Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Hubnutí přes internet šetří peníze

Fotografie
19. dubna 2011 | 09:40

Než se hubnutí přes internetové stránky Fitnesstv.cz rozjelo k všestranné spokojenosti, chvilku to trvalo. Marie ladila spojení, sháněla pomůcky. A nakonec? Na cvičení s internetem nedá dopustit.

U Marie zvoníme s fotografem brzy ráno, protože dopoledne odjíždí na hory. Nejdřív nás pohostí kávou a sušenkami (sama si dá jen kávu), pak se převlékne do sportovního a ukazuje nám všechna možná cvičení, polohy a cviky, takže nestíháme fotit. Vypadá to, že má celý jeden pokoj vyhrazený jen na cvičení. „Není to tak úplně pravda, ale prostoru mám naštěstí dost,“ usmívá se.

Největší hubnutí mám za sebou

Jak jsme psaly v minulých dílech, Marie za poslední tři roky zhubla více než třicet kilo. Třikrát týdně chodí na spinning a dříve pravidelně navštěvovala i posilovnu. „Teď ale posiluji doma, neutrácím čtyři stovky za lektorku a můžu trénovat, kdy chci,“ chválí si internet. Větší výdaj je pouze za cvičební pomůcky, které jí ale tak zůstanou a může je využít kdykoliv dál.

869706:gallery:true:trueNe všechno je ale ideální. S Marií jsme se shodly na tom, že cvičení a stravování s internetem je skvělé pro všechny ženy, které s hubnutím začínají nebo mají silnou nadváhu. Nemusí se ukazovat nikde v tělocvičně, trénují v pohodlí domova, a navíc dostanou i přesný jídelníček na každý den. Marii, jež je zvyklá na tvrdý trénink a zná zásady správného stravování, spolupráce s internetem žádný závratný úbytek hmotnosti nepřinese. Přesto si ho nemůže vynachválit. „Myslím, že je to skvělá možnost i pro starší generaci,“ dodává.

Cvičení doma je fajn

„Každé dva tři dny dostanu plán cvičení. Jsou to takové sestavy. Ráno se více než pět minut protahuji a ‚uvádím do chodu‘, je to opravdu moc příjemné. Večer pak cvičím 45 minut, dohromady asi šest až sedm různých sestav, které jsou předepsané za sebou. Vystřídám tak zahřátí, aerobik, posilování, strečink a další cvičení: na míči, se stepperem, posilování s gumičkou, je tam nově i power jóga. Cvičí se mi moc hezky, trenérka vše skvěle vysvětluje,“
říká spokojeně Marie. Takto dvoufázově trénuje šestkrát do týdne. „Trenérka mě povzbudí, ke cvičení běží i hudba. Může to znít divně, ale mám pocit, že na to nejsem sama.

Pořizovací cena pomůcek na cvičení doma

*Overball: 130 Kč
*Fitball: 400 Kč
*Stepper na aerobik: 2000 Kč
*Gumičky: 300 Kč
*Celkem: 2730 Kč
(Ceny jsou přibližné)

Zásady Mariina jídelníčku

Snídaně: bílý jogurt smíchaný s bílým tvarohem + domácí müsli (oříšky, semínka, mandle, vločky)
Svačina:
jeden kus ovoce nebo zeleniny nebo celozrnný rohlík (samotný)
Oběd: bílé maso s přílohou, zeleninové saláty
Svačina: jeden kus ovoce nebo zeleniny nebo krůtí šunka (samotná)
Večeře: zeleninové saláty (i hotové z obchodu)
Pitný režim: „Snažím se přiblížit dvěma litrům, víc do sebe nedostanu, piju dvě kávy denně a občas si dám bílé víno,“ přiznává Marie.

869705:gallery:true:true



Jak jsou na tom po osmi týdnech?

Marie Němcová (58)

Hubne s programem na www.FitnessTV.cz.
"Zdá se mi neuvěřitelné, že mám dole tři kilogramy, ale je to tak. Mám z toho skvělý pocit. Poslední týden snažení mi bohužel nebylo moc dobře, takže jsem po on-line konzultaci se svým trenérem cvičila minimálně. Spíše jsem se hleděla dostat rychle z nachlazení. Už se cítím lépe a moc se těším na závěrečné velké focení. Věřím, že i ta tři kila dole budou znát."
Úbytek je tedy 3 kg

869699:gallery:true:trueErika Pilátová (39)

Hubne s trenérkou Lucií Dytrychovou ze Solária Fitness BBC.
"Poslední týden jsem pojala velmi zodpovědně. Snad mě k tomu vybudil blížící se konec našeho snažení. S Lucií jsem absolvovala tři poctivé tréninky a byla jsem ještě plavat. Další půlkilo je tak dole. Mám z toho velkou radost a cítím se dobře. Kolegyně v práci si všimly, že pozvolna měním šatník. Volné černé košile a černé kalhoty nahrazuji barevnými kousky."
Shodila už neuvěřitelných 7 kg

Alena Dušková (31)

Hubne na přístroji Body-Space VacuTherm v Top Beauty studiu a s trenérem Jiřím Haburou z Funatic Fitness.
"Shodila jsem další půlkilo, takže tento týden považuji za úspěšný. Přístroj VacuTherm nejenže pomáhá hubnout, ale také vyhlazuje pokožku na stehnech a hýždích, což můžu potvrdit. Cítím se moc dobře a nebudu se letos stydět do plavek."
Dole má úspěšných 5 kg

868701:gallery:true:trueTereza Jandová (21)

Využívá specializované přístroje (Hypoxi Trainer) v Hypoxi studiu Snella a upravila podle doporučení studia jídelníček.
"Minulý týden jsem kromě návštěvy studia také cvičila: byla jsem na hodině walkingu, plavat a o víkendu jsem intenzivně gruntovala, což mě pěkně zmohlo. Váha se opět pohnula dolů o kilogram, hurá!"
Celkem zatím zhubla o 6 kg

Příště: Velké finále

Daly jsme našim bojovnicím týden navíc. Dozvíte se, kolik zhubly, jak vše prožívaly a zda si splnily sny.

Autor: Olga Poucheová, Kbak