Neděle 25. říjen 2020
Svátek slaví Beáta, zítra Erik
Oblačno 15°C
Premium

Potraviny, kterými se lze předávkovat: V kuchyni je máte určitě i vy!

1. října 2020 | 06:00

Napadlo vás někdy, že se člověk může předávkovat nejen léky nebo drogami, ale i zdánlivě obyčejnými potravinami? Pokud ne, vyvedeme vás z omylu. Na jaké potraviny byste si měli dávat pozor?

Pojem předávkování má naprostá většina z nás spojený s nelegálními drogami, léky, případně možná s vitaminy. Závažně poškodit zdraví, nebo dokonce přivodit smrt, nám přitom mohou i zdánlivě bezpečné a zdravé potraviny. „Je to stále o tomtéž. Záleží na množství. U čehokoli, tedy i u neškodných a zdravých potravin. Zatímco v přiměřeném množství pomáhají, ve větším mohou škodit. Ve všem prostě platí české pohádkové: přiměřeně, přiměřeně,“ komentuje výživová poradkyně Romana Kotěrová. Na které potraviny bychom si tedy měli podle oborníků dávat pozor a konzumovat je „tak akorát“?

Přečtěte si pokračování článku s předplatným Premium
Získejte neomezený přístup již od 49 Kč měsíčně

Chci předplatné Premium
Autor: sia