Zhubněte pomalu, ale jistě: Jak vám trpělivost přinese trvalý úbytek na váze

Zhubněte pomalu, ale jistě: Jak vám trpělivost přinese trvalý úbytek na váze
13. září  2021 
 06:00

Rychlé a omezující hubnutí nikam nevede. Stejně zase přiberete. Trpělivost naopak přináší nejen růže, ale i trvalou ztrátu kilogramů.

Přihlásila jsem se do kurzu hubnutí se společností STOB. Chtěla jsem vyzkoušet, co znamená hubnout psychologicky. O tom, co jsem na desetitýdenním kurzu spolu se čtrnácti dalšími ženami a s lektorkou, výživovou poradkyní Lenkou Vymlátilovou, prožila, vám napíšu čtyřdílnou reportáž. Od září až do prosince se mnou můžete nahlížet do tajů hubnutí zdravého, s rozumem a natrvalo.

Video se připravuje ...
Za dva měsíce dohromady 23 kilo dole! Tahle dieta opravdu funguje • VIDEO: BPŽ_Kristina Juřicová

Jelikož kurz probíhal v době lockdownu, byl komplet on-line. Každou středu od 18 hodin jsme se mohly na internetovém odkazu připojit ke zdravotnímu cvičení s Hankou Hejlovou, a kdo chtěl, měl v ceně ještě jedno cvičení během týdne. Potom následoval samotný večerní kurz. Sice jsme se viděly jen přes webové kamery a slyšely díky mikrofonům, ale bylo to podobné, jako bychom vlastně seděly u jednoho stolu.

Proč mají jít kila dolů?

Podotýkám, že jsem bývala až do patnácti tlusté děvče a také moje mamka vedla celoživotní boj s nadváhou. Sama už dnes hubnout nepotřebuji, ale všem ženám, které do kurzu nastoupily, jsem díky svým dřívějším prožitkům dobře rozuměla. Některé nabraly spoustu kil navíc kvůli izolaci doma během lockdownu, jiné se s nadváhou potýkají už roky. Do kurzu je přivedla spousta důvodů: Při home office jsem moc přibrala. Chci si udržet váhu a naučit se skládat správně jídelníček. Budu vděčná za zhubnutí kdekoliv. Neustále prožívám jojo efekty – zhubnu a pak vše přiberu zpět, a ještě 50 % navíc. Trápí mě emoční jedení. Sice už nejsem mladá, ale chci to ještě s dětmi odběhat. Mám už kvůli obezitě zdravotní potíže, které mne hodně omezují. Ráda bych se vyfotila s vnoučaty, ale teď se na sebe na fotce nemůžu ani podívat!

Autor: lac

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji