Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

10 znamení, že je vaše tělo zaplavené toxiny. Na co si dát pozor?

  • 21. dubna 2019 | 06:00

    Toxiny jsou všude kolem nás, ve vzduchu, který dýcháme, ve vodě, kterou pijeme, nebo v jídle, které jíme. Dokonce i náš milovaný smartphone je jedna velká snůška bakterií, které mohou být nebezpečné. Každodenní toxiny se v našem těle hromadí, a když dosáhnou bodu zlomu, můžeme z nich onemocnět.

    Dokážete odhadnout, kdy je vaše tělo zaplavené toxiny a je čas na detoxikaci? Tyhle symptomy byste neměli přehlížet, naznačují totiž přemnožení toxinů v těle. Naučte se je dešifrovat a něco s tím udělat co nejdříve.

     

  • Trpíte permanentní zácpou

    Autor: istock.com

    Pokud jíme, pak taky nechtěně konzumujeme spoustu chemikálií, které v potravinách jsou – jako například konzervační látky, barviva a umělé příchutě. Střeva, která mají za úkol trávit, musí čelit náporu těchto toxinů. Tohle hromadění může vést k podráždění žaludku a chronické zácpě. Co s tím? Pokuste se jíst potraviny v bio kvalitě, bez přidaných látek, omezte příjem alkoholu a pijte hodně vody.

  • Máte "mozkovou mlhu“

    Autor: istock.com

    Pociťujete často závratě, zmatenost a nejste schopní se soustředit ani v dopoledních hodinách, kdy by člověk měl být plný energie? Pak jsou na vině zřejmě škodlivé toxiny, které si s vámi pohrávají. Tyhle toxiny způsobují řadu reakcí, které mají za následek, že tělo nemá dostatek esenciálních vitaminů a minerálů, takže se chová podobně, jako když do auta nalijete nevhodný olej.

  • Nadměrně se potíte a nepomáhají ani antiperspiranty

    Autor: istock.com

    Ráno jste si dopřáli sprchu, aplikovali jste antiperspirant, a přesto máte pocit, že se od vás lidé v metru odvracejí, protože prostě nevoníte? Máte fleky v podpaží už v devět hodin ráno? Uhodli jste, příčinou mohou být toxiny. Tyto toxiny, když se rozkládají, produkují plyny, které při úniku tělními póry můžou vyvolat nepříjemný zápach.

  • Bolí vás klouby a svaly

    Autor: istock.com

    Pokud jste se zrovna nevrátili z posilovny nebo nestěhovali nábytek, ale stále vás bolí klouby, kolena, ramena a záda, důvodem může být právě hromadění toxinů. Bolest svalů a kloubů je ukazatelem nekontrolovaného zánětu v těle. Takže pokud není jiný důvod pro existenci zánětu, zkuste detoxikaci.

  • Kožní vyrážky a ekzémy

    Autor: iStock

    Kůže je největším orgánem v našem těle a je velmi často a snadno vystavena znečištění. Také produkty, které tělu „dáváme“, jako jsou šampony, kondicionéry, mýdla, pleťové vody, mohou obsahovat škodlivé chemikálie. Vystavení tolika toxickým látkám může vést k příznakům, jako jsou akné, vyrážky nebo ekzémy.

  • Špatný spánek

    Autor: iStock

    Ne vždy je samozřejmě nekvalitní spánek příčinou existence toxinů v těle, ovšem pokud neflámujete, a neustále se cítíte vyčerpaní, pak by za to skutečně mohly být zodpovědné toxiny. Jejich vysoké množství v těle může zvýšit hladinu kortizolu, který reguluje spánek, a tím je spánek negativně ovlivněn. Nespavost pak může vést k mnoha zdravotním problémům.

  • Obalujete se tukem

    Autor: iStock.com

    Navzdory cvičení nebo zdravému jídelníčku máte pocit, že pořád tloustnete? Možná je něco špatně s vašimi hormony. Toxiny mohou nepříznivě ovlivnit hladinu určitých hormonů v těle, včetně těch, které jsou zodpovědné za udržení váhy. Přechod na organickou stravu a důkladná detoxikace by mohly pomoct.

  • Nepříjemný zápach z úst

    Autor: iStock

    Špatný dech je obvykle příznakem zažívacích problémů. To se stane tehdy, když váš zažívací systém musí bojovat, aby mohl strávit vše, co jíte. Problémy s trávením můžou taky nastat, když vaše játra bojují kvůli očištění od všech nahromaděných toxinů. Zbavit se toxinů je jediný způsob, jak problém se zapáchajícím dechem vyřešit.

  • Nehty jsou křehké a nevypadají hezky

    Autor: istock.com

    Kvůli gravitaci se toxiny pohybují po celém těle, takže trpět mohou i nehty. Prsty jsou téměř po celý den uvnitř bot v ponožkách a vytváří se tam ekosystém, který milují hlavně houby. Vznikají tak plísně a nehty nevypadají hezky. A pokud se neobjeví plíseň a vaše nehty jsou „jen“ křehké a lámou se, i to může být důsledek velkého množství toxinů v těle.

  • Padají vám vlasy

    Autor: Foto scom

    Vypadávání vlasů nemusí být způsobeno každodenním přetížením toxiny. Na vině ale mohou být takové zlověstné toxiny, jako jsou arzen, olovo a thallium (to se nalézá i v cigaretovém kouři). Neberte padání vlasů na lehkou váhu a něco s tím podnikněte, pokud je těch vlasů na hřebenu opravdu moc.

  • Jak se detoxikovat?

    Autor: iStock

    Pokud máte některý z výše uvedených symptomů, zkuste detoxikaci. I když někteří odborníci na detox nevěří, domníváme se, že jednoduchá změna životního stylu přijde jen vhod. Co tedy můžete sami pro sebe udělat? Pijte hodně vody, ta pomáhá vyplavovat toxiny. Toxiny způsobují zmatek v játrech, takže pijte pampeliškový čaj a přidejte petržel a koriandr. Cvičte jógu, ta zlepšuje krevní oběh a pomáhá zbavit se toxinů, jezte pouze čisté potraviny, ideálně bio, do jídelníčku přidejte zdroj probiotik a používejte přírodní kosmetické přípravky.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...