Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

I pravidelné pití kávy může být zdravé! Čtěte tipy, jak toho docílit

Zdravé pití kávy
2. září 2021 | 06:00

Také bez šálku voňavé kávy nedáte po probuzení ani ránu? Myslíte si, že děláte něco špatného? Máme pro vás dobrou zprávu – i tento nápoj si totiž můžete užít zdravě. A my vám poradíme, jak na to.

Video se připravuje ...
Trable s menopauzou - 2. díl Pomohou bylinky? • VIDEO: Videohub

Pravidelné pití kávy pomáhá odvrátit celou řadu onemocnění včetně cukrovky 2. typu, Parkinsonovy choroby i rakoviny tlustého střeva a prsu. Pokud chcete maximalizovat výhody pití kávy, máme pro vás šest zaručených tipů, díky kterým budete mít svůj ranní rituál ještě raději.

Nejdříve vypijte sklenici vody

I když různé výzkumy prokázaly, že kofein je takzvané diuretikum (což znamená, že tělo dehydratuje), může se přesto organismus pravidelnému příjmu kofeinu přizpůsobit. Faktem zůstává, že lidé, kteří svůj den začínají s šálkem kávy v ruce, poté během dne už moc čisté vody nevypijí. Máme pro vás proto radu: hned jak se probudíte, běžte do kuchyně a dejte si skleničku vody. I po šálku kávy se pak během dne nebudete cítit dehydratovaní.

Vyhýbejte se umělým sladidlům

Umělá sladidla sice mohou být bez kalorií, různé výzkumy ale uvádějí, že i tak je jejich konzumace spojena se zvýšeným rizikem vzniku obezity, srdečních chorob či cukrovky typu 2. Takže umělá sladidla nechte na pokoji a raději si do ranní kávičky dejte malé množství skutečného cukru. Samozřejmě pokud nesladíte, tím lépe.

Další tipy na zdravé pití kávy čtěte v celém článku na webu Mojezdraví.cz

Autor: Daniel Mareš
Video se připravuje ...