Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Sedm způsobů, jak se zbavit posledních 5 kg! Takhle to zvládnete

...
16. října 2020 | 06:00

Ještě tak pět kilo a budu spokojená – říká si mnoho žen. Hranice pěti kilogramů je magická, i když jde často jen o psychologický efekt. Když jsme pod ní, připadáme si hezčí, výkonnější a sebevědomější. Najděte a pojmenujte důvod, proč se s vámi nechtějí rozloučit, a zamávejte jim nadobro!

Jakmile hranici pěti kilogramů překonáme opačným směrem, máme ze sebe minimálně špatný pocit, v horším případě i depresi. Čas od času se proto pustíme do shazování oněch zázračných pěti kil. Je zajímavé, že okolí je na nás pozná právě jen kvůli změně našeho chování, vizuálně málokdy. A ještě zajímavější je, že zatímco jedna žena omezí sladké, párkrát do týdne vyběhne před dům a celý problém je jako mávnutím kouzelného proutku vyřešen, jiné to dá strašnou práci a ke všemu to trvá dlouho. Co s tím?

Do laboratoře

Představte si místo, kde váš problém vyřeší jednou provždy. Pobyt v takovém zařízení se dá přirovnat k poznávací dovolené. Ani ne měsíc žijete v areálu, kde vás zkoumá zástup odborníků. Máte vlastní hotelový pokoj, jen s prosklenými zdmi, jste hlídána senzory a občas připojena na nejrůznější přístroje. Například na magnetickou rezonanci, která prozradí, jaká část mozku reaguje, když spatříte své oblíbené jídlo a když uvidíte třeba zeleninu. Vyplňujete různé dotazníky, které se pak vyhodnocují. Co se stane na konci?  Dokonale se poznáte. Získáte přesné záznamy o svém těle a o tom, jak zpracovává jídlo nebo jak reaguje na fyzickou zátěž. Výsledkem je návod, co dělat, abyste se těmi pěti kily navíc už nikdy netrápila. Zní to jako úryvek ze sci-fi románu, ale skutečně to jde. Málokterá z nás si však takovou „dovolenou“ může dopřát. Nic ale není ztraceno. Jděte na to chytře. Identifikujte sabotéry své snahy a definitivně s nimi skoncujte. Zjistěte, jaký jste typ ženy. Určete, čemu se vyhnout. Udělejte několik změn, abyste kila udržela na uzdě. A hlavně se tím už nikdy netrapte!

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Alena Hanáková
Video se připravuje ...