jí udělalo obrovskou radost. Teď ji čeká 30 minut šlapání do pedálů. Zátěž je tak lehká, že ji můžou absolvovat i lidé, kterým větší fyzická námaha vadí. Stroj opět pracuje s podtlakem, ale také s gravitací a pohybem. Díky kombinaci různých účinků se zahřívá a prokrvuje tuková tkáň. Odplavují se škodliviny a nadbytečná voda, kromě podkožního tuku se odbourává i nezdravý tuk útrobní.

868702:gallery:true:trueVelmi studená stehna

Předtím, než šla Tereza do přístroje, měla její pokožka na stehnech 26,6 °C. „Ženy mají mnohem studenější stehna a zadek než muži. I proto se z těchto partií tak těžko shazuje,“ vysvětluje  Helena Kubartová. Po kúře se teplota Tereziny pokožky vyšplhala na 32 °C.

Po víc než hodině se všichni loučíme. Terezu čekají každý týden tři „masáže“. Ve dnech kúry musí dodržovat speciální jídelníček. „Za šest let zhubly klientky Snelly už 8000 kilogramů,“ chlubí se nám při odchodu majitelka studia. „V průměru zhubne každý zákazník čtyři poctivá kila. Mnoho žen, ale i mužů tu nastartuje v těle proces a hubnou dál třeba i deset nebo patnáct kilogramů, aniž by k nám dále chodili. Pro muže tu navíc máme speciální přístroj na hubnutí břicha,“ dodává.

Snella
* Cena: 10 kúr (1 kúra (návštěva) = 1 terapie ve Vacumassage a 1 terapie v Hypoxitrainer): 9960 Kč; 15 kúr: 14 940 Kč
* Klientku ve studiu váží, měří, kontrolují tlak, kyselost organismu a vyplňuje se zdravotní dotazník.
* Studio doporučuje zákazníkům dodržovat zdravý jídelníček a pravidelný pohybový režim.
* Na kúru je třeba chodit aspoň třikrát týdně.
* Doporučení v den kúry: nesportovat a dodržovat určitá omezení v jídelníčku.

Jak jsou na tom po šesti týdnech?

Tereza Jandová (21)

Využívá specializované přístroje (Hypoxi Trainer) v Hypoxi studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
"Tento týden mi hmotnost klesla zase trochu dolů, tak jsem ráda. Na cvičení mi nezbyl čas, cítím se ale moc dobře. S elánem se chystám na poslední dva týdny programu. Věřím, že shodím alespoň další kilogram."
Zhubla nyní o 4 kg.

čtenářka Marie
Autor: Daniel Zahrádka
Marie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.

"Byla jsem poměrně důsledná, jen mě zlobilo internetové připojení. Některá cvičení si musím kvůli skákání upravovat, protože v bytě s tenkými stropy těžko můžete cvičit aerobik se stoprocentním nasazením. Stravuji se podle svého, ráno jogurt s müsli, oběd lehký a večer si nejčastěji dávám salát. Ubývám na váze po dekagramech, nikoli po kilech, ale věřím, že to bude nastálo!"
Ubyly jí zatím 2 kg.

Alena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness.
"Rovnou přiznám, že jsem na váze tento týden nic neztratila. Ale v pase mám o další centimetr méně! Cítím se dobře, díky změně jídelníčku a pravidelnému cvičení mám docela dost energie. Navíc se mi lepší kondice, cvičím, aniž bych se tolik zadýchávala. Je to skvělý pocit, který bych každému přála."
Stále si drží dole 4 kg.

Erika Pilátová (39)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solária Fitness BBC.
"Tento týden jsme ve fitness fotili materiál pro příští díl. Moc mě to bavilo. Díky fotkám, na kterých byly přece jen vidět nedokonalosti ze všech stran, jsem získala další motivaci pro cvičení. Mám pocit, jako by všechno začínalo, ale teď jsem na tom mnohem lépe než před několika týdny."
Už má dole úspěšných 6,5 kg.

Příště: Čtenářka Marie

Co zjistila o hubnutí přes internet? S čím byla spokojená a co ji překvapilo? Kolik ještě zhubly naše čtenářky a redaktorky?

Autor: Olga Poucheová, Kbak