Byla obézní, teď je fitnesska! 45 kilo dole, to je neskutečná proměna mladé studentky

Shelley Bishop z Brisbane zhubla 45 kilogramů a vypadá fantasticky!
Foto: https://www.instagram.com/shredwithshelley/
21. října  2020 
 06:00

Shelley Bishop vážila sto deset kilogramů. Nabrala je z nezdravého stravování v nočních hodinách a z nedostatku pohybu. Poté, co se v jejím bytovém komplexu otevřela nová tělocvična, se však devětadvacetiletá studentka z Brisbane rozhodla pro změnu! Bez trenéra se naučila, jak správně cvičit, a plná odhodlání se pustila do shazování kilogramů. Dnes váží o pětačtyřicet kilo méně a září spokojeností!

Mladá Australanka se podělila o to, jak proměnila svůj život a vzhled tím, že shodila více než třetinu své původní hmotnosti. Shelley Bishop toužila změnit svůj životní styl už dlouho. „Pracovala jsem v hudebním průmyslu v Sydney pozdě do noci a jedla jsem kdykoli a cokoli, co bylo zrovna po ruce. Rozhodně to nebylo zdravé," řekla portálu FEMAIL Shelley. V roce 2018 ale našla to pravé odhodlání. Vedle jejího bytu se otevřela nová posilovna. Ta se stala pro devětadvacetiletou studentku velkou motivací ke změně. Shelley se naučila správně cvičit sledováním on-line videí a všímala si také toho, co dělají ostatní. Nevyhnutelnou změnou byl také nový jídelníček, ten dosavadní se skládal převážně z těstovin, pizzy a hamburgerů. „Přírůstek hmotnosti je postupný proces a neuvědomíte si, jak jste těžcí, dokud váhu neshodíte. Při pohledu na staré fotografie nemohu uvěřit tomu, jak jsem vypadala a jak jsem žila nezdravě," vzpomíná Shelley. 

I když změna životního stylu byla obtížná a náročná, Shelley tvrdí, že je to jedna z nejlepších věcí, jaké pro sebe kdy udělala. „Myslela jsem si, že potřebuji běhat a nic nejíst, abych zhubla, ale místo toho mi připadalo silové cvičení zábavné a efektivní," říká mladá žena z Brisbane. „Rozhodně ale nebylo snadné změnit staré zvyky," dodává. Její cvičební rutina spočívala v tréninku horní části těla, dolní části těla a zvedání závaží po několika opakováních. Shelley uvedla, že prvních osm měsíců bylo nejjednodušších, protože se primárně zbavovala tuku. Zato posledních několik měsíců bylo nejtěžších, protože nabírat svalovou hmotu není vůbec snadné. Odhodlanost a vytrvalost se ale vyplatily, protože studentka dokázala zhubnout o prvních třicet kilogramů. Jakmile se váha zastavila, obrátila se Shelley na nutriční specialistku. 

Shelley si začala všímat největší změny, když začala své tělo zásobovat správnými druhy potravin, které jsou energeticky bohaté a výživné. „Moje strava se úplně změnila. Jedla jsem hodně bílkovin, ale i spoustu sacharidů a zeleniny," svěřila se Shelley, která se během své cesty při hubnutí dozvěděla, že je důležité jíst správné druhy zdrojů sacharidů, jako jsou hnědá rýže, oves a celozrnné pečivo. „Lidé si neuvědomují, jak je důležité jíst správné jídlo. Obzvlášť při hubnutí," tvrdí Shelley. „Teď si na začátku týdne připravuji kuře, batáty a vejce, abych je mohla následně míchat s dalšími surovinami," prozrazuje svůj trik ve vaření. „Místo toho, abych jedla jen tři větší jídla denně, jím šest menších jídel, abych se ujistila, že své tělo správně vyživuji," popisuje své stravování Shelley, podle které je nejdůležitější najít si to, co nejvíce vyhovuje vašemu životnímu stylu. 

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji