Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Proč vás bolí ruce nebo záda? 9 typů bolesti, které indikují emoční problémy!

  • 10. listopadu 2019 | 06:00

    Existuje spousta fyzických potíží, zvláště pak různých typů bolestí, které mohou naznačovat, že máte spíše emoční trable, na které žádné pilulky nezaberou. Tělo, mysl a duše jsou tři úrovně lidské existence, které jsou silně propojeny. Není proto žádné překvapení, že každá emoční nebo mentální zátěž se projeví přímo na těle prostřednictvím fyzické bolesti.

    Nejde o žádné šarlatánství, i západní lékaři dokážou uznat, že člověk je citlivý vůči stresu, prostředí a samozřejmě emocím, jako jsou intenzivní smutek a zklamání. A to se může projevit právě fyzickými příznaky, na které je i věda krátká. Samozřejmě vždy je nutná návštěva lékaře, aby se zabránilo vážnějšímu onemocnění. Když vás ale lékař ujistí, že vaše příznaky nelze nijak vysvětlit, přemýšlejte o tom, jak změnit své emoční nastavení. Jaké fyzické bolesti mohou signalizovat emoční problémy?

  • Bolesti hlavy a migrény

    Autor: istock.com

    Zaneprázdněná mysl a moře zneklidňujících myšlenek způsobí, že vaše hlava začne trpět. Pokuste se vyčistit a vyřešit své myšlenky například pomocí meditačních a relaxačních technik. Zkuste si nedělat starosti se vším, co vás čeká. Mějte na paměti, že stres také zhoršuje vaši schopnost vypořádat se s tím, co musíte udělat. Není snadné zkrotit tok myšlenek, ale měli byste to aspoň zkusit. Doporučujeme autogenní trénink.

    Náš tip: V aktuálním čísle Blesku pro ženy se dozvíte mnohé o tom, proč vlastně vzniká bolest hlavy a jak si s ní poradit. Nový magazín koupíte na novinových stáncích nebo v tištěné nebo elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

  • Bolest v krku nebo bolest krku

    Autor: iStock

    Bolí vás v krku? Pak možná uvnitř bojujete s tvrdohlavostí a odpuštěním. Nespokojenost s člověkem, který vám jednou ublížil, situaci nezlepší. Procvičujte odpuštění a buď se zaměřte na dobré stránky toho člověka, nebo ho prostě ze svého života odeberte, pokud si myslíte, že váš vztah je toxický. A nezapomeňte také na své vlastní chyby. I ty si musíte odpustit. Důvodem bolesti v krku můžou být taky pocit rozčarování a hořkost.

  • Bolest ramen

    Autor: iStock.com

    Možná jste na sebe naložili až moc povinností druhých, s nimiž se nemůžete vypořádat. Nastavte si své limity, nenechte nikoho, aby očekával, že za něj všechno uděláte. A nemusí to být nikdo cizí, ani vy sami si na svá bedra nenakládejte víc, než unesete.

  • Bolest horní části zad

    Autor: istock.com

    Tahle fyzická bolest je dost často způsobená pocitem osamělosti a odmítnutí. Chcete milovat a být milován, ale existuje něco, co blokuje vaši komunikaci s ostatními, a kvůli tomu jste někdy introvertní, nebo dokonce agresivní. Pokuste se otevřít své srdce a navázat upřímné a laskavé vztahy. Jen přemýšlejte o tom, kde leží vaše srdce!

  • Bolesti dolní části zad

    Autor: istock.com

    Bolest v této části těla indikuje velmi často problémy s penězi nebo úzkost v zaměstnání. To může být známkou toho, že musíte něco změnit a zlepšit svůj pracovní život. Hledejte lepší místo nebo požádejte o zvýšení platu či povýšení. Nebojte se říct si o to, na co máte nárok. Pokud jde o výdaje, vytvořte si plán a zbytečně neutrácejte. Ale v první řadě se nenechte odradit finanční krizí, protože tím to ještě zhoršíte a bolest zad bude nesnesitelná.

  • Bolesti kolen a loktů

    Autor: Shutterstock

    Tyto bolesti jsou často spojeny s neochotou změnit vlastní život. Bolest v lokti vykazuje ztuhlost a nedostatek všestrannosti, zatímco bolest kolene odhaluje velké ego. V obou případech se naučte dělat kompromisy a staňte se všestrannými. Adaptace na nové podmínky je známkou inteligence. Je škoda zůstat pozadu, zatímco ostatní se přirozeně vyvíjejí.

  • Bolest rukou

    Autor: istock.com

    Tento druh bolesti znamená, že se musíte více pohybovat mezi lidmi. Vypadněte ven, najděte si nové přátele, buďte více komunikativní, dostávejte se do kontaktu (metaforicky, ale i doslova) s lidmi. Když budete osamělí, budete ještě víc smutní.

     

  • Bolest očí

    Autor: iStock

    Bolest očí je známkou toho, že můžete podvědomě odmítat realitu. Jednoduše řečeno – nechcete něco vidět nebo nechcete vidět to, co byste měli. Je to samozřejmě strategie, jak se vypořádávat s každodenními problémy, ale existuje nebezpečí, že se ponoříte až příliš do introvertního klamu. Být duchovně na výši neznamená, že musíte přestat komunikovat s vnějším světem. Naopak, právě v něm se inspirujeme a uplatňujeme svou filozofii.

  • Pánevní bolest

    Autor: iStock

    Pánevní bolest je spojena se sexualitou a vinou. Možná jste příliš znepokojeni svým milostným životem nebo svým partnerstvím nebo můžete litovat věcí, kterých jste se dopustili v minulosti. Možná jste také byli zbaveni afektivního sexuálního života. Přijetí tohoto typu stavu je rozhodující pro zmírnění příznaků.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...